Test: despre carti cu caracter religios Cat de sfanta e "cartea sfanta"
Scris 05 December 2006 - 10:16 AM
A)
Dacal Marele Inselator, Diavolul, reprezentantul raului etern si al minciunii vesnice, ar fi inspirat Biblia, cum credeti ca si-ar fi intitulat el cartea lui mincinoasa?
a) Lucrarea Dracului
b) Sfanta Scriptura
c) Matematica
B)
Daca Marele inselator, diavolul, ar fi inspirat o "carte sfanta", cum ar fi prezentat-o:
a) Ca pe o carte care indeamna la rau si imoralitate?
b) Ca pe o carte de matematica?
c) Ca pe o carte sfanta si morala, dar cu efect negativ bine mascat?
C)
Daca Dumnezeu inspira o carte de religie, ce efect trebuie sa aiba aceasta carte asupra oamenilor?Sa ii:
a) invrajbeasca prin Exclusivism si Intolerantza
b) sai ii faca mai pregatitzi pentru viatza adica mai inteligentzi si mai constientzi?
c) sa ii sperie si sa-i linisteasca cu promisiuni neverificabile
D)
Daca efectul unei cartzi "sfinte" este in final:
- Exclusivismul (numai religia mea e buna a voastra e gunoi)
- Alienarea, sub forma:studiatzi copii toata ziua scriptura ca cine crde in ea va fi mantuit, ea te pregateste ptr viatza vesnica!, scoala nu e importanta ca te pregateste ptr viatza asta, care e doar o iluzie, si o desertaciune!
- Intolerantza (numai cei de religia mea sunt buni si ii accept, voi ceilaltzi suntetzi niste pacatosi, curvari si betivi fara Dumnezeu)
- Indoctrinarea si Fanatismul (Religia si Credintza pe primul plan, Crime in numele Domnului, ex. Tanacu, pogromuri si razboaie religioase, )
Cum se defineste o asemenea carte?
a) - lucrare sfanta
b) - lucrare diabolica
c) - carte de aritmetica
Cheia testului ...va veni ...in curand!
Va rog sa fiti sinceri cu Dvs
Scris 09 December 2006 - 10:49 AM
B- c
C-b
hm..la D nu e chiar bine formulata intrebarea ... dar fie b
Aceasta postare a fost editata de s_s_s: 09 December 2006 - 10:49 AM
Scris 09 December 2006 - 04:36 PM
s_s_s, la Dec 9 2006, 10:49 AM, a spus:
B- c
C-b
hm..la D nu e chiar bine formulata intrebarea ... dar fie b
Ai inteles bine ...raspunsurile tale sunt extrem de logice si evident cortecte!
Acum ar trebui sa facem sinteza sa tragem o concluzie....
Deci eu inteleg din raspunsurile tale ca Biblia mai degraba e inspirata de diavol decat de Dumnezeu?
Ma insel cumva?
Scris 10 December 2006 - 12:12 AM
Soimos, la Dec 9 2006, 01:36 PM, a spus:
Deci eu inteleg din raspunsurile tale ca Biblia mai degraba e inspirata de diavol decat de Dumnezeu?
Ma insel cumva?
Eu sfatuiesc pe fiecare sa citeasca Biblia,sa se roage lui D-zeu punindu-i inrebarile pe care le are de pus,si privind poate in jur...natura,fortele ei,acest pamint,omul ,etc. sa se intrebe fiecare oare nu exista totusi D-zeu?ar putea orisicine sa-si imagineze atitea lucruri minunate?
Scris 10 December 2006 - 10:35 AM
germanica, la Dec 10 2006, 12:12 AM, a spus:
Ca Dumnezeu exista ....se poate vedea clar in jurul nostru!
Intrebarea este cine si ce intelege prin cuvantul Dumnezeu?
Mosu cu barba asemanator cu omul si el poate din specia Animalia, sau Spiritul Universal Suprem, care nu are cum face copii si nici nu seamna cu noi omul ci eventual cu sufletul nostru. Fiecare poate intelege prin Dumnezeu ce vrea el!
Nu vad care ar fi legatura intre Biblie, Biserica si Dumnezeu?
O fi fi fost vreodata Dumnezeu sau Fiul sau intr-o biserica crestina ca sa ii confere acesteia autoritate divina?
O fi confirmat vreodata Dumnezeu sau Fiul sau ca Biblia este intradevar cartea sa?
NU!!!
Asa ca putem la fel de bine sa afirmam ca Biblia e inspirata de diavol, si chiar avem confirmarea faptelor facute in numele lui confirmate in istorie!
Deci decat sa sfatuiest pe cineva sa citeasca o carte de care nici Isus nu a auzit si despre care realitatea istorica iti confirma (daca nu esti imbrobodita) ca e o carte alcatuita la comanda si nu inspirata de Dumnezeu, mai bine ai recomanda tuturor sa citeasca Biologia si Stiintele naturii, