Fisuri anale
Scris 29 December 2006 - 05:57 PM
Scris 18 February 2007 - 07:21 PM
va doresc multa sanatate
Scris 21 February 2007 - 02:43 AM
tamba eva, la Feb 18 2007, 07:21 PM, a spus:
va doresc multa sanatate
Pai.....problema nu e recenta, a aparut acum 25 de ani, cand m-am nascut eu. Dar dupa spusele ei, doar de un an de zile a inceput s-o deranjeze.
Scris 14 March 2007 - 11:54 PM
Ce este o fisura anala?
O fisura anala este o ruptura in axul longitudinal al canalului anal, interesand mucoasa si lasand descoperite fibrele musculare si terminatiile nervoase extrem de sensibile. Ea survine ca o complicatie a bolii hemoroidale in cazul unui scaun constipat, sau, dimpotriva, ca urmare a unei serii de scaune diareice.
Care sunt simptomele caracteristice fisurii anale?
Durerea atat in timpul, cat mai ales dupa defecatie, cu o perioada de acalmie de cateva minute, care poate persista ore intregi. Poate aparea si sangerarea anala. Sfincterul anal se contracta reflex fiind spastic si impiedicand o evacuare usoara (scaune “creionate”).
Cum se trateaza fisura anala?
Anusul trebuie dilatat pentru a reduce spasmul sfincterian ce induce un cerc vicios care impiedica inchiderea ranii.
In Clinicile ........... exista un tratament topic specific, folosit pe scara larga in reteaua de sanatate a tarilor civilizate, care are o rata de succes excelenta, evitandu-se astfel interventia chirurgicala.
Info preluat de pe......
Scris 13 April 2007 - 10:04 PM
Scris 16 October 2007 - 06:40 PM
ella19, la Apr 13 2007, 11:04 PM, a spus:
Eliadda, la Dec 29 2006, 06:57 PM, a spus:
Aceasta postare a fost editata de Cristinick: 21 November 2010 - 01:27 AM
Motiv editare: reclama
Scris 25 January 2008 - 08:40 PM
A folosit aloe si oral si...anal.
Dupa cca.2 luni,mi-a zis ca si-a facut control si era vindecata.
Scris 26 January 2008 - 02:44 PM
Bagherra, la Jan 25 2008, 08:40 PM, a spus:
A folosit aloe si oral si...anal.
Dupa cca.2 luni,mi-a zis ca si-a facut control si era vindecata.
Este posibil sa fie doar o coincidenta, pentru ca "Fisura anala poate evolua in aproximativ 50 % din cazuri catre o vindecare spontana. Evolutia naturala in celelalte cazuri este insa spre cronicizare, suprainfectare, aparitia si dezvoltarea granulomului sentinela si a papilei hipertrofice (surse secundare de durere), astfel incat de cele mai multe ori tratamentul devine imperios necesar."
Mare grija la ce unguente si supozitoare se "introduc", adica se aplica, pentru ca acestea pot complica situatia prin aparitia dermatitei si nu numai.
Pierderea in greutate in cantitate mare si timp scurt ar trebui sa ridice si semne de intrebare, nu numai sa va bucure. Nu vreau sa va stric bucuria, insa sunt multe boli care se manifesta asa; de exemplu cancerul.
Sper sa nu fie nimic de genul acesta si va doresc sanatate si dvs. si prietenei dvs.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Dureri inghinale | Anndrewww | 5 | 1.511 |
|
Operatie de varice
Cine poate da detalii? |
stea de mare | 3 | 3.595 |
|
Operatie - piatra la fiere | giorgiana | 34 | 151.206 |
|
Care este cel mai bun chirurg estetician din Timisoara? | Aniela Varga | 0 | 1.672 |
|
Operatie de extirpare a unui rinichi nefunctional | corinap | 0 | 5.950 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS