sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Mi se blocheaza calculatorul Apelez la profesionisti Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   cyberax 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 15-December 06

Scris 15 December 2006 - 09:14 PM

am, mai postat pe aici asa ca trec direct la subiect dar cu rugamintea sa fiu luat in serios...povestea va fi cam lunga ,dar scopl este sa ma fac de inteles :va rog : Postati doar dc AVETI CEVA DE SPUS
Deci MI SE BLOCHEAZA CALCULATORUL - sunt convins ca ati auzit asta de mii de ori

Configuratia mea : CPU AMD Athlon 64 3000+
HDD 80 gb Seagate cu trei partitii ( partitia C - are Windowsul pe ea)
VIDEO : PCI-E Ati Radeon X300/500 series
RAM : 2X 512 : kingmax &elixir
PLACA DE BAZA : gigabyte

Problema : blocarile se intampla adese la rularea de jocuri ( cel mai des ) si la rularea de filme , dar mi se intampla "sa cada " si la rularea winamp-ului , deci concluzionez eu ca n-ar fi doar placa video d vina in caz ca despre ea e vorba
- blocarile se succed de regula la fiecare ora dar au fost situatii in care se bloca instantaneu la 2 minute dupa intrarea in joc/film

Explicatia BLOCARII : --oprit instantaneu in timpul jocului --freeze la imagine ; se inchide ecranul-ca si cum as pierde semnalul ; iese din joc si ruleaza in low-frame ca si cum n-ar avea drivere video instalate; freeze la filmul rulat
NU se restarteaza singur!

CE AM FACUT PANA ACUM : dupa cautari repetate pe diverse forumuri , am apelat la urmatoarele sugestii :
-- reinstalarea win : de 2 ori inclusiv pe partitie noua
--curatare de praf desi nu este cazul ca toate componentele sunt noi < de 1 an ; nu are "chestii" umflate pe placa de baza sau altceva ; nu miroase a ars dupa functionari indelungate ; nu scoate zgomote ciudate ( in afara de cele normale de HDD)
-- scos din slot placa video si pus la loc; de asemenea la fel si cu modulele de rami
--verificare temperatura HDD -inclusiv cu mana --nu prezinta probleme
--defragmentare; check disk-uri repatate
--scanare de virusi ; chiar daca sa zicem antivirusul nu este cel mai bun nu cred ca am mall/spy-ware prin simplu motiv ca in cazul unor aplicatii simple (word, messanger, navigare pe net) nu patesc nimic decat EXTREM de rar-- de aici departe gandul ca as fi infectat
--am incercat diverese utilitare share freeware gen XP tweak insa nici un rezultat, de asemenea la fel si cu registrii
--driverele sunt bune ; update la windows facut, catalyst cel mai nou
-am incercat memtest , ce-i drept nu foarte multe ore

CE BANUIESC CA AR FI desi e foarte posibil sa gresesc (si doresc sa gresesc)
--ceva pe HDD dar f. putin probabil ca niciodata n-am avut probleme
--poate placa video --dar ce as mai putea face ? atata timp cat nu pot mare lucru si este NOUA --nu prezinta nici o problema
--chestii in BIOS ; nu stui sa umblu acolo ; n-am avut neoie pna acum
--sursa : e de 350W ; nu se supraincalzeste!
--sistemul de operare ??? ma intreb de ce tocmai acum ca am instalat de atatea ori si doar in ultima perioada am problemele astea

ALTE ADAUGARI care ar putea ajuta
--in alte jocuri care "despachetate" nu depasesc 2 gb nu pates nimic
--in filme se blocheaza cel putin odata per film asta dc n-am norocul sa-l vad integral
--HDD-urile nu sunt FULL spatiu exista
--mi se intampla uneori ca imediat dupa primul START , in joc sau film blocarea sa survina oarecum rar fata de altadata , insa asta nu e o regula
Acestea fiind spuse raman la cunostintele voastre ...chiar daca de la unii am primit sfatul ca "nu stiu ce sa mai spuna "
0

#2 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 15 December 2006 - 09:33 PM

am intalnit candva simptomele tale. am inlocuit procesorul. apoi a mers bine. poate fi coencidenta. asa m-am chinuit si eu ceva timp cu unul similar....bafta...tine-ne la curent
0

#3 Utilizator offline   cyberax 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 15-December 06

Scris 15 December 2006 - 11:23 PM

vai de capul meu !sa-l inlocuiesc? e relativ nou-el si celelalte componente-temperaturi bune ... ar fi un cosmar ca un procesor nu e tocmai componenta care iti doresti sa se buseasca
0

#4 Utilizator offline   ALX 

• I reject your reality and substitute my own
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 08-February 05

Scris 16 December 2006 - 11:17 AM

Pai daca e nou e si probabil sa-ti fie inca in garantie, nu ?
Asa la prima vedere as fi zis ca undeva exista ceva pierdere de tensiune pe placa de baza.
0

#5 Utilizator offline   gbagape 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 22-July 06

Scris 21 December 2006 - 02:33 AM

Vezi postareacyberax, la Dec 15 2006, 11:14 PM, a spus:

am, mai postat pe aici asa ca trec direct la subiect dar cu rugamintea sa fiu luat in serios...povestea va fi cam lunga ,dar scopl este sa ma fac de inteles :va rog : Postati doar dc AVETI CEVA DE SPUS
Deci MI SE BLOCHEAZA CALCULATORUL - sunt convins ca ati auzit asta de mii de ori

Problema : blocarile se intampla adese la rularea de jocuri ( cel mai des ) si la rularea de filme , dar mi se intampla "sa cada " si la rularea winamp-ului , deci concluzionez eu ca n-ar fi doar placa video d vina in caz ca despre ea e vorba
- blocarile se succed de regula la fiecare ora dar au fost situatii in care se bloca instantaneu la 2 minute dupa intrarea in joc/film

Explicatia BLOCARII : --oprit instantaneu in timpul jocului --freeze la imagine ; se inchide ecranul-ca si cum as pierde semnalul ; iese din joc si ruleaza in low-frame ca si cum n-ar avea drivere video instalate; freeze la filmul rulat

CE AM FACUT PANA ACUM : dupa cautari repetate pe diverse forumuri , am apelat la urmatoarele sugestii :
--curatare de praf desi nu este cazul ca toate componentele sunt noi < de 1 an ; nu are "chestii" umflate pe placa de baza sau altceva ; nu miroase a ars dupa functionari indelungate ; nu scoate zgomote ciudate ( in afara de cele normale de HDD)
-- scos din slot placa video si pus la loc; de asemenea la fel si cu modulele de rami
--scanare de virusi ; chiar daca sa zicem antivirusul nu este cel mai bun nu cred ca am mall/spy-ware prin simplu motiv ca in cazul unor aplicatii simple (word, messanger, navigare pe net) nu patesc nimic decat EXTREM de rar-- de aici departe gandul ca as fi infectat
--am incercat diverese utilitare share freeware gen XP tweak insa nici un rezultat, de asemenea la fel si cu registrii

--poate placa video --dar ce as mai putea face ? atata timp cat nu pot mare lucru si este NOUA --nu prezinta nici o problema
--sistemul de operare ??? ma intreb de ce tocmai acum ca am instalat de atatea ori si doar in ultima perioada am problemele astea
--in filme se blocheaza cel putin odata per film asta dc n-am norocul sa-l vad integral
--mi se intampla uneori ca imediat dupa primul START , in joc sau film blocarea sa survina oarecum rar fata de altadata , insa asta nu e o regula
Acestea fiind spuse raman la cunostintele voastre ...chiar daca de la unii am primit sfatul ca "nu stiu ce sa mai spuna "

Poate sa fie si placa de baza de vina caci cam cu aceleasi probleme m-am lovit si eu,dar la instalare de kit-uri si vizionare de filme,si astept sa treaca sarbatorile ca sa o pot schimba caci este inca in garantie.
0

#6 Utilizator offline   abandonero 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-December 06

Scris 21 December 2006 - 08:43 PM

Nu-ti pot da un raspuns exact deoarece n-am mai intalnita problema asta. Asadar trebuie s-o luam pe bajbaite.

1. Cata memorie virtuala ai ? Incearca s-o mai maresti.
2. Joaca-te cu valorile de la Hardware Acceleration micsorandu-le.

Macar e un inceput, decat nimic.
0

#7 Utilizator offline   SelectAwoman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 17-July 06

Scris 21 December 2006 - 08:53 PM

:haha: Vai de mine ! exact aceeasti problema care am avut-o eu cu calculatorul nou noutz ... si a fost o adevarata pacoste pentru ca a iesit din garantie pana am ajus sa il repar .... nu sunt sigura nici acum daca este ok sau nu :lol2: E intr-o cutie ... si din ce imi aduc aminte tot CPU AMD Athlon 64 3000+ ... :lol2:
0

#8 Utilizator offline   dragosel_dvl 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 18-June 08

Scris 18 June 2008 - 08:24 PM

[quote name='ClassicAlina' date='Dec 21 2006, 09:53 PM' post='519194']
:roll: Vai de mine ! exact aceeasti problema care am avut-o eu cu calculatorul nou noutz ... si a fost o adevarata pacoste pentru ca a iesit din garantie pana am ajus sa il repar .... nu sunt sigura nici acum daca este ok sau nu :D E intr-o cutie ... si din ce imi aduc aminte tot CPU AMD Athlon 64 3000+ ... :beee:
[/quote
shi eu am cam acceasi problema mi se blokeaza in aplicatii chiar shi in browser. mi se stinge monitorul ca shi cum nu ar mai primi semnal ....desi o face....calcu nu se reseteaza.....nus ce sa mai incerc.... i-am dat format ....reinstalere de windows de n ori....place video nui de vina....ca am scoso shi cu cea on board e la fel.....am mai pus 512 ram sursa a fost shi ea testata.....nu-i nde vina......mai ramane hdd, placa de bazza shi procesorul,!
va rog ajutati-ma....l-am dus la reparat shi mi-au zis tipi de acolo ca lor nu s-a blokat delok....am auzit ca poate fii shi de la vreun spyware:(
0

#9 Utilizator offline   soarce 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 13-October 07

Scris 18 June 2008 - 09:26 PM

Vezi postareadragosel_dvl, la Jun 18 2008, 08:24 PM, a spus:

shi eu am cam acceasi problema mi se blokeaza in aplicatii chiar shi in browser. mi se stinge monitorul ca shi cum nu ar mai primi semnal ....desi o face....calcu nu se reseteaza.....nus ce sa mai incerc.... i-am dat format ....reinstalere de windows de n ori....place video nui de vina....ca am scoso shi cu cea on board e la fel.....am mai pus 512 ram sursa a fost shi ea testata.....nu-i nde vina......mai ramane hdd, placa de bazza shi procesorul,!
va rog ajutati-ma....l-am dus la reparat shi mi-au zis tipi de acolo ca lor nu s-a blokat delok....am auzit ca poate fii shi de la vreun spyware:(

du-te inapoi cu el la reparat si sa-ti arate ce i-au facut de a mers bine
0

#10 Utilizator offline   tavi_ar 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 02-January 07

Scris 19 June 2008 - 02:01 PM

Vezi postareacyberax, la Dec 15 2006, 10:14 PM, a spus:

Nu sunt absolut sigur, insa pararea mea este ca ai probleme cu sursa ! Succes !
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic