sau Inregistrare

• 19 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Apa plata sau carbogazoasa? Evaluare topic: * * * - -

Poll: Apa plata sau carbogazoasa? (175 membri au votat)

Apa plata sau carbogazoasa?

1. Plata (120 voturi [68.57%])

Procentaj din vot: 68.57%

2. Carbogazoasa (55 voturi [31.43%])

Procentaj din vot: 31.43%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#181 Utilizator offline   cocky12 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 10-July 08

Scris 28 November 2008 - 03:09 PM

Apa plata, clar! In ultima vreme mi-am luat Borsec, dar inainte beam Izvorul Alb! Nu am mai baut-o pe cea din urma pentru ca mi-a zis cineva ca nu e trecuta prin 3 filtre (cum e normal) si ca e plina de calcar. Si cam asa e, m-am convins cand mi-am facut ceai la filtru de cafea! Pe fundul canii era numai piatra...yacc...ca sa nu mai zic ca eu am si nisip la rinichi.

In concluzie, beau Borsec (plata) pentru ca am inteles ca e cea mai buna!
0

#182 Utilizator offline   Raul. C. 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 01-September 08

Scris 28 November 2008 - 03:33 PM

Apa plata este tot o apa minerala, dar nu atat de bogata in dioxid de carbon precum cea carbogazoasa. In schimb, contine magneziu si calciu, precum si alte substante, in functie de tipul de apa plata: sulfurata, iodurata, alcalina. Carbogazoasa e tot mai barfita, asa s-a intmplat si cu zaharul candva, acum reversul e condamnarea sistematica a inlocuitorilor zaharului!
0

#183 Utilizator offline   copil-in-anonimat 

• i'm a spooky kid :D
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 03 January 2009 - 01:13 AM

aia minerala ma haraie pe gat.

apa plata e cea mai buna.
0

#184 Utilizator offline   Axelanti 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 12-August 10

Scris 12 August 2010 - 10:07 PM

Am observat ca se fac f mari confuzii in general, in particular fiind cativa care au incercat sa faca lumina intre felurile de apa, dar si acestia cu franturi de informatie. In primul rand, apa, in natura, trece prin diferite sedimente, roci si antreneaza cu ea substantele chimice din care sunt compuse straturile respective, substante care se dizolva in ea. Din orice sursa naturala ar proveni apa, fie izvor, put, fantana, ea este MINERALA in diferite concentratii. Apa care nu contine acid carbonic (care nu elibereaza bule) este denumite PLATA. Insa, in zonele vulcanice mai ales, pot exista si surse de apa care sa contina si acid carbonic natural. Aceasta este apa minerala CARBOGAZOASA. Insa, de dragul marketingului, unele fabrici care imbuteliaza apa din diferite surse pot adauga ACID CARBONIC (CO2) sau dioxid de carbon, pentru a o face mai aparte, in special celor care o aduga in vin. Procesul acesta mai poate fi intalnit in sifonarii. Apa de la robinet, care e luata fie din surse subterane fie din rauri (vezi Arges pt Bucuresti) este tratata antibacterian, este filtrata si i se adauga si clor, proces care nu cred ca elimina f multe din elementele chimice regasite pe eticheta oricarei sticle de apa, de orice fel ar fi ea, de pe piata.

Cat priveste consumul de apa si nerecomandarea anumitor tipuri dintre cele enumerate mai sus, pt anumite afectiuni, lucrurile stau in felul urmator: consumul de apa (atata timp cat nu e apa distilata) poate afecta intr-o mai mica sau mai mare anumite organe, in special rinichii unde se pot forma pietre (calculi renali) prin procentul de calciu, magneziu, amoniac, fosfati pe care il contine. Un alt element prezent in apa este clorul, sub forma de cloruri. Daca nivelul clorurilor depaseste 350mg/l atunci apa capata un gust salciu. Un alt element care afecteaza organismul este acidul carbonic, care poate duce la scaderea pH-ului stomacal.

