sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Informatică Profesor: Crusher Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Crusher 

• ...la tinereţe...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 30-May 06

Scris 06 January 2007 - 05:50 PM

Lecţia nr. 1: Sistemul de securitate

Unul dintre cele mai importante lucruri ale calculatorului, este Sistemul de securitate. Cum să vă protejaţi împotriva viruşilor.

Un bun program împotriva trojanilor este UnHackMe. Acest program detectează toate rootkit-urile din calculator şi vă permite să le ştergeţi.

Rootkit-ul este o colecţie de programe pe care cineva le foloseşte ca să instaleze trojani în calculator.

Trojan
Singura operaţie a trojanilor este aceea de a distruge şi a şterge fişere. Aceştia acţionează la comanda celor care l-au instalat sau pot fi setaţi să acţioneze la o anumită oră.
Există diferite tipuri de trojani:
Cel menţionat mai sus este "File-Distructive Trojans" (trojani distrugători de fişere)
  • Proxy/Wingate Trojans.
    Aceşti trojani transformă calculatorul într-un proxy. (oricine se poate conecta oriunde folosind ip-ul vostru)
  • FTP Trojans.
    Aceşti trojani deschid portul 21 (port folosit pentru transfer) şi permit oricui să se conecteze la calculatorul vostru.

Ip-ul este 'buletinul' vostru pe internet.

Pentru a vă vedea Ip-ul intraţi pe http://whatismyip.com

Gata cu prima lecţie. Următoarea în curând.

Aceasta postare a fost editata de Crusher: 30 January 2007 - 07:49 PM

0

#2 Utilizator offline   ISIS76 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-November 06

Scris 06 January 2007 - 11:06 PM

Multumim , multumim !!! Super interesanta lectia ...
0

#3 Utilizator offline   empor 

• zooaspirant
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 14-June 06

Scris 07 January 2007 - 12:04 AM

Şi de unde ştim că link-ul pe care l-ai plasat acolo nu e, de fapt, un program care declaşează un trojan ?
0

#4 Utilizator offline   Crusher 

• ...la tinereţe...
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 07 January 2007 - 12:40 PM

Pentru că aş fi banat dacă aş pune astfel de lucruri aici.
0

#5 Utilizator offline   Crusher 

• ...la tinereţe...
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 07 January 2007 - 04:22 PM

Lecţia nr. 2: hackers & crackers

Un hacker este o persoană care crează sau modifică programe de calculator. Ei fac parte din Whitehat.

Whitehat, băieţii buni, se ocupă cu descoperirea sistemelor de securitate vulnerabile şi atenţionare administratorilor pentru a le securiza mai bine.

Un cracker este o persoană rea, care vrea doar să distrugă tot. Ei fac parte din Blackhat.

Blackhat, băieţii răi, sunt opusul lui Whitehat. Ei sparg sistemele de securitate pentru folosirea lor în scopuri personale, scopuri rele.

Mai există şi Greyhat. Cei care fac parte din această grupă sunt cei care îşi folosesc cunoştiinţele în slujba binelui, legal, dar nu tot timpul. Ei nu acţionează în scopuri personale sau cu rele intenţii, dar câteodată comit lucruri ilegale.

Aştept nelămuriri.
0

#6 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 08 January 2007 - 04:27 AM

Dom' profesor, am eu. First, crezi că e nevoie ca o persoană să ştie extrem de multe despre calculatoare? Nu e mai ok dacă plăteşte odată la doi ani unei firme să-i instaleze toate cele necesare, iar calculatorul să fie folosit ca o unealtă de productivitate, iar nu ca obiect de studiu?

Doi, care crezi că e importanţa reclamei în imaginea unor produse software? Pretenţiile firmelor producătoare sunt uneori imense în comparaţie cu ceea ce produsul final oferă. Exemplele sunt clasice, Norton ocupând primul loc la capitolul imagine versus realitate.

Trei, şi ultima pe ziua de astăzi : un poliţist trece pe stradă, apăsând clanţele caselor spre a se asigura că sunt încuiate. Însă nu intră înauntru (dacă descoperă o casă "vulnerabilă"), ci doar îşi continuă rondul cu mai multă vigilenţă, urmând a-l atenţiona pe proprietar(atentat la intimitate). Tipii din whitehat, odată ce descoperă o vulnerabilitate, o folosesc şi explorează sistemul, chiar dacă nu în scopul obţinerii de beneficii. Crezi că ar trebui s-o facă?

Şi, în final, chiar crezi că mai există whitehat? Eu personal NU! Trebuie să ai un interes, altul decât intelectual, pentru a începe să hack diverse sisteme şi reţele, având în vedere cantitatea imensă de informaţie care trebuie s-o parcurgi. Chiar aşa, doar din curiozitate intelectuală? :x
0

#7 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 08 January 2007 - 05:39 AM

Tu esti un ..Black..? :x
0

#8 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 08 January 2007 - 06:01 AM

FELICITARI

e un loc liber in banca din fata?
daca da, sa-mi fie rezervat, fug sa-mi cumpar maculator
0

#9 Utilizator offline   Crusher 

• ...la tinereţe...
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 08 January 2007 - 03:58 PM

Vezi postareadaemon, la Jan 8 2007, 05:27 AM, a spus:

Dom' profesor, am eu. First, crezi că e nevoie ca o persoană să ştie extrem de multe despre calculatoare? Nu e mai ok dacă plăteşte odată la doi ani unei firme să-i instaleze toate cele necesare, iar calculatorul să fie folosit ca o unealtă de productivitate, iar nu ca obiect de studiu?

