sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

De ce sa fim bogati? La ce ne ajuta? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 02 January 2007 - 12:04 AM

Omul are o perceptie gresita asupra fericirii. De aia s-a si inventat zicala "banii nu aduc fericirea". Probabil cineva a incercat sa vada cat de fericit e cu bani multi. Si-a vazut ca banii nu sunt totul.
Goana dupa bani cred ca de fapt are alt substrat - goana dupa fericire, dupa un pic de liniste, fara grija zilei de maine, fara grija ca n-ai cu ce cumpara medicamente, cele trebuincioase pt copil la scoala, o casa, o masina, un trai decent. Dar banul subjuga, de aia i se si spune "ochiul dracului". Mult ai, mult risipesti.
Oamenii nu sunt niciodata multumiti cu ce au. Vor mereu mai mult, sunt robii banilor.
Daca ar invata sa se multumeasca cu atat cat au si sa caute fericirea in alta parte... Cred ca multi ar avea o viata mai buna, mai putine gauri in stomac si mai putine flacoane cu calmante in dulap.

Nu ma refer la a nu mai face nimic, la a sta cu mainile incrucisate. E bine sa te autodepasesti, dar nu sa faci asta in scopul ingrosarii saltelei in care-ti tii banii, ci in scopul de a-ti cunoaste limitele, de a vedea de ce esti in stare.

Aceasta postare a fost editata de Amarena: 02 January 2007 - 12:05 AM

0

#22 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 05 January 2007 - 11:32 PM

Bogatia ne poate face liberi , insa ne poate duce si pe alte drumuri , mai putin bune. Depinde cine o detine !
0

#23 Utilizator offline   Rebel XP 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 28-March 06

Scris 08 January 2007 - 06:02 PM

Fericirea si multumirea omului se masoara de cand se stie in avere...daca esti bogat automat ti-ai implinit cam toate visele si in fond...pentru asta traim...speranta si visele ne motiveaza in orice moment
0

#24 Utilizator offline   gramonman 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 08-January 07

Scris 09 January 2007 - 01:08 AM

Hmmm...visele mele nu includ nici gramezi de bani si nici ceva ce poate fi cumparat cu gramezi de bani. Bineinteles ca banii sunt o necesitate pentru a trai, insa nu sunt un scop in sine.
0

#25 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 09 January 2007 - 02:46 AM

Vezi postareaAmarena, la Jan 2 2007, 12:04 AM, a spus:

Omul are o perceptie gresita asupra fericirii. De aia s-a si inventat zicala "banii nu aduc fericirea". Probabil cineva a incercat sa vada cat de fericit e cu bani multi. Si-a vazut ca banii nu sunt totul.
Goana dupa bani cred ca de fapt are alt substrat - goana dupa fericire, dupa un pic de liniste, fara grija zilei de maine, fara grija ca n-ai cu ce cumpara medicamente, cele trebuincioase pt copil la scoala, o casa, o masina, un trai decent. Dar banul subjuga, de aia i se si spune "ochiul dracului". Mult ai, mult risipesti.
Oamenii nu sunt niciodata multumiti cu ce au. Vor mereu mai mult, sunt robii banilor.
Daca ar invata sa se multumeasca cu atat cat au si sa caute fericirea in alta parte... Cred ca multi ar avea o viata mai buna, mai putine gauri in stomac si mai putine flacoane cu calmante in dulap.

Nu ma refer la a nu mai face nimic, la a sta cu mainile incrucisate. E bine sa te autodepasesti, dar nu sa faci asta in scopul ingrosarii saltelei in care-ti tii banii, ci in scopul de a-ti cunoaste limitele, de a vedea de ce esti in stare.

daa..numai numarul lor .. :airkiss:
Acum depinde si de educatia si personalitatea fiecaruia..ce intelege prin ..bogatia financiara .
bogatia financiara ..aduce si bogatia spirituala ..
0

#26 Utilizator offline   intravenos 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-December 06

Scris 09 January 2007 - 01:38 PM

" bogatia financiara ..aduce si bogatia spirituala .. ".

