Interviu pentru America
14 Decembrie 2006
Marius Mitrache
Peste 200 de mineri au participat la primul interviu realizat de reprezentantii americani ai unei firme de intermediere pe piata muncii din Statele Unite.
Ortacii sunt decisi sa-si lase locul de munca de la mina si chiar sa vanda tot ceea ce au in Valea Jiului pentru un trai mai bun pe care sa-l ofere copiilor lor.
Reprezentantii firmei de intermediere se asteapta insa ca azi sa fie de cateva ori mai multi ortaci deoarece se vor face interviuri pentru Canada, unde salariile sunt mai atractive. Americanii le promit locuri de munca bine platite.
Minerii care au venit la interviul cu reprezentantii americani ai Ameritrex - o firma care intermediaza contracte de munca cu Statele Unite ale Americii - sunt decisi sa o ia de la zero, intr-o lume despre care au vazut un film care le-a fost prezentat de americani, la Petrosani.
„Ni s-a spus ca vor fi locuri de munca in constructii, la inaltimi mari si temperaturi foarte ridicate.
Dar nu ne temem. Am lucrat 20 de ani la mina si nimic nu ni se mai pare periculos acum, decat in galerie”, sustine unul dintre minerii care astepta sa intre la interviu.
Americanii care au venit la Petrosani sunt incantati de faptul ca au gasit in minerii de aici o categorie sociala calificata si apta de munca. „Americanii au inteles ca romanii bine platiti fac minuni”, ne-a spus Simion Boldea, reprezentantul Ameritrex Romania.
Acesta spune ca, in schimbul muncii prestate, ortacii pot castiga in America de la 8-9 dolari pe ora, pana la 15 dolari pe ora, iar in Canada, 20 de dolari pe ora.
http://www.evz.ro/ar...hp?artid=284267
Pagina 1 din 1
Oferta de Munca in Statele Unite Interviu pentru joburile de miner in America
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Romani in Baton Rouge, LA ? | Motanustar | 1 | 1.386 |
|
viza pentru reintregirea familiei | busuuca | 1 | 4.569 |