Sunt, Nicu Tarău, am 31 ani şi locuiesc în jud. Cluj. Eram în clasa 10, când în urma vizitelor medicale de rutină mi s-a pus diagnoza – keratoconus. Ulterior mi s-au prescris ochelari, pe care i-am purtat o perioadă scurtă de timp, după care îmi erau inutili din cauză că mi s-a înrautaţit vederea.
În 2006 am efectuat un control oftalmologic la care am primit diagnoza – keratoconus faza III. Medicul mi-a spus că singura soluţie pentru acea perioadă erau inelele corneene sau transplantul de cornee faţă de care am avut puţine reţineri.
Keratoconusul mi-a afectat iniţial ochiul stâng şi ulterior şi dreptul. Căutând soluţii mai plauzibile, am auzit de la oameni, cu acceeaşi afecţiune, despre existenţa unui dpctor rus în Budapesta care face operaţii reuşite de combatere a keratoconusului fără să scoată sau să introducă ceva în ochi. Am mari reţineri faţă de corpuri sintetice implantate.
În 2011 după o examinare detaliată efectuată la Dr. Artszbashev, am constat că ochiul drept intrase în faza IV. Am făcut rost de numere de telefon a pacienţilor operaţi cu aproape 2 în urmă. Ei şi-au exprimat satisfacţia faţă de rezultatele postoperatorii. Atunci m-am decis, şi în 22.11.2011 am fost operat la ochiul stâng de Dr Artsybashev. Capacitatea vizuală era în jur de 10% până la operaţie.
La 2,5 luni după intervenţie, vederea mi s-a îmbunataţit semnificativ, de la -15 la -3, rezultate confirmate de alţi specialişti. Situaţia ochiului drept s-a îmbunătaţit considerabil. Astăzi, pot conduce auto fără spaimă, pot lucra la calculator, citi în carte – visul meu a devenit realitate. Sunt foarte mulţumit. Dumnezeu să-l binecuvânteze pe Dr. Artszbashev, prin talentul primit de sus mi-a readus comoara furată de keratoconus – vederea. Singurul lucru pe care îl regret este că nu m-am operat mai repede.
Pagina dedicata afectiunii Keratoconus - cauzele, simptomele, diagnosticarea, modalitati de combatere, influenta asupra pacientului:
http://www.fightkera...oconus-p26.html
Keratoconus inele ferrara
Scris 16 March 2012 - 09:41 AM
COLLAGEN CROSS LINKING (CLX) (EPI - "OFF") Acest tip de tratament, este utilizat în Europa de 8 ani, se află în faza 1 a testărilor clinice din Statele Unite. S-a demonstrat că este mai sigur şi mai eficient dacă este realizat cu îndepărtarea epiteliomului şi poate stopa progresia keratoconusului. Acest tratament este recomandat pentru pacienţi care prezintă keratoconus progresiv sau ectasia, în urma operaţiei Lasik, pentru stabilizarea corneei. Această procedură constă în urmatoarele etape:
- Îndepărtarea stratului superior al corneei, sub anestezie locală.
- Se pun picături cu vitamina B2 (riboflavin) în cornee până când acestea penetrează întreagă corneea şi apar dovezi de penetrare în camera anterioară a ochiului;
- După ce penetrarea a fost confirmată, pacientului este aşezat cu ochiul deschis sub o lampă specială, ce emite radiații UV(ultraviolet) cu o lungime a undelor predeterminate pentru aproximativ 30 de minute. În timpul acestui proces sunt întărite legăturile covalente, dintre fibrele corneei, întărindu-se astfel întreaga cornee. O lentilă de contact bandaj este aplicata pe ochi, iar pacientul primeşte antibiotice şi picături anti-inflamatorii. Pacientul este ţinut sub observaţie de către medicul oftalmolog pentru câteva luni de la procedură.
Mulţi pacienţi observă o îmbunătăţire a vederii după 3-6 luni, iar studiile europene sugerează că doar 5-8% dintre pacienţi necesită încă un tratament.
ATENTIE: IT IS VERY IMPORTANT THAT THIS TREATMENT BE DONE ONLY WITH THE EPITHELIUM REMOVED (EPI-“OFF”), this is the only methodology which has been tested in the laboratory and has been shown to be safe for treatment in humans. WE DON’T PERFORM OR RECOMMEND THE “EPI-ON” PROCEDURE that is advocated only by a handful of doctors, the vast minority doing this procedure. (The Keratoconus Center)
Un filmulet reusit a procedurii de COLLAGEN CROSS LINKING (CLX) (EPI - "OFF") in limba engleza, practicat de centrul de keratoconus din SUA poate fi vizualizat la urmatoarea pagina:
http://www.keratoconus.com/10.html
O pagina dedicata afectiunii Keratoconus, unde puteti afla cauzele, esenta si metode de combatere a afectiunii:
- Îndepărtarea stratului superior al corneei, sub anestezie locală.
- Se pun picături cu vitamina B2 (riboflavin) în cornee până când acestea penetrează întreagă corneea şi apar dovezi de penetrare în camera anterioară a ochiului;
- După ce penetrarea a fost confirmată, pacientului este aşezat cu ochiul deschis sub o lampă specială, ce emite radiații UV(ultraviolet) cu o lungime a undelor predeterminate pentru aproximativ 30 de minute. În timpul acestui proces sunt întărite legăturile covalente, dintre fibrele corneei, întărindu-se astfel întreaga cornee. O lentilă de contact bandaj este aplicata pe ochi, iar pacientul primeşte antibiotice şi picături anti-inflamatorii. Pacientul este ţinut sub observaţie de către medicul oftalmolog pentru câteva luni de la procedură.
Mulţi pacienţi observă o îmbunătăţire a vederii după 3-6 luni, iar studiile europene sugerează că doar 5-8% dintre pacienţi necesită încă un tratament.
ATENTIE: IT IS VERY IMPORTANT THAT THIS TREATMENT BE DONE ONLY WITH THE EPITHELIUM REMOVED (EPI-“OFF”), this is the only methodology which has been tested in the laboratory and has been shown to be safe for treatment in humans. WE DON’T PERFORM OR RECOMMEND THE “EPI-ON” PROCEDURE that is advocated only by a handful of doctors, the vast minority doing this procedure. (The Keratoconus Center)
Un filmulet reusit a procedurii de COLLAGEN CROSS LINKING (CLX) (EPI - "OFF") in limba engleza, practicat de centrul de keratoconus din SUA poate fi vizualizat la urmatoarea pagina:
http://www.keratoconus.com/10.html
O pagina dedicata afectiunii Keratoconus, unde puteti afla cauzele, esenta si metode de combatere a afectiunii:
Scris 16 March 2012 - 12:11 PM
Asa zisa metoda de vindecare cu Keratotomie radiala din Ungaria este scumpa si nu aduce imbunatatirea vederii asteptata .
Aceasta metoda nu este recunoscuta de lumea medicala .
Nu a fost publicat nici un studiu legat de aceasta metoda care sa demonstreze succesul acestei metode in lupta contra keratoconusului
Aceasta metoda nu este recunoscuta de lumea medicala .
Nu a fost publicat nici un studiu legat de aceasta metoda care sa demonstreze succesul acestei metode in lupta contra keratoconusului
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Polipi
ajutor |
Life-in-coulours | 5 | 2.002 |
|
Am o senzatie de par in gat si ma gadila
par in gat |
Aglaiaa | 2 | 2.460 |