Cea mai mare vrajeala pe care-am auzit-o-n viata mea !!! :airkiss: Bogatia financiara poate sa aduca doar confort si placere nu si fericire spirituala. :airkiss: Poti sa ai bani cu naveta si sa nu te iubeasca nimeni.
0

#27 Utilizator offline   SeqenenreTao 

• Horus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 09 January 2007 - 03:06 PM

Vezi postareaAndre_Dicovici, la Jan 9 2007, 01:38 PM, a spus:

" bogatia financiara ..aduce si bogatia spirituala .. ".

Cea mai mare vrajeala pe care-am auzit-o-n viata mea !!! :airkiss: Bogatia financiara poate sa aduca doar confort si placere nu si fericire spirituala. :airkiss: Poti sa ai bani cu naveta si sa nu te iubeasca nimeni.

Cred ca e o doza de adevar in ceea ce a spus acolo.Probabil ca formularea nu e tocmai fericita.Mai corect,cred eu, ar trebui spus ca bogatia financiara ajuta foarte mult la o cunoastere/descoperire a propriei bogatii spirituale.Toti suntem bogati spiritual insa nu toti reusim sa fim cumva activi si spiritual.
Parerea mea ca cei foarte bogati si cei foarte saraci ajung sa se gandeasca si astfel sa constientizeze mai mult partea lor spirituala.Posibil sa gresesc insa cred ca patura de mijloc care este din ce in ce mai groasa este partea "cea mai moarta" din punct de vedere spiritual

Aceasta postare a fost editata de SeqenenreTao: 09 January 2007 - 03:07 PM

0

#28 Utilizator offline   gramonman 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members

Scris 09 January 2007 - 04:43 PM

Vezi postareaSeqenenreTao, la Jan 9 2007, 04:06 PM, a spus:

Posibil sa gresesc insa cred ca patura de mijloc care este din ce in ce mai groasa este partea "cea mai moarta" din punct de vedere spiritual

Poti sa si argumentezi afirmatia de mai sus? Caci din punctul meu de vedere nu se bazeaza pe nici un suport logic.
0

#29 Utilizator offline   SeqenenreTao 

• Horus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 09 January 2007 - 04:48 PM

Vezi postareagramonman, la Jan 9 2007, 04:43 PM, a spus:

Poti sa si argumentezi afirmatia de mai sus? Caci din punctul meu de vedere nu se bazeaza pe nici un suport logic.

Cei din patura de mijloc sunt atat de ocupati si preocupati sa si castige o viata mai buna incat uita sa o traiasca,
0

#30 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 09 January 2007 - 05:18 PM

Per ansamblu oamenii cu bani sunt mai fericiti decat cei ce traiesc constant cu grija zilei de maine.
E mai bine sa poti alege ce mananci decat sa nu poti manca cu zilele pentru ca nu ai cu ce.

Cineva spunea ceva de genul... Banii sunt acoperisul de deasupra capului, caldura din casa, mancare de pe masa, banii reprezinta educatia pe care o poti oferii copiilor.... Nimic nu poate lua locul banilor in domeniul in care banii functioneaza.

E caraghions sa spui ca banii nu aduc fericirea.

Lucrul pe care lumea trebuie in schimb sa-l inteleaga e ca banul e o sluga foarte buna dar un stapan groaznic. Trebuie sa iubesti oamenii si sa te folosesti de ban! Niciodata invers!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) V-ati gandit vreodata din ce sunt facute gandurile? * * * * - Utopia  53 12.911
Replici noi O lectie de la bosimani jet li  0 2.531
Hot Topic (New) Gandul...
... masturbare mentala?
nyna  21 7.722
Hot Topic (New) Dubla personalitate * * * - - DAVIDDRAGOS  42 25.874
Poll (No New) Chestionar:    Aristotel vs. Rousseau
interpretare sociala
.Goddess.  15 5.911