Am un aparat foto digital Sony DSC-S600 si vreau sa stiu ce insemna la o poza Exposure Compensation de ex. +0.3 step??
Pagina 1 din 1
Ce inseamna Exposure?
Scris 25 December 2006 - 08:49 PM
Sentiveanu. O, la Dec 25 2006, 07:26 PM, a spus:
Am un aparat foto digital Sony DSC-S600 si vreau sa stiu ce insemna la o poza Exposure Compensation de ex. +0.3 step??
Citeaza
Exposure: adjusting the light intensity:
Exposure is the amount of light that the camera will receive when you release the shutter.
Exposure consists of two things: Shutter speed: length of time the camera receives light and Aperture, size of the opening allowing light to pass through.
Exposure is the amount of light that the camera will receive when you release the shutter.
Exposure consists of two things: Shutter speed: length of time the camera receives light and Aperture, size of the opening allowing light to pass through.
Citeaza
EV: Adjusting the exposure manually:
Toward + : Brightens an image
0EV: the exposure is determined automatically by the camera
Toward -: Darkens an image.
Toward + : Brightens an image
0EV: the exposure is determined automatically by the camera
Toward -: Darkens an image.
Pagina 37 tot din manualul H5-ului meu.
Un EV +0.3 inseamna ca ii dai aparatului o valoare compensatoare pentru a mari luminozitatea pozei. Nu recomand folosirea EV-ului cand folosesti flash-ul. Nu vei avea rezultate.
Scris 06 January 2007 - 12:20 AM
Mai corect spus cand dai "-0.3eV" inseamna ca subexpui iar cand dai "+ 0.3eV" inseamna ca supraexpui.
Aceste trepte sunt folositoare atunci cand contrastul e prea mare (contre-jour) sau luminozitate prea scazuta.
Aceste trepte sunt folositoare atunci cand contrastul e prea mare (contre-jour) sau luminozitate prea scazuta.
Scris 08 January 2007 - 08:56 AM
dom'ne ete ce le mai stie persoanele astea avizate.
exposure, auzi ...
exposure, auzi ...
Scris 20 February 2007 - 03:08 AM
Hm. Īn limba romānă se numeşte timp de expunere, nu? Şi parcă aperture aia era diafragma .. asta ca să vedem că şi un manual de acum 10 ani poate zice chestii bune
Scris 17 September 2007 - 12:56 AM
Atentie a nu se face confuzie intre termeni ! Una este timpul de expunere si alta este compensarea expunerii !
Timpul de expunere = shutter speed
Compensarea Expunerii = Exposure Compensation
Timpul de expunere se refera strict la perioada de timp cat obturatorul aparatului este deschis iar elementul fotosensibil este expus actiunii luminii (Element fotosensibil = pelicula sau senzor digital)
Compensarea expunerii se foloseste atunci cand exponometrul aparatului masoara expunerea in mod eronat. Acest lucru se poate intampla in contre-jour (backlight), in caz de masurare spot sau average, ori cand aveti obiectie stralucitoare in cadru (gen sticla, apa, staniol, inox etc).
Sper ca acum e un pic mai clar pentru toata lumea.
Timpul de expunere = shutter speed
Compensarea Expunerii = Exposure Compensation
Timpul de expunere se refera strict la perioada de timp cat obturatorul aparatului este deschis iar elementul fotosensibil este expus actiunii luminii (Element fotosensibil = pelicula sau senzor digital)
Compensarea expunerii se foloseste atunci cand exponometrul aparatului masoara expunerea in mod eronat. Acest lucru se poate intampla in contre-jour (backlight), in caz de masurare spot sau average, ori cand aveti obiectie stralucitoare in cadru (gen sticla, apa, staniol, inox etc).
Sper ca acum e un pic mai clar pentru toata lumea.
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Cross Border Pictures
concurs de fotografie |
AsociatiaINDECO | 0 | 1.067 |
|
|
bwb | 0 | 5.303 |