0

#185 Utilizator offline   Leonking 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 27-June 10

Scris 12 August 2010 - 10:26 PM

Vezi postareaAxelanti, la Aug 12 2010, 11:07 PM, a spus:

Am observat ca se fac f mari confuzii in general, in particular fiind cativa care au incercat sa faca lumina intre felurile de apa, dar si acestia cu franturi de informatie. In primul rand, apa, in natura, trece prin diferite sedimente, roci si antreneaza cu ea substantele chimice din care sunt compuse straturile respective, substante care se dizolva in ea. Din orice sursa naturala ar proveni apa, fie izvor, put, fantana, ea este MINERALA in diferite concentratii. Apa care nu contine acid carbonic (care nu elibereaza bule) este denumite PLATA. Insa, in zonele vulcanice mai ales, pot exista si surse de apa care sa contina si acid carbonic natural. Aceasta este apa minerala CARBOGAZOASA. Insa, de dragul marketingului, unele fabrici care imbuteliaza apa din diferite surse pot adauga ACID CARBONIC (CO2) sau dioxid de carbon, pentru a o face mai aparte, in special celor care o aduga in vin. Procesul acesta mai poate fi intalnit in sifonarii. Apa de la robinet, care e luata fie din surse subterane fie din rauri (vezi Arges pt Bucuresti) este tratata antibacterian, este filtrata si i se adauga si clor, proces care nu cred ca elimina f multe din elementele chimice regasite pe eticheta oricarei sticle de apa, de orice fel ar fi ea, de pe piata.

Cat priveste consumul de apa si nerecomandarea anumitor tipuri dintre cele enumerate mai sus, pt anumite afectiuni, lucrurile stau in felul urmator: consumul de apa (atata timp cat nu e apa distilata) poate afecta intr-o mai mica sau mai mare anumite organe, in special rinichii unde se pot forma pietre (calculi renali) prin procentul de calciu, magneziu, amoniac, fosfati pe care il contine. Un alt element prezent in apa este clorul, sub forma de cloruri. Daca nivelul clorurilor depaseste 350mg/l atunci apa capata un gust salciu. Un alt element care afecteaza organismul este acidul carbonic, care poate duce la scaderea pH-ului stomacal.

corect
din experienta mea in domeniu, nu se recomanda sa consumati mai mult de 3 - 4 saptamani acelasi fel de apa si mai ales sa evitati apa minerala carbogazificata (adica cu adaus de H2CO3 in proces industrial) .... nu tot acidul carbonic se descompune in H2O si CO2, de aici vine si aciditatea invocata de unii useri
se poate consuma si apa minerala carbogazoasa si cea plata fara efecte secundare cu rotatia sortimentelor, si asta sa se faca periodic, dupa studiul cantitatii mineralelor din compozitie...

pentru sprit, singura apa minerala dovedita ca nu schimba gustul vinului este apa minerala natural carbogazoasa bodoc... izvorul e din 1803, si de atunci nu si-a schimbat carateristicile minerale...

in rest, ce ai postat e adevarat, cu exceptia formulei acidului carbonic ...

desi in lume se consuma in proportie de 75% apa minerala plata (acolo unde se gaseste), la noi proportia e inversa, asta si datorita resurselor extraordinar de mari de ape minerale carbogazoase pe care le avem...

in tarile in care apa e un lux, se consuma apa filtrata si sterilizata prin osmoza inversa si tratata cu ozon, pentru a o purifica ... coca cola chiar are un brand utilizat in tarile americii centrale si de sud - DASANI -care este fabricat prin procedeul descris mai sus... e de prisos sa spun ce gust are apa aia seaca, fada insipida inodora incolora etc...

Aceasta postare a fost editata de Leonking: 12 August 2010 - 10:33 PM

0

#186 Utilizator offline   Axelanti 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 12-August 10

Scris 13 August 2010 - 08:12 AM

Vezi postareaLeonking, la Aug 12 2010, 10:26 PM, a spus:

corect
din experienta mea in domeniu, nu se recomanda sa consumati mai mult de 3 - 4 saptamani acelasi fel de apa si mai ales sa evitati apa minerala carbogazificata (adica cu adaus de H2CO3 in proces industrial) .... nu tot acidul carbonic se descompune in H2O si CO2, de aici vine si aciditatea invocata de unii useri
se poate consuma si apa minerala carbogazoasa si cea plata fara efecte secundare cu rotatia sortimentelor, si asta sa se faca periodic, dupa studiul cantitatii mineralelor din compozitie...

pentru sprit, singura apa minerala dovedita ca nu schimba gustul vinului este apa minerala natural carbogazoasa bodoc... izvorul e din 1803, si de atunci nu si-a schimbat carateristicile minerale...

in rest, ce ai postat e adevarat, cu exceptia formulei acidului carbonic ...

desi in lume se consuma in proportie de 75% apa minerala plata (acolo unde se gaseste), la noi proportia e inversa, asta si datorita resurselor extraordinar de mari de ape minerale carbogazoase pe care le avem...

in tarile in care apa e un lux, se consuma apa filtrata si sterilizata prin osmoza inversa si tratata cu ozon, pentru a o purifica ... coca cola chiar are un brand utilizat in tarile americii centrale si de sud - DASANI -care este fabricat prin procedeul descris mai sus... e de prisos sa spun ce gust are apa aia seaca, fada insipida inodora incolora etc...

Ai dreptate, merci de corectare. Intr-adevar, dioxidul de carbon se dizolva in apa si rezulta acid carbonic, dupa formula H2O + CO2 = H2CO3

Suntem f norocosi sa avem atat de multe resurse de ape cu proprietati dintre cele mai diverse. Ca tot ai mentionat de apa filtrata si sterilizata, ce parere ai de apa saracita in deuteriu? Reiau linkul de la un alt utilizator http://www.apasaracitaindeuteriu.ro/

Aceasta postare a fost editata de Axelanti: 13 August 2010 - 08:20 AM

0

#187 Utilizator offline   Leonking 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 27-June 10

Scris 13 August 2010 - 08:26 AM

Vezi postareaAxelanti, la Aug 13 2010, 09:12 AM, a spus:

Ai dreptate, merci de corectare. Intr-adevar, dioxidul de carbon se dizolva in apa si rezulta acid carbonic, dupa formula H2O + CO2 = H2CO3

Suntem f norocosi sa avem atat de multe resurse de ape cu proprietati dintre cele mai diverse. Ca tot ai mentionat de apa filtrata si sterilizata, ce parere ai de apa saracita in deuteriu? Reiau linkul de la un alt utilizator http://www.apasaracitaindeuteriu.ro/

astazi n-am nici o parere...
stau doar si ma intreb ce efect ar putea avea asupra cancerului, fara deuteriu, din moment ce majoritatea tratamentelor sunt chimio, sau cu radioactivitatea...

Aceasta postare a fost editata de Leonking: 13 August 2010 - 08:33 AM

0

#188 Utilizator offline   Kristisha` 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 16-November 10

Scris 24 November 2010 - 02:30 AM

apa plata! Cel mai mult imi place Dorna.
0

#189 Utilizator offline   Hija 

• visatoare
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-April 11

Scris 11 April 2011 - 09:00 PM

Apa carbogazoasa te umfla in burta :wacko: dar e al naibii de buna vara cand mori de sete si iti cade intamplator in mana o sticla reeeece :roll:
0

#190 Utilizator offline   Kristisha` 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 16-November 10

Scris 15 April 2011 - 05:07 PM

daca e f cald si mai bei si apa carbogazoasa esti terminat! iti e sete din 5 in 5 minute, chiar daca tu ai tu ai baut deja 2 litri 8)
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 19 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Atasamente Dedicatii culinare in imagini si video
pofte culinare cu dedicatie
Pippo  4 539
Poll (No New) Chestionar:    Unde preferati sa mancati.. r4ull  166 25.544
Hot Topic (New) Alimente/mancaruri dezgustatoare ISIS76  186 26.841
Replici noi Snitelul, regina preparatelor culinare
un roman – regele snitelului in Germania!
The Unknown  2 3.336
Replici noi Atasamente Berea xLolita  9 750