Sari la conținut
Forum Roportal
Cleric Prest

Cum recunoastem si prevenim o boala psihica

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Nu pot decat sa incerc sa-mi stapanesc indignarea fata de continutul acestui topic?!

Credeam ca aici este o sectiune a unui site in care oamenii isi spun pasurile si se ajuta dupa cum pot, pe cand aici vad cu totul altceva si nu inteleg de ce?

 

Spuneti cu tarie ca psihoterapeutii din Romania sunt lichele, asa o fi, si eu am cheltuit zeci de milioane pe niste sfaturi pe care le gaseam la aprozarul din piata si ridicati in slavi un soi de terapie de parca ar fi panaceul universal al bolilor psihice!

Pai daca ar fi asa, atunci de ce domnule aici unde locuiesc e coada la terapia cu electrosocuri pentru depresiile resistente la medicatie? Si culmea, pacientii se inghesuie pentru ca da rezultate extrem de bune...De ce nu se duc domnule sa faca psihoterapie si gata au terminat cu depresia!

 

Va raspund sigur:pentru ca nu este deloc asa!

Denigrati medicatia...mai sa fie, de ce oare?

Chiar asa credeti ca au muncit niste tampiti la descoperirea prozacului sau a zyprexei?

Atunci cum va explicati stabilizarea unui pacient cu schizofrenie pe tratament cu risperidona care isi duce o viata aproximativ identica cu cea a unui bolnav de diabet?

 

De ce sunt domnule bolnavii psihici periculosi ?

Nu ar fi mai bine sa facem un lagar de concentrare si sa-i exterminam in masa(asa ca tot avem modele in istorie) ?

Sa terminam odata cu ei!

Nu domnule SUNT OAMENI ca sicei fara probleme psihice!

Nu contest , poate unii dintre ei sunt periculosi ,dar sa nu uitam ca majoritatea celor care comit crime, violuri, talharii nu au nici un simptom al vreunei boli psihice!!!

Practic, nu pot fi incadrati in niciuna din bolile psihice si asta nu spun eu, ci tot ...specialisti!

 

Nu pot sa-mi exprim in cuvinte ceea ce am simtit in momentul in care v-am citit topicul!

 

Ar fi de preferat din politete pentru ceilalti cititori sa incetati cu argumentele agresive la adresa bolnavilor psihici pentru ca nu a fost alegerea acestora de a se imbolnavi (fie ea schizofrenie, nevroza samd)!

Sa nu uitam ca ei (sau noi) nu sunt in primul rand , decat niste oameni loviti de soarta.

Daca nu avem cu ce-i ajuta mai bine ne vedem de-lae noastre...

 

Dupa ce un schizofren nu mai ia zyprexa, e mai rau ca inainte, se duce direct in franta si omorara pe...etc. stim povestea.

Da, e buna medicatia, dar NUMAPEI PENTRU A STABILIZA PACIENTUL ca sa fie receptiv la psihoterapie.

 

In rest, medicatia nu rezolva NIMIC singura.

De aceea avem pacienti cronici de zeci de ani, care ajung la sinucidere in cele din urma.

 

Ce postez eu aici, e dur, intr-adevar, dar o fac tocmai pentru a constientiza lumea (pe cei care nu le place sa se minta pe sine, si pe altii) ca in Romania e f greu sa dai de un psihoterapeut eficient. Pentru mine cuvantul psiholog sau psihiatru in Romania nu inseamna nimic, e ca si praful de pe drum care cateodata mai intra in ochi si jeneaza pe moment.

Sa ajungi din psihiatru sau psiholog cu diploma un PSIHOTERAPEUT e cale lunga, vreo 20 de ani cel putin.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La acest punct am subliniat ca sunt perfect de acord cu dvs , iar acum voi pune intrebarea de baraj: si ce facem in sitautia in care ne aflam?

Adica in Romania , fara specialisti in psihiatrie , fara psihiatrii buni , fara medicatie, caci procurarea unor medicamente scumpe se face extrem de greu , numai bietii oameni stiu cat "imping la doctor" pentru a-l mentine pe Zyprexa , samd...

Ce facem in aceasta situatie?

Eu am povestit ca mi-am cumparat carti de self-help si care pot spune ca m-au luminat, am invatat din ele niste skills-uri deosebit de importante pentru contracararea simptomatologiei chinuitoare pe care o aveam.

Pana la urma sa inteleg ca ajungem sa ne tratam singuri, daca nu dispunem de alte resurse?!

 

Eu sunt activa si pe alte site-uri din afara continentului si vad din pacate si acolo mii de oameni suferinzi din cauza unor boli psihice "minore " sa le spunem asa...

Cu ei ce se intampla?

Nu pot sa cred ca nu au acces la sedinte de terapie , care oricat ar fi de scumpe sunt decontate de casele de asigurari!

Ce concluzie pot sa trag, decat ca...psihoterapia ajuta,amelioreaza, dar nici ea nu vindeca!!!

Altfel nu ar veni si ar posta topicuri pline de suferinta, nu?

 

Sanatatea mentala este inca un domeniu greu accesibil, desi ne aflam in plin progres tehnic pe toate planurile si asta pentru ca e vorba de psihicul uman care e extrem de complex, cu multe "sertare secrete" ca sa le zic asa si foarte greu de explorat?!

Eu sustin si felicit micile si marile progrese care s-au facut pana acum in amelioarea multor boli psihice chinuitoare !

Si mai mult decat atat ma rog la Dumnezeu sa le lumineze mintea celor de muncesc la descoperirea acestor medicamente!

Cam atat am avut de spus!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Capitalismul inseamna evolutie, progres in toate domeniile. Si la noi sunt oameni care se scolesc cu oameni de dincolo si apoi vor reveni aici odata cu cresterea nivelului de trai ca sa practice. Asta e situatia deocamdata.

 

Repet, sa administrezi zyprexa si apoi fara psihoterapie DURA, intensiva, nu se pot obtine rezultate de nici un fel.

 

Postarile mele, tocmai asta reprezinta, un model de psihiterapie dura, cine vrea sa priceapa, SA BAGE LA CAP.

Cine nu, ori e sarlatan (cu diploma de psiholog / psihiatru) ori e pacient / client care se complace in calitatea de pacient / cleint si nu vrea sa devine indepenent material de agresorul sau, care ii intretine boala.

 

Cel mai trist e ca fara psihoterapie, victima devine propriul sau agresor pana se schizofrenizeaza singur.

 

De aceea e necesara constientizarea scriptului, fiindca victima in lipsa agresorului, se agreseaza singura (se autolimiteaza) in acelasi mod ca si cum ar fi de fata agresorul. Se numeste preluare totala de script. INCREDIBIL DAR ADEVARAT!

 

Scriptul inseamna DEMON, ai luat scriptul pana la varsta de 7 ani, si chiar daca fugi de acasa in canal, ai fugit cu scriptul (demonul) dupa tine, si E GREU SA MAI IESI DIN CANAL, sa mai scapi de script, de demon, chiar si daca iesi din canal, el te va chinui toata viata, si tu il vei da la altii, si tot asa.

Prin faptul ca spun ca scriptul e demon, nu vreau sa sochez in mod gratuit, ci doresc un efect de dus rece, pentru ca cei care sunt apasati din greu de un script tragic, sa lupte cu el pana il elimina dupa ce il constientizeaza.

Editat de iosafat

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sunt foarte nou pe acest forum. Am citit tot ce s-a scris in acest topic. Sunt absolut de acord cu tot ce s-a scris. Mai ales ca am avut si inca mai am de-a face cu un om bolnav psihic (schizofrenie paranoida). E groaznic, mai ales ca nu am reusit sa-l conving sa se duca la doctor sau la psihoterapie, asa cum i s-a recomandat dupa iesirea din spital.

Realitatea pe care o vede e complet deformata si drept urmare actioneaza in consecinta. Are o mare putere de convingere, ceva supranatural, si minciuna face parte din valorile lui.

Totul i se trage de la parintii persoanei, care au reusit sa o convinga si sa o incurajeze sa nu continue tratamentul cu zyprexa si psihoterapie. A fost maltratat psihic in copilarie de parinti si acum trage consecintele.

Doresc sa discutam in continuare acest caz, daca vi se pare interesant revin cu amanunte (sunt foarte multe lucruri si evenimente). Oricum, urmarile neglijentei (sau incompetentei) sistemului sanitar sunt groaznice, mai ales ca la mijloc se afla si un copil mic de 3 ani, cu handicap, care are nevoie de recuperare medicala.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Schizofrenia nu apare asa, din nimic.

 

STUDIU DE CAZ

 

Iata un exemplu:

Tulburarile psihice sunt urmarea transmiterii de-a lungul a mai multor generatii a unui model de comportament egoist, in care membrii familiei sunt iubiti conditionat sau deloc. Adica, mama isi iubeste fiul pentru ea nu pentru el, iar tatal sa zicem e un schizoid atent cu sine dar care se comporta ca si cum copilul sau ca si cum acesta nu exita pentru el, pentru tata.

Mai tarziu, acel tata schizoid va gasi o "intrebuintare" fiului sau, pe care il va "dirija" in viata a.i. el, copilul, prin "marile sale realizari in plan social" sa "despagubeasca" in plan moral, afectiv, toate pierderile parintilor (casatoriti evident din interes). Ei bine un asemenea copil va simti ca el e ultima veriga din neamul sau, si prin urmare, va deveni si mai egoist decat parintii sai, total dezinteresat de viata sa, de o potentiala familie, iar daca isi daca isi va face una, copiii sai vor avea de suferit si mai mult. Nu poti despagubi pe cineva pentru ceea ce el nu a facut pentru sine. Dar in mintea unui schizoid totul e posibil, un delir total.

 

E suficient ca un singur parinte din cei doi sa fie schizoid, ca acel parinte sa se cloneze in partenerul sau de viata, si impreuna sa actioneze sumat pe sarmanul copil.

De aceea un singur schizoid-paranoid va distruge o intreaga familie. Chiar si pe socrii daca au domiciliu comun.

 

Sa nu uitam, schizoidul paranoid e un abil manipulator in plan psihic. Toti au personalitate anancasta (99%), sunt obsedati de oridine, curatenie si cinste, nu ca ar fi ei ordonati si cinstiti, departe de asa ceva, ci pentru ca sufera de mania controlului total asupra membrilor familiei lor. Schizoidul simte, stie ca e incapabil de sentimente, si spre a nu se da de gol si pentru a-si mentine victimele aproape, le "paralizeaza" printr-o srategie bine pusa la punct si completa (le distruge increderea in sine, le calca in picioare viata personala, le agreseaza fara motiv subtil si permanent, nu e bine cum stai, nu e bine cu mananci, nu e bine cum umbli, etc.)

Schizoizii paranoici, sunt persoane extrem de tematoare, fara anturaj social, se tem cumplit de singuratate, de aceea familia e singurul lor refugiu si mediu in care ei isi pot recupera toate frustrarile si pierderile.

In afara familiei ei se dau umili. Chiar si mai tarziu, daca vreun membru al familiei se rascoala impotriva lor si devine agresor dominant, agresorul initial imediat se da victima, in speranta ca va scapa basma curata.

 

Orice contact cu un mebru din familie, care a nimerit in acea familie din interes si fara sentiment, e un contact PATOLOGIC, din care copiii au cumplit de suferit.

 

Sa ne gandim cat de groaznica e existenta unui copil, nu? El trebuie sa se adapteze 100% patologiei parintelui sau daca vrea sa supravietuiasca. De aceea sansele unui copil de a fi normal ca adult, daca e crescut de parinti psihopati sunt nule.

Editat de iosafat

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Asa este: schizofrenia poate aparea in urma unor abuzuri psihice din partea familiei, suferite de bolnavul psihic.

As dori tare mult sa discut in particular cu cineva de specialitate despre un caz concret in care este implicat ca victima si un baietel de 3 ani cu handicap neurologic din nastere.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

aici sunt pe deplin de acord cu Iosafat.

Pot spune ca toti psihologii la care am fost ,mai putin una[care a incercat ceva,dar de abia terminase facultatea si nu stia aproape deloc meserie] sunt niste LICHELE SI NISTE ESCROCI.

Eu am tot felul de probleme de la depresie si anxietate[bine ca cel putin nu am probleme cu somnul,daca am chef si timp pot sa trag un pui scurt de somn si pe WC,adorm f usor].

Dar sa povestesc mai pe larg.

Am fost si la Cristian Andrei si pe langa ca nu m-a ajutat deloc mi-a spus numai imbecilitati[total diferite de cele pe care le spune la televizor,bine nici acolo nu pot spune ca numai sunt momente cand nu mai debiteaza idiotenii].

Dde exemplu eu ii spuneam cum sa relationez cu o fata,cum sa ma comport cu ea si el imi spunea ca sa-i spun ca,daca data viitoare cand ma voi intalni cu ea asa zis sa=i "prezic " ca se va inrosi,deci va dati seama ce idiotenii.

Cristian Andrei a fost primul acum vreo 8 ani.

Au urmat acum un an,avand probleme si in relatia mea[am o prietena cu care nu ma inteleg absolut deloc,sunt tot felul de problemne,ea provenind dintr-oi familie unde tatal a fost alcoolic] unu Hriscu Eugen care-si spune ca e si psihiatru si lucreaza la SP.9m

Am facut gresala sa intarziem vreo 20 de minute si aceasta lichea ne-a taxat toata ora intreaga.Asta pe langa ca s-a purtat gretos cu noi si neplacut agresiv[prietena mea s-a si speriat de el].Sa mai spun ca nu a doscutat absolutyt deloc despre problemele noastre?

Urmatoarea a gasit-o mama mea intr-o revista Formula Ass.

O chema Lena Rusti ,o CUCOANA cu pretentii de marele Manitu,foarte increzuta si la fel de gretoasa .Poate facuse fac la Stanford si Harvard dar ca om aceasta femeie era un ZEROU BARAT.

Prima sedionta la care am fost nici macar nu era atenta la ceea ce-i povesteam ,la confesiunile mele, mi-am dat seama de lucrul asta pentru ca m,-a pus sa repet de mai multe ori ceea ce i-am povestit.

A doua sedinta a fost si prietena mea si atitudinea ei neglijenta s-a repetat.

Nu m-am mai dus la ea pentru ca nu mi-a placut de nici o culoare la aceasta CUCOANA.

Asta pe langa ca mai avea si un milion pew sedinta.Asta pentruu ce?

Ultima la care am fost se numeste Vera Vizitiu si pot spune ca la inceput parea oarecum OK.ASTA LA INCEPUT.

Asta trecand pe langa faptul ca asa zisa terapie era destul de subtire,nu ataca anumite problemeexistenbtiale pentru mine.

Eu sunt o fire complexata de ac hestie ,am o anumita chestie nu conteaza acum sa spun ce am si in finalul celei de a doua sedinte incompetenta asta de vizitiu ca altfel nu pot sa-i spun imi atrage atentia aspura acelei chestii care o am eu,probabil ca i se parea ciudata chestia mea si murea de curiozitate si ma intreaba ce am parca ar fi fost vanzatoarea de la Aprozarul din coltul strazii.

De atunci am zis ca nu ma mai duc la o asemenea idioata incompetenta,un psiholog bun si competent nu poate sa faca o asemenea gafa si sa atragi atentia aspura unui luycru din aspectul fizic al unui om care tie ti se pare ciudat este in primul ran un lucru jognitor si ofensator,un om educat si,mai ales un psiholog nu poate face asemenea gafe.

Era si asta o fomista ca dupa ce nu m-am mai dus m-a bombardta cu telefoanele .

Stiti cum am scapat de ea sa nu ma mai sune?Foarte original o sa spun mai incolo.

Chestia asta [cu bombardatul telefoanleor] mi-a demonstrat ca si asta era o fomista ca si Rusti care nu vedea in bietul pacient decat o sursa de facut bani.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Pot spune ca toti psihologii la care am fost ,mai putin una[care a incercat ceva,dar de abia terminase facultatea si nu stia aproape deloc meserie] sunt niste LICHELE SI NISTE ESCROCI.

Cristian Andrei, Hriscu Eugen, Lena Rusti, Vera Vizitiu sunt patru. Poate ca n-ai ales bine daca au fost toti asa! Ai o problema cu metoda...

 

Am facut gresala sa intarziem vreo 20 de minute si aceasta lichea ne-a taxat toata ora intreaga.

Unde-i problema?

 

Este posibil sa nu ti se potriveasca psihoterapia, asta dupa cum scrii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Clientul cand vine la un psihoterapeut, vine pentru o problema care "arde", nu pentru a testa incompetenta crasa a unora sau altora, nici pentru a face sueta sau discutii de carciuma, nici pentru a fi tuns de bani.

 

Simtul raspunderii fata de el si fata de clientii sai lasa de dorit la majoritatea medicilor si psihologilor din romania, pot sa spun ca face parte din cultura noastra nationala ca sa ne batem joc de simtul raspunderii si de etica profesionala.

 

Dar cand nu sti meserie, degeaba te sfortezi cu etica si simtul raspunderii.

Editat de iosafat

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Elandi problema mea este ca ,daca o data se inrtampla sa intarzii sa nu ma mai primeasca nu sa-mi ia bani in intregime pentru jumatate de sedinta,putea cel putin sa fie cinstit si sa nu mai tina sedinta rerspectiva.

L-as ruga pe Iosafat imi place foarte mult cum gandeste daca ar dori sa discutam pe messenger yahoo idul meu este badeaionus si daca stie el un terapeut bun de preferinta barbat[mai fac o ultima incercare ],nu mai vreau sa mai aud de terapeuti femei,am senzatia ca terapeutii pentru a fi eficienti si a te putea ajuta trebuie sa fie de acelasi sex cu pacientul.

Am probleme destul de grave as putea spune eu, am in primul rand in o depresie persistenta de cand ma stiu,de cand eram mic de care nu pot scapa cu nici un chip,de aceea inca o data rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi dea de veste...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×