sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

cuvantul lui dumnezeu-paradox? cuvantul este puterea lui dumnezeu Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   menssana1984 

• menssana1984
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-December 06

Scris 27 December 2006 - 10:50 PM

conform bibliei cuvantul este puterea lui dumnezeu si modalitatea lui de actiune,cel mai bun exemplu e ca fost folosit la crearea lumii.
dar acest cuvant are doua sensuri ,sensuri care il transforma intr-un paradox.
avem sensul creator,cand cuvantul lui dumnezeu creeaza o actiune,un fenomen,un eveniment,etc.
de exemplu in geneza ,dar sunt si alte exemple.
si mai avem si in sensul de profetie.
de ex apocalipsa.,si aici mai sunt alte exemple.
dar daca cuvintele lui dumnezeu se transforma in realitatea dorita de el,ca acest unvers de exemplu,cum poate sa faca o profetie,sa prezica viitorul,spunand ca in timpul apocalipsei se va intampla asa si pe dincolo?
pt ca acesta e paradoxul,cuvantul lui se transforma in realitatea,iar cand prezice ceva descrie o realitate viitoare,dar cum putem spune ca o prezice cand el este cel care o creeaza,ceea ce vede el in viitor,el creeaza acum prin cuvant,anuntand o profetie?
cuvantul lui dumnezeu=creatie.
cuvantul lui dumnezeu=profetie.
eu gasesc aici un paradox,din acest punct de vedere dumnezeu nu prezis nimic,el le-a creat direct,profetiile nu ne prezic viitorul si calea pe care am urmat-o ca oamenii,ci prezinta ce vrea dumnezeu...o profetie care se creeaza singura, o profetie despre trecut,pt ca cuvantul care descrie profetia este acum,cuvantul creator..
0

#2 Utilizator offline   Fr0z3nasic3 

• piticul de pe creier
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-August 06

Scris 03 January 2007 - 10:52 PM

Profetie = viitor sigur (cand crezi in fatalism) si paradoxul dispare.
Chiar e nevoie sa cream paradoxuri aparente in ceea ce priveste spiritualitatea?
Nu exista paradoxuri, exista doar o cunoastere insuficienta a realitatii, a notiunilor, a evenimentelor, a relatiilor cauzale. Cand trecem la un nivel al cunoasterii care sa ne permita sa intelegem cum stau lucrurile de fapt descoperim ca totul e clar, nu ni se mai pare paradoxal.
0

#3 Utilizator offline   ioanide 

• busuioc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 08 January 2007 - 03:01 AM

Profetia se poate face daca avem dimensiunea timp ca referinta.In spatiul atemporal totul poate fi vazut deodata.Asa am auzit /citit.Iar franturile de vedenii pot releva parte din viitor insa nu exista certitudinea ca se refera la timpul urmator celui actual.Cel ce vede nu poate localiza (in timp) profetia.O spune si apoi asteapta sa vada daca e pe bune s-au a profetit ce s-a petrecut in trecut.Universul cu 4 dimensiuni este o etapa.Petre Culianu zicea ca fiecare univers cu o noua dimensiune in plus vede toate lucrurile ascunse sau nu (al unui univers d-1)asa cum vedem noi un univers bidimensional.Mi s-a parut interesant si m-am gandit sa postez.Si am mai fost curios sa vad ce faceti aici in separeu doar voi doi!

Aceasta postare a fost editata de ioanide: 08 January 2007 - 03:02 AM

0

#4 Utilizator offline   Cleric Prestųn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-August 06

Scris 08 January 2007 - 03:21 AM

Lumea materiala nu e decat un joc mare de PC cu savagame-uri incluse in el.
Aceste savegame-uri sunt profetiile.

Profetiile nu pot exista decat daca lumea materiala e o lume deja creata de la bun inceput. O lume a iluziilor.
O lume reala nu are profetii.
Profetiile implinite sunt dovada ca lumea materiala nu e REALA.
N-ai cum sa prevezi ce va fi intr-o lume reala.
Doar o lume simulata are parametri deja stabiliti si evolueaza intre acesti paramentri.

La fel, un joc de PC nu are trecut, prezent sau viitor, toate coexista in el. L-ai instalat si gata, ai o lume. Daca intri in joc si te dai drept Dumnezeu poti spune oricui nu are habar de jocul ala ce va fi in viitor, cu conditia ca tu sa fi jucat jocul inainte sau sa fi chiar tu designerul.

Tot asa si cu profetii, indeosebi Isus, folosea cheaturi.

Din punctul de vedere al divinitatii zarurile sunt aruncate. Karma exista. Degeaba te agiti, vei castiga mai multi bani, nu si nemurire.
Dupa moarte soarta ne e pecetluita.
Fiindca nu conteaza viata asta, ea trece intr-o clipa.
Conteaza destinul vesnic.
Orice duh-spirit, entitate, odata create nu mai dispar. Fiindca sunt parte din Dumnezeu. E imposibil si ilogic ca un spirit odata creat sa fie anulat.
De aceea iluzia religiilor orientale ca iti poti face karma ramane o iluzie, se stie dinainte cine merge sus si cine jos, metaforic vorbind. Aceasta iluzie apartine exclusiv omului.
Pentru God nu exista karma, El a fost tot timpul Boss-ul. Nimeni si nimic nu-i face Lui karma.
Cei alesi de El sa fie cu El sunt deja stiuti dinainte de a aparea primul atom in univers. Asa spune biblia. Orientalii spun altceva dar ei sarmanii au de multa vreme o karma naspa pe pamant si vad ca nu o pot schimba nici acum in al 13-lea ceas. A fost nevoie de USA sa-i invete karma cea buna dupa al doilea razboi mondial.

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 08 January 2007 - 03:25 AM

0

#5 Utilizator offline   ioanide 

• busuioc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 08 January 2007 - 12:12 PM

Vezi postareaiosafat, la Jan 8 2007, 03:21 AM, a spus:

Lumea materiala nu e decat un joc mare de PC cu savagame-uri incluse in el.
Aceste savegame-uri sunt profetiile.

Profetiile nu pot exista decat daca lumea materiala e o lume deja creata de la bun inceput. O lume a iluziilor.
O lume reala nu are profetii.
Profetiile implinite sunt dovada ca lumea materiala nu e REALA.
N-ai cum sa prevezi ce va fi intr-o lume reala.
Doar o lume simulata are parametri deja stabiliti si evolueaza intre acesti paramentri.

La fel, un joc de PC nu are trecut, prezent sau viitor, toate coexista in el. L-ai instalat si gata, ai o lume. Daca intri in joc si te dai drept Dumnezeu poti spune oricui nu are habar de jocul ala ce va fi in viitor, cu conditia ca tu sa fi jucat jocul inainte sau sa fi chiar tu designerul.

Tot asa si cu profetii, indeosebi Isus, folosea cheaturi.

Din punctul de vedere al divinitatii zarurile sunt aruncate. Karma exista. Degeaba te agiti, vei castiga mai multi bani, nu si nemurire.
Dupa moarte soarta ne e pecetluita.
Fiindca nu conteaza viata asta, ea trece intr-o clipa.
Conteaza destinul vesnic.
Orice duh-spirit, entitate, odata create nu mai dispar. Fiindca sunt parte din Dumnezeu. E imposibil si ilogic ca un spirit odata creat sa fie anulat.
De aceea iluzia religiilor orientale ca iti poti face karma ramane o iluzie, se stie dinainte cine merge sus si cine jos, metaforic vorbind. Aceasta iluzie apartine exclusiv omului.
Pentru God nu exista karma, El a fost tot timpul Boss-ul. Nimeni si nimic nu-i face Lui karma.
Cei alesi de El sa fie cu El sunt deja stiuti dinainte de a aparea primul atom in univers. Asa spune biblia. Orientalii spun altceva dar ei sarmanii au de multa vreme o karma naspa pe pamant si vad ca nu o pot schimba nici acum in al 13-lea ceas. A fost nevoie de USA sa-i invete karma cea buna dupa al doilea razboi mondial.

Excelenta paralela.Si mie imi plac jocurile dar ici chiar asa.Si mai ales nu insel in jocuri.Desi stiu coduri prefer sa ma joc pe bune fara inselatorii.Ce farmec mai are jocul dacxa te faci god mode sau indestructible?Asa oricare castiga ,nimeni nu pierde.Cam asa este si lumea asta iluzorie.Mai mult,daca tot este ireala de ce mai pune atat de mult la suflet pacatele noastre iluzorii?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Poate schimba Biblia viata unui om? Katta  27 13.385
Hot Topic (New) O intrebare pentru cunoscatorii Bibliei dercue  75 16.418
Hot Topic (New) despre Masonerie
ce stiti despre?
ROrtodox  22 14.084
Topic inchis Hitler "mantuitorul neinteles" ...
... venit si el sa aduca nu pacea ci sabia si dezbinarea ....
Soimos  1 2.805
Hot Topic (New) Ziua a 7-a ....
Crestinismul vinovat de Sfarsitul lumii
Sikaryan  295 22.322