Sari la conținut
Forum Roportal
Michael

Redirectare catre un nou URL

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Trebuie sa mut un site (de fapt e mutat de 3 zile) de pe www.mysubdomain.hostdomain.com pe domeniul propriu: www.mydomain.ro

Am intilnit cite ceva despre redirectare spre un nou URL. Problema este cum se poate face aceasta fara sa influenteze listarea in Google.

1. Am instalat site-ul pe domeniu. Baietii care asigurau hostingul vechi, pe subdomeniu, au introdus redirectare .htacces dar am observat ca nu este redirectat decit pagina de index. Daca intru pe alta pagina a vechiului site, redirectarea nu functioneaza.

2. In 24 ore noul domeniu a fost listat in Google (pagina de index), si nu stiu ce se va intimpla cu celelalte pagini, care acum apar ca fiind identice, atit pe site-ul vechi cit si pe cel nou (astfel, paginile noi ar putea fi considerate copiate).

3. In Google sunt date indicatii privind redirectarea unui site catre un alt URL:

"Once your new site is live, you may wis to place a permanent redirect (using a "301" code in HTTP headers) on your old site to inform visitors and search engines that your site has moved."

Oare stie cineva cum sa fac redirectarea aceasta recomandata de Google?

4. Furnizorul de hosting de la care plec imi ofera redirectare de nameserver, care nu prea stiu ce inseamna si nici cit de "friendly" este fata de Google, dar momentan am redirectare .htacces, deorece mai am nevoie de adresa de mail, si m-au mai lasat asa 2 saptamini.

Cu stima si respect astept ajutor sau un simplu sfat de la cei care in trecut au avut probleme de acest gen si au cunostinte privind redirectarea.

PS Fisierul .htacces setat de baietii de la hosting pentru redirectare este de forma:

RedirectMatch permanent ^/$ http://www.mydomain.ro

dar cum v-am spus nu redirecteaza decit pagina de index.

Cu stima.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut Michael,

 

Nu am fost pus inca in situatia asta dar am gasit pe net cateva articole.

Din cate am inteles cea mai buna metoda este cu .htaccess

 

Un articol foarte bun:

http://www.tamingthebeast.net/articles3/sp...01-redirect.htm

 

Daca vrei sa faci cu php

<?php

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru raspuns. Intre timp am mai gasite si eu ceva:

redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.mysite.ro

redirectMatch permanent ^(.*)$ http://www.mysite.ro

Am gasit-o intr-un tutorial misto pe adresa:

http://www.webhosters.com/c/a/Web-Hosting-...riendly-Site/2/

Acum orice adresa tastezi pe vechiul site, redirectionarea te indreapta spre indexul noului site. Probabil asa si trebuie.

PS Stiti ceva de redirectare de nameserver? Ce este si ce implicatii poate avea in listarea in Google, inclusiv PR. Solutia a fost oferita de vechiul provider, desi Google recomanda redirectionarea .htacces ca fiind cea mai sigura pentru trecerea fara probleme pe un alt URL fara sa pierzi prea mult: listing, page ranca.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In cazul in care nu ai schimbat structura site-ului iti recomand totusi sa incerci ultima varianta care ti-am propus-o. Atunci redirectarea se va face exact spre pagina care trebuie si nu catre index. Daca ai schimbat structura atunci varianta aleasa de tine e cea mai buna.

Eu zic sa ramai deocamdata cu redirectarea asta pana Google indexeaza noul site si pana cel vechi va disparea din index si dupa poti sa incerci si cu redirectarea de nameserver.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Oca. Multumesc mult. Am folosit prima varianta:

redirect 301 / http://www.noua-adresa.ro/

si e oca; redirectioneaza orice pagina veche la adresa noua; la fel si varianta nr 3 propusa de tine, face aceeasi redirectionare, pagina cu pagina.

Nu stoiu acum ce sa ma fac c providerii astia: mi-au zis ca de la 1 feb site-ul vechi va disparea si vor folosi redir de nameserver. Nu stiu la ce le poate folosi mai mult asta, dar pe mine ma va da inapoi, ca am PR 4 pe index, in engleza. Si am si contract de hosting pina in toamna, plus subdomeniul scris in factura. Oare au dreptul sa faca chestii din astea? Probabil ca am mutat hostingul la alt provider. O sa dau mai multe detalii daca vad ca otin pe a lor...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×