Se poate transmite un fisier pe Internet cu ajutorul unui program scris in C++? Vreau sa evit toataa treaba cu protocoale si cod masina si placa de retea, e prea complicat. Ideea este sa folosesc Windows-ul pentru a transmite fisierul respectiv. Sincer nu am nici o idee cum s-ar putea face asta.
Exista vreo librarie care se ocupa cu astfel de operatii? Sau exista ceva in windows.h?
As fi recunoscator daca ati putea sa ma ajutati.
Pagina 1 din 1
Transmiterea fisierelor pe Internet C++
Scris 17 December 2006 - 09:24 PM
Uau, va miscati repede.
Da, ala pare sa fie exact ce cautam, mersi mult.
M-am mai interesat, si am gasit asta.
Poate parea o intrebare prosteasca, dar cum faci legatura cu librariile alea doua din articol (mpr.lib si wsock32.lib) in c++ normal? Se folosesc ca headere sau trebuie deschis un proiect?
De asemenea, cele doua librarii vin cu Windowsul sau cu C++-ul pentru windows? Eu am Windows XP, deci ar trebui sa am ultimul WinSocket instalat.
Da, ala pare sa fie exact ce cautam, mersi mult.
M-am mai interesat, si am gasit asta.
Poate parea o intrebare prosteasca, dar cum faci legatura cu librariile alea doua din articol (mpr.lib si wsock32.lib) in c++ normal? Se folosesc ca headere sau trebuie deschis un proiect?
De asemenea, cele doua librarii vin cu Windowsul sau cu C++-ul pentru windows? Eu am Windows XP, deci ar trebui sa am ultimul WinSocket instalat.
Scris 18 December 2006 - 07:05 AM
Nu exista un "c++ ala normal". C++ e un limbaj si exista compilatoare care iti trasforma codul in fisiere obiect.
Fisierele obiect sunt apoi linkate (legate) intre ele pentru a forma un executabil.
In cazul de fata tu trebuie sa legi codul tau de libraria winsock.
-----------------------------------------------------------------------------------
Iti recomand sa folosesti in acest scop un IDE (integrated development environment) precum codeblocks .
Dupa ce ai facut asta , ai forumurile la dispozitie: aici
In cazul de fata librariile vin in IDE (alege varianta care include si compilatorul mingw , altfel e degeaba).
Si da , trebuie sa creezi un proiect.
Fisierele obiect sunt apoi linkate (legate) intre ele pentru a forma un executabil.
In cazul de fata tu trebuie sa legi codul tau de libraria winsock.
-----------------------------------------------------------------------------------
Iti recomand sa folosesti in acest scop un IDE (integrated development environment) precum codeblocks .
Dupa ce ai facut asta , ai forumurile la dispozitie: aici
In cazul de fata librariile vin in IDE (alege varianta care include si compilatorul mingw , altfel e degeaba).
Si da , trebuie sa creezi un proiect.
Scris 18 December 2006 - 09:38 AM
daca vrei sa inveti c++ cred ca ar fi bine sa incepi cu un exemplu mai simplu.
Scris 18 December 2006 - 11:10 AM
Probabil ca nu m-am exprimat eu bine, scuze. Vroiam sa intreb daca librariile winsock si cealalta mpr apar si in ANSI C, dar le-am gasit, np.
Cat despre IDE, eu il am pe cel de la Borland, cu compilatorul ver. 5.0. Si mai am si VC++ Express edition; l-am luat cand era inca gratuit, dar nu il folosesc pentru majoritatea lucrurilor pe care le scriu, pentru ca sunt prea simple.
Singura problema e ca pana acum, chiar si la programele mai maricele, am ocolit sau n-am avut nevoie de optiunea de "proiect". Dar niciodata nu-i prea tarziu sa incepi.
Cat despre IDE, eu il am pe cel de la Borland, cu compilatorul ver. 5.0. Si mai am si VC++ Express edition; l-am luat cand era inca gratuit, dar nu il folosesc pentru majoritatea lucrurilor pe care le scriu, pentru ca sunt prea simple.
Singura problema e ca pana acum, chiar si la programele mai maricele, am ocolit sau n-am avut nevoie de optiunea de "proiect". Dar niciodata nu-i prea tarziu sa incepi.
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Probleme cu mixarea fisierelor de sunet | zbudulau | 2 | 2.117 |
|
probl MATLAB | Mandeas | 0 | 1.153 |
|
foreach array | RHS | 4 | 1.321 |
|