Doi, care crezi că e importanţa reclamei în imaginea unor produse software? Pretenţiile firmelor producătoare sunt uneori imense în comparaţie cu ceea ce produsul final oferă. Exemplele sunt clasice, Norton ocupând primul loc la capitolul imagine versus realitate.

Trei, şi ultima pe ziua de astăzi : un poliţist trece pe stradă, apăsând clanţele caselor spre a se asigura că sunt încuiate. Însă nu intră înauntru (dacă descoperă o casă "vulnerabilă"), ci doar îşi continuă rondul cu mai multă vigilenţă, urmând a-l atenţiona pe proprietar(atentat la intimitate). Tipii din whitehat, odată ce descoperă o vulnerabilitate, o folosesc şi explorează sistemul, chiar dacă nu în scopul obţinerii de beneficii. Crezi că ar trebui s-o facă?

Şi, în final, chiar crezi că mai există whitehat? Eu personal NU! Trebuie să ai un interes, altul decât intelectual, pentru a începe să hack diverse sisteme şi reţele, având în vedere cantitatea imensă de informaţie care trebuie s-o parcurgi. Chiar aşa, doar din curiozitate intelectuală? :focus:

1. Dacă plăteşte pe Gheorghe şi pe Vasile să-i instaleze tot ce îi trebuie, pentru ce mai foloseşte calculator ? Doar pentru productivitate ? Atunci nu mai are nici un sens să-l aibă, nu mai are nici un farmec dacă nu face el cu mânuţa lui.
Nu ştiu dacă trebuie să ştie extrem de multe despre calculatoare, dar trebuie să ştie măcar minimul de cunoştiinţe. După cum poate ai observat, calculatoarele sunt viitorul. Oricine îşi doreşte totul simplificat. Să stea în pat şi să i se aducă tot ce îi trebuie. Cu ajutorul calculatorului, toate aceste lucruri sunt posibile. Deci mai bine nu plăteşte pe Gheorghe şi pe Vasile şi îşi pune mânuţa şi bibilica la treabă.

2. Reclama are o importanţă foarte mare. Spune aproape totul despre viitorul produs pe care tu s-ar putea să-l achiziţionezi. Da, normal că cerinţele sunt mari, produs nu trebuie să fie foarte bun, dar dacă are o reclamă bună, se vinde ca pâinea calda. Eu personal dacă văd o reclamă stupidă, nici gratis să-mi dai produs, că tot nu-l iau.

3. Nu, nu cred că ar trebui să-şi bage nasul unde nu le fierbe oala. Ai fi uimit să afli câte lucruri ar face oameni din curiozitate. Omul când a fost creat, i s-a dat curiozitatea. Restul sentimentelor le-a descoperit singur.
Cred că mai există Whitehat, nu trebuie să fi neapărat pe interes. Eu aş parcurge tot acest drum lung doar pentru curiozitatea intelectuală. Mă fascinează gândul de a fi atotcunoscător. Când am început acest proiect (Şcoala Roportal, Şcoala Online) am fost doar cu gândul să ajut, nu am avut vreun interes. De asemenea când am facut tutoriale, când am ajutat lume în diverse domenii, nu am fost pe interes, am avut un singur scop, Să ajut. Îmi place sentimentul pe care îl am după ce ajut pe cineva. Acestea fiind zise, cred că mai există Whitehat şi va exista în continuare.

Vezi postarealaurent-III-rd, la Jan 8 2007, 06:39 AM, a spus:

Tu esti un ..Black..? :friends:

Nu sunt nimic.. deocamdată.. şi dacă o să fiu vreodată, o să fiu Grey.. :hi:

Vezi postareapuiu.t, la Jan 8 2007, 07:01 AM, a spus:

FELICITARI

e un loc liber in banca din fata?
daca da, sa-mi fie rezervat, fug sa-mi cumpar maculator

Mai sunt câteva locuri şi lasă maculatorul, la ora mea se folosesc laptop-uri. (date de la şcoală) :jester:
0

#10 Utilizator offline   ISIS76 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-November 06

Scris 08 January 2007 - 10:43 PM

Super lectia!

"Proxy/Wingate Trojans.
Aceşti trojani transformă calculatorul într-un proxy. (oricine se poate conecta oriunde folosind ip-ul vostru)"

Asta se poate intampla chiar daca am un firewell (pe care il utilizez corect ) si un antivirus? Trojenii astia pot fi "luati" si prin downloadare de executabile si stau cuminti pana la instalarea executabilului? Daca da , nasol !
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari