sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Ce credeţi că se va întâmpla pe piaţa IT din România după momentul UE Pareri, opinii, fapte concrete ... Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Bismarck 

• adrian
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 18-July 06

Scris 19 December 2006 - 11:25 AM

Iată cum o importantă sursă de venit de la bugetul de stat v-a dispărea ~ mai mult sau mai puţin, însă alte surse se vor găsi cu siguranţă.

Credeţi că vom avea şi noi în sfârşit aceeaşi marfă care se află pe rafturile ţărilor din UE şi la acelaşi preţ ?
0

#2 Utilizator offline   bogdan_5844 

• Cyborg
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 07-September 06

Scris 23 December 2006 - 12:09 PM

presupun ca da.Cine stie?Poate o sa se intample ceva in genu a ce s-a intamplat cand au venit romanii peste daci,nu?poate o sa fie acordate preturile ca nu multi isi pot permite un windoze sau blOffice in ziua de azi :spiteful:

Aceasta postare a fost editata de bogdan_5844: 23 December 2006 - 12:09 PM

0

#3 Utilizator offline   ActorGrabit 

• observator incomod
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-January 07

Scris 21 January 2007 - 02:11 AM

Nu stiu ce se va intampla dar cert este ca in aproape orice tara UE, cand intri intr-un magazin serios de IT&C, ai o gama mult mai larga de produse. Sa dau cateva exemple? unitati optice in afara de Asus si LG foarte rar vezi prin magazinele noastre. Multi nu stiu ca mai exista Benq, Aopen sau Samsung care vin cu preturi mult mai mici pe sectorul asta. La fel, harduri in afara de Seagate si WD nu prea vezi. Excelstor sau Fujitsu are cineva prin carcasa? :tease: Ex ar putea continua.. Sunt produse foarte bune la preturi de producator multi mai mici si probabil din cauza c-ar fi prea ieftine la vanzare le ocolesc dealerii nostri ?!
0

#4 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 21 January 2007 - 12:46 PM

Sunt mândrul posesor al unei plăci de bază AOpen. Second hand, în magazin nu găseşti. Ruşinică! :tease:

Nu pricep însă o chestie : lanţurile mari de magazine îşi permit să menţină monopol prin fixarea preţurilor şi importarea aceloraşi branduri, însă firmele mici ce fac? Ei ar trebui să fie motorul schimbării, să aducă cele mai ieftine componente special pentru a sparge piaţa şi a-şi asigura o cotă de vânzări.
0

#5 Utilizator offline   Bismarck 

• adrian
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 22 January 2007 - 02:13 PM

iar cum romanii sunt adeptii imbogatirii peste noapte ... e normal, cu cat o componenta e mai scumpa, cu atat si adaosul lor este mai mare, prin urmare profitu !! ~ si la fel ... cu cat o componenta este mai proasta "calitativ" cu atat se strica mai repede si normal ... se cumpara alta noua ... deci vanzare va fi in continuare ~~

Cum de la noi in romania se afla mai putine branduri si alea care sunt difera fata de cele din ue !?!?
ma intreb pt. ca am o placa de baza adusa de cineva din ue si difera mult ca si constructie fata de una de pe rafturile din romania ...

Si ma mai intreb cand se va termina odata cu diferentele astea !? si acuma ma uit pe net ... cautam un telefon si surpriza !! la noi in romania e 350 de euro iar in anglia e echivalentu a 260 de euro :flowers: ... ce sa mai zicem de produse care depasesc 1000 de euro !?

:)
0

#6 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 23 January 2007 - 10:03 PM

Când se termină? Când vom avea cumpărători care să ceară preţuri mici, nu cel mai ieftin produs. Când, as Bill Gates said, orice kinder cu afacerea în garaj poate să te scoată de pe piaţă dacă are marfă bună şi preţuri oneste.
0

#7 Utilizator offline   Bismarck 

• adrian
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 24 January 2007 - 01:52 PM

Da numai ca acel kinder ia marfa de undeva, ... baga adaosul lui si vinde cat sa supraviutuiasca si el ... si eventual sa mai faca un mic profit. Nu el produce marfa respectiva ..!
iar din cate stiu eu pana acuma pentru Europa de est marfa e una ... pentru restu alta !! am patit-o si am vazut si de la altii !!!
0

#8 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 24 January 2007 - 02:35 PM

Vezi postareaaditm, la Dec 19 2006, 11:25 AM, a spus:

Iată cum o importantă sursă de venit de la bugetul de stat v-a dispărea ~ mai mult sau mai puţin, însă alte surse se vor găsi cu siguranţă.

Credeţi că vom avea şi noi în sfârşit aceeaşi marfă care se află pe rafturile ţărilor din UE şi la acelaşi preţ ?

Nu te împiedică nimeni să te apuci de aşa ceva. Nu costă mai mult de 10 mil. să-ţi înfiinţezi o firmă şi poţi să cumperi marfa şi direct din raft din Germania, în prima fază.

Cât priveşte dispariţia unei surse de venit la bugetul de stat, asta e o viziune limitată. Creşterea vânzărilor va antrena automat creşterea sumelor încasate din TVA. În plus, cred că ar trebui să terminăm cu acestă pretinsă "conştiinţă civică fiscală". Orice taxă ajunge plătită de fapt de end-user, care astfel îşi permite să-şi cumpere mai puţine lucruri, din cauza acestor taxe. Hai să lăsăm instituirea şi colectarea taxelor în seama guvernului, că nu duce lipsă de idei la acest capitol.

Interesul consumatorului nu este acela de a aduce încasări la bugetul de stat, aceasta e doar obligaţia comerciantului care colectează respectivele sume şi-atât.

Aceasta postare a fost editata de harald: 24 January 2007 - 02:35 PM

0

#9 Utilizator offline   ActorGrabit 

• observator incomod
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-January 07

Scris 26 January 2007 - 11:44 AM

Vezi postareadaemon, la Jan 21 2007, 12:46 PM, a spus:

Sunt mândrul posesor al unei plăci de bază AOpen. Second hand, în magazin nu găseşti. Ruşinică! :doh:

Nu pricep însă o chestie : lanţurile mari de magazine îşi permit să menţină monopol prin fixarea preţurilor şi importarea aceloraşi branduri, însă firmele mici ce fac? Ei ar trebui să fie motorul schimbării, să aducă cele mai ieftine componente special pentru a sparge piaţa şi a-şi asigura o cotă de vânzări.

Firmele mai mici, imi pare rau, dar poate doar daca sunt initiative si investitii romanesti s-ar mai putea afirma cat de cat (ex, sistemele Davio, asamblate in Romania si disponibile in magazinele Altex, Flamingo si Media Galaxy) In rest.. globalizarea ne mananca :yahoo:
0

#10 Utilizator offline   Bismarck 

• adrian
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 27 January 2007 - 08:36 AM

Vezi postareaharald, la Jan 24 2007, 02:35 PM, a spus:

Nu te împiedică nimeni să te apuci de aşa ceva. Nu costă mai mult de 10 mil. să-ţi înfiinţezi o firmă şi poţi să cumperi marfa şi direct din raft din Germania, în prima fază.

Cât priveşte dispariţia unei surse de venit la bugetul de stat, asta e o viziune limitată. Creşterea vânzărilor va antrena automat creşterea sumelor încasate din TVA. În plus, cred că ar trebui să terminăm cu acestă pretinsă "conştiinţă civică fiscală". Orice taxă ajunge plătită de fapt de end-user, care astfel îşi permite să-şi cumpere mai puţine lucruri, din cauza acestor taxe. Hai să lăsăm instituirea şi colectarea taxelor în seama guvernului, că nu duce lipsă de idei la acest capitol.

Interesul consumatorului nu este acela de a aduce încasări la bugetul de stat, aceasta e doar obligaţia comerciantului care colectează respectivele sume şi-atât.

Firma am da nu sa ma ocup de treburi d'astea ... si in nici un caz sa iau marfa de pe rafturile din Germania si sa le vand in Romania !!?? :crazy: ce afacere ii asta ?! cine cumpara de la mine tot mai mult o sa plateasca decat in Germania nu?? ... eventual sa iau de la producator ... asta ii alta treaba ... !!
Oricum las pe altii sa faca si ei partea lor de buisness ... eu privesc lucrurile din perspectiva unui "consumator" de produse electronice si mai stiu eu ce ...

Iar interesul consumatorului este de a cumpara un lucru de calitate la un pret cat mai mic !! nu conteaza taxe accize impozite !! ca alea nu le scrie pe produs ... ci pretul final !! asta ma intereseaza pe mine ca si consumator. Or eu nu pot ramane indiferent cand ma uit la un produs din UE si la acelasi produs din Romania si vad o diferenta asa mare !! Chiar daca am "constiinta civica" si vreau sa cumpar produse din romania si romanesti daca se poate stiind ca asa contribui la bunul mers al treburilor ... "portofelul se uita din ce in ce mai urat la mine" ... iar eu ma uit "din ce in ce mai urat la aia care isi umple buzunarele din portefelul meu si a alora ca mine !!!
Cate componente nu sunt facute in romania, duse in Germania si readuse sa fie vandute in romania !!!?? unde si normal sa aiba pretu care il are !!
Si da-mi voie sa nu cred ca in Germania se afla mai multe fabrici de componente electronici ca in Romania sau alte tari unde forta de munca este ieftina si unde "mediu" nu conteaza !!!~
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Cam cu cat as vinde unitatea ? Roby 13  1 917
Replici noi ram
ram
AUREY6  3 1.751
Replici noi Numai probleme Uzzi79  3 1.177
Replici noi Pentium II la 400Mhz cu viteza max. de 950Mhz!
Cum as putea sa-i fac overclock?!
e-X-plorer  6 7.301
Replici noi probleme cu pc alinyo06  2 1.337