sau Inregistrare

• 20 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Istorie Profesor: s_s_s Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 05 January 2007 - 04:51 PM

Wa, de ai fi catea, cum ai vedea omul?...un plavan neajutorat, ce nu vede bine, nu miroase, nu aude, si bata inutil in taste cu litere....???
0

#22 Utilizator offline   Wahaha 

• Aspiranta
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 29-December 05

Scris 05 January 2007 - 04:54 PM

Na', nu e cazul sa devii obraznic, pentru ca nu stii raspunsul. Inca mai ai sanse sa nu ramai corigent. Numai bine!
0

#23 Utilizator offline   s_s_s 

• daddy's girl
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 06-July 06

Scris 05 January 2007 - 06:16 PM

nu va certati ... Wahaha te rog sa zici raspunsul ...

In societatea umana, cainele s-a adaptat foarte bine, deoarece relatia lui cu omul este aproximativ identica cu cea din haita; la fel ca si in grupul de lupi, cainele domestic are un anumit statut si anumite roluri in familia din care face parte. Cainele este intotdeauna constient de locul, de rangul sau de indatoriri si de beneficii.

va multumeste raspunsul ?... l-am luat de pe net ..recunosc :jester:
pot sa trec mai departe ?

deci ...trec mai departe... suntem in urma cu materia ... :crazy:

ultima perioada a epocii stravechi : IV ENEOLITICUL (4 500 - 2000 i chr. ) (neolitic tarziu)
-sunt folosite unelte de arama si piatra fiind o epoca de tranzitie spre epoca metalelor
0

#24 Utilizator offline   empor 

• zooaspirant
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 14-June 06

Scris 05 January 2007 - 06:51 PM

Da... am şi eu o īntrebare : din ce carte comunistă te-ai inspirat ?
Pentru că perioadele astea sunt decalate cu mult īn urmă, sau o fi vorba numai de istoria plaiului mioritic ?
La noi, mi-ar veni să cred că agricultura se practică numai de 9.000 de ani, dar vezi cānd a apărut īn Asia Mică !
Şi ai trecut prea repede peste prezentarea epocilor. Ai făcut schema, dar ai omis datele interesante.

Citeaza

homo sapiens de tip Neanderthal

Doamna profesoară, baţi cāmpii, şi nici măcar cu graţie...
Cine te-a īnvăţat pe dumneata evoluţie ?
Şi aşa-i că nu ştii nimic despre cercetarea īn domeniul istoric / biologic din ultimii 20 de ani ?
Păi, omul de Neanderthal nu e strămoşul nostru !
Noi am evoluat direct din homo habilis ; homo neanderthaliensis a fost o ramură distinctă, cu care noi nu avem nimic īn comun. Schema pe care ai făcut-o dumneata era valabilă pentru cunoştinţele din anii '60.
Omul de Neanderthal trăia de sute de mii de ani īn Europa, pānă cānd, acum 40.000 de ani, specia noastră a invadat Europa şi i-a exterminat pe primitivi destul de repede.
Pot să-ţi preiau eu cursul ? :jester:
Sau mai bine mi-aş deschide separat un curs de strategie militară... :crazy:

Aceasta postare a fost editata de Hortulanus: 05 January 2007 - 06:59 PM

0

#25 Utilizator offline   s_s_s 

• daddy's girl
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 05 January 2007 - 07:30 PM

Vezi postareaHortulanus, la Jan 5 2007, 08:51 PM, a spus:

Da... am şi eu o īntrebare : din ce carte comunistă te-ai inspirat ?
Pentru că perioadele astea sunt decalate cu mult īn urmă, sau o fi vorba numai de istoria plaiului mioritic ?
La noi, mi-ar veni să cred că agricultura se practică numai de 9.000 de ani, dar vezi cānd a apărut īn Asia Mică !
Şi ai trecut prea repede peste prezentarea epocilor. Ai făcut schema, dar ai omis datele interesante.

Doamna profesoară, baţi cāmpii, şi nici măcar cu graţie...
Cine te-a īnvăţat pe dumneata evoluţie ?
Şi aşa-i că nu ştii nimic despre cercetarea īn domeniul istoric / biologic din ultimii 20 de ani ?
Păi, omul de Neanderthal nu e strămoşul nostru !
Noi am evoluat direct din homo habilis ; homo neanderthaliensis a fost o ramură distinctă, cu care noi nu avem nimic īn comun. Schema pe care ai făcut-o dumneata era valabilă pentru cunoştinţele din anii '60.
Omul de Neanderthal trăia de sute de mii de ani īn Europa, pānă cānd, acum 40.000 de ani, specia noastră a invadat Europa şi i-a exterminat pe primitivi destul de repede.
Pot să-ţi preiau eu cursul ? :jester:
Sau mai bine mi-aş deschide separat un curs de strategie militară... :crazy:

mai eu nu stiu ce sa zic ... probabil ca ar trebui sa refaci tu manualele de istorie ... in manualele mele asa scrie .. si profesoara mea asa m-a invatat ... si era o schema generala ... pt. ca aceasta perioada nu este foarte importanta... cel putin la bac nici macar nu se cere... dar ma gandeam ca o shema generala nu strica ...

chiar si specia noastra din cine a evoluat ?

ar fi binevenit un curs de strategie militara ..

am omis ceva ...este vorba doar de istoria mioritica ... dupa cum ai putut observa si din exemple ...

mda..... pot continua ... sau mai aveti "intrebari" ....?
0

#26 Utilizator offline   empor 

• zooaspirant
  • PipPipPipPip

Scris 05 January 2007 - 07:32 PM

Ba este perioada chiar cea mai importantă, e perioada cānd am făcut tranziţia de la statutul de animale care se căţărau prin copaci sau statutul de societate centralizată !
Iar neoliticul este faza-cheie (de altfel, cum bine ai şi subliniat), fiind cea mai mare revoluţie economică (şi nu numai) din istorie, de acum omul sedentarizāndu-se. Odată cu sedentarizarea, se īncheagă şi societăţile şi apare şi cultura.
Deci să īnţeleg că perioadele pe care le-ai oferit tu sunt strict pentru istoria Romāniei. Ei, aşa mai merge... :jester:
Puteai să numeşti cursul Istoria Romāniei.
Deci, cānd ajungem la bătăile dintre daci şi romani ? Sau, altfel zis, ora "cine a f**** pe cine ?" :crazy:

Citeaza

chiar si specia noastra din cine a evoluat ?

Păi, acum multe milioane de ani, pe vremea dinozaurilor, strămoşul comun al tuturor mamiferelor era un rozător de talie mică, care, după dezastrul ecologic (de ce natură o fi fost el) care a dus la dispariţia reptilelor mari, s-a afirmat prin flexibilitate şi adaptabilitate. Metoda naşterii de pui vii şi a hrănirii acestora cu lapte era una care nu mai fusese experimentată pānă atunci şi se pare că, īn noul context ecologic, a dat rezultate. Mai tārziu, mamiferele au ajuns să domine tot globul, cum o făcuseră odinioară dinozaurii şi s-au specializat foarte mult (unele au rămas rozătoare, altele au devenit ierbivore, carnivore, etc.)
Maimuţele erau iniţial nişte animale care nu promiteau foarte multe, erau hăituite peste tot de animalele de pradă şi şi-au găsit adăpostul prin copaci. Nu se ştie ce anume a determinat aceste animale să se axeze mai mult pe dezvoltarea creierului decāt a muşchilor (pentru feline, să zicem), plămānilor (tot pentru animale care aleargă mult, dar şi cazul păsărilor), etc., dar cert este că s-a īntāmplat.
Acum vreo 2,5 milioane de ani nişte maimuţe, forţate de anumite īmprejurări ecologice (pe care nu le detaliez aici), au adoptat mersul biped. Acesta oferea numeroase avantaje : puteau vedea deasupra liniei orizontului, putānd să zărească mai uşor şi prădătorii, şi sursele de hrană, temperatura era altfel distribuită īn diferitele regiuni ale corpului (respectiv, temperatura la nivelul cutiei craniene era de două ori mai redusă decāt la nivelul tălpilor īn zilele călduroase, īn Africa), posibilitatea de a-şi folosi o pereche de membre, rămase libere, pentru a apuca şi mānui obiecte, ultimul fiind cel mai important : nici un alt animal nu poate face asta ; aceştia au fost australopitecii.
De-a lungul evoluţiei, au existat peste 20 de specii diferite de oameni, dar cele mai importante trepte ar fi : homo erectus, care a apărut acum 1,8 milioane de ani, era foarte īnalt şi se hrănea exclusiv cu carne ; deja īncepe să realizeze unelte de prelucrare a cărnii ; homo habilis, care īncepea să semene mai mult cu noi decāt cu o maimuţă ; din homo habilis au derivat două ramuri importante : una, care a plecat īn Europa şi ăştia-s homo neanderthaliensis, şi una care a luat drumul Asiei, homo sapiens. Homo sapiens a fost la un moment dat īn evoluţia lui la un pas de dispariţie (rămānānd īn total un grup de cāteva sute de oameni) ; astfel se explică varietatea redusă a genelor noastre, comparativ cu alte specii : cei mai diferiţi doi oameni de pe Glob seamănă mai mult īntre ei decāt doi urangutani, membri ai aceleiaşi familii ! Dar am reuşit să supravieţuim, şi nu oricum : după o mulţime de ere glaciare şi privaţiuni din cauza foametei, secetei, alternanţei frig / căldură, specia noastră a devenit mult mai adaptabilă şi toate aceste provocări au făcut-o mult mai inteligentă. Aşadar, cānd au colonizat Asia, cu vreo 100.000 de ani īn urmă, semănău foarte mult cu oamenii din zilele noastre, ca şi capacitate intelectuală.
Din Arabia, homo sapiens s-a răspāndit īn toată lumea ; el a ajuns īn Europa acu' vreo 40.000 de ani şi īn cāteva mii de ani a exterminat oamenii de Neanderthal, cărora, deşi aveau o capacitate craniană mai mare, le lipsea imaginaţia. După ultima eră glaciară, oamenii s-au pus pe agricultură şi s-au format primele societăţi.

Aceasta postare a fost editata de Hortulanus: 05 January 2007 - 07:47 PM

0

#27 Utilizator offline   s_s_s 

• daddy's girl
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 05 January 2007 - 07:52 PM

Vezi postareas_s_s, la Jan 5 2007, 02:14 PM, a spus:

deocamdata ne vom ocupa doar de istoria romanilor ...
O sa incep cu inceputul ... adica, Istoria si civilizatia geto-daca .....
prima lectie o sa fie : Epoca straveche
I Paleoliticul (va urma .... ) :crazy:

am specificat

primesti un 10

:jester:

mai avem epoca metalelor ... care o sa fie doar o schita ... si ajungem la Geto-Daci

deci ... pot continua ?
0

#28 Utilizator offline   empor 

• zooaspirant
  • PipPipPipPip

Scris 05 January 2007 - 07:53 PM

Da :jester:
0

#29 Utilizator offline   s_s_s 

• daddy's girl
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 05 January 2007 - 08:22 PM

multumesc ... EPOCA METALELOR

I EPOCA BRONZULUI
-din amestecul aramei cu cositorul rezulta Bronzul
-din bronz sunt faurite :unelte, arme (pumnalul) , obiecte de uz casnic

CULTURI
-Monteoru (Muntenia)
-Periam-Pecica( Banat)
-Otomani (Crisana)
-Sighisoara ( Transilvania)

In aceasta perioada are loc indo-europenizarea teritoriilor noastre .
In SE Europei se formeaza popoare noi ca : ilirii, tracii , grecii...
In V - celtii

II EPOCA FIERULUI ( Hallstatt(1200-450 i chr) si LaTene(450-100 i chr))
-Divizarea in doua ramuri: -tracii
-geto-dacii
-intemeierea coloniilor grecesti : Histria , Tomis , Callatis
-coloniile de pe tarmul Apusean al Marii Negre au fost intemeiate dupa modelul grecesc.
Societatea a evoluat de la regimuri oligarhice( puterea o aveau cei putini si bogati) la regimuri democratice (locuitorul se transforma din supus in cetatean )
-in temple erau adorati zeii Eladei
-in scoli se studia dupa modelul atenian
-intre geto-daci si greci s-au stabilit relatii comerciale: getii ofereau grecilor piei de animale , ceara, miere;grecii ofereau getilor:produse prelucrate

intrebari ????
0

#30 Utilizator offline   Wahaha 

• Aspiranta
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-December 05

Scris 05 January 2007 - 09:01 PM

Deci se zice istoria romanilor, nu a Romaniei.
Cainele ajuta la vanatoare.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 20 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou