sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

“Cele 5 persoane pe care le-am intalnit acolo sus" cititi, mamica! Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   yoyo 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 20-January 05

Scris 23 January 2005 - 09:36 PM

Ati auzit de Coehlo? Cum sa nu…Alchimistul lui a devenit deja un idol..hehe. Cel putin intr-o anumita zona a lumii. Sa va spun : pe autor il cheama Mitch Albom (american “get-beget” – a se citi cu descendente…..europene foarte ..largi si -). Iar cartea lui e o snoava cu talc…(aici il are drept model pe sus-numitul Coehlo si cartea lui faimoasa)….bineinteles, intreaga creatiune asezonata din plin cu spirit American si morala occidentala.
Subiectul? Un cetatean American(cum altfel?) moare si ajunge “acolo sus”(pentru ca “acolo jos” ar fi fost de neconceput, asa-I?) :cat: …Toata viata, bietul nostru erou (pentru ca este un erou – moare incercand sa salveze o fata), si-a trait-o intr-un parc de distractii, ingrijind caluseii de acolo. Iar “apocalipsa” I se intampla intr-un moment de adevarat dramatism (ah! ce film ar mai scoate Hollywood-ul din asa subiect!!?! :roll: ). In cer, intalneste 5 “pasageri” care, binevoitori, ii dau explicatii despre anumite episoade pe care nou-venitul le-a trait… :-
Fabula moderna vine acum si ne invata cum ca viata e un carusel….hey,let’sa ride it! :o …Si iata ca cititorilor le place sa creada ca (si) aici e un sens profund!

“Nu dati banii pe prostii…
Luati seminte la copii!”…….refrenul copilariei mele…Totusi, din orice samanta poate iesi o carte….?!? ;)
0

#2 Utilizator offline   oana*gabriela 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 16-December 04

Scris 28 January 2005 - 06:14 PM

Daca aceasta carticica se vrea o parodie, ar insemna ca e mai muncita decat originalul. Dar, dat fiind ca vorbim de Alchimistul, autorul parodiei nu ar trebui sa munceasca prea mult.. ceea ce a si facut, conform spuselor tale.. :roll:
"Noroiul da impresia de profunzime", citisem eu undeva, candva.
Si aceasta vorbulita e mai valabila decat ar parea la prima vedere. Din pacate..

0

#3 Utilizator offline   ginnie 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 10-May 05

Scris 10 May 2005 - 06:37 PM

a fost si o ecranizare dupa aceasta carte mi se pare.pe hallmarca.in rest sunt de acord cu oana :)
0

#4 Utilizator offline   realtv 

• ursuletz
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-April 05

Scris 10 May 2005 - 07:39 PM

eu am citit Alchimistul si mi sa parut o poveste ciudata...dar..o poveste :)
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis SF-ul psihologic
pareri..
Vero  11 7.732
Topic inchis compunere AlexXx95  12 3.870
Topic inchis Transilvania, pamant romanesc numai din 1918
O discutie care desigur ca va fi activa in special.
Evreul  216 19.167
Topic inchis Ajutor! URGENT! URGENT! URGENT! Geo1000  7 5.064
Topic inchis carti john4ever  1 2.618