In ce masura are un freelancer nevoie de liciente? De exemplu, un programator php, isi poate scrie codul in orice editor text, mai mult decat atat poate folosi linux, deci tot ce foloseste este gratuit.
Daca faci rost de jobb-uri de pe siteuri care se ocupa cu asa ceva (cum ar fi rentacoder, getafreelancer sau piatadesoft), esti complet anonim, si la urma urmei nu are cine sa te verifice daca ai sau nu liciente. Dar sa vorbim despre aspectul legal, aici la noi in romania unde useru de acasa nu are bani pt licienta de windows, macromeida studio, visual studio, sau mai stiu eu ce are fiecare acasa.
Daca un programator php foloseste un editor txt gratuit, are nevoie de licienta la windows? (repet, avand in vedere ca la noi in ro liciente au doar la firme si din cand in cand mai vezi pe unu care are bani ca isi ia licienta pentru acasa). Probabil ca un freelancer incepator va incerca, cel putin pentru inceput, sa foloseasca doar soft gratuit, dar softu trebuie instalat pe un calculator care are (de preferat) windows (si care costa bani).
As dori sa ma lamureasca cineva in legatura cu acest aspect.
Pagina 1 din 1
Liciente software Liciente software pentru freelanceri
Scris 22 December 2006 - 11:13 AM
Normal ca trebuie sa ai "licIenta" daca rulezi un software comercial, indiferent care ar fi el deci si Windows, ultraedit, etc. Daca cumperi un calculator de la o firma si daca ti-l da cu windows instalat, ar trebui sa iti dea si CD-ul cu licenta respectiva. Asta este aspectul legal si teoretic.
In practica stiu ca in general lumea nu are licente.
Dar in aceste conditii mai bine lucrezi cu un editor text gratuit si alte software-uri gratuite ca sunt o gramada.
In practica stiu ca in general lumea nu are licente.
Dar in aceste conditii mai bine lucrezi cu un editor text gratuit si alte software-uri gratuite ca sunt o gramada.
Scris 23 December 2006 - 04:30 AM
Īn condiţiile īn care, acelaşi Firefox va afişa aceeaşi pagină web diferit sub Windows şi sub un distro Linux oarecare, nu-ţi vine să-ţi bagi .. banii īntr-o licenţă? Desigur, unii pot lucra şi īnvăţa după tutorial, dar cāţi sunt cei care vor ignora posibilitatea aproape auto-impusă de a pirata software?
Şi īn altă ordine de idei, un ochi la secţiunea Calculatoare ar fi revelat existenţa a două topicuri similare
Propun, dacă doriţi să continuăm discuţia, să trasăm diferenţele īntre subiecte. Deci, ce discutăm diferit aici?
Şi īn altă ordine de idei, un ochi la secţiunea Calculatoare ar fi revelat existenţa a două topicuri similare
Scris 28 December 2006 - 06:50 PM
As mai avea o intrebare.. un freelancer trebuie sa plateasca impozit la stat? din cate stiu eu productia software nu se impoziteaza.. dar as vrea sa stiu parerea unei persoane care stie sigur acest lucru
Am dechis acest topic aici (la legislatie), pentru ca pe mine ma intereseaza aspectul legal.
Am dechis acest topic aici (la legislatie), pentru ca pe mine ma intereseaza aspectul legal.
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
16%
impozit |
micutu | 12 | 9.295 |
|
vechime in munca in strainatate | tei | 3 | 8.386 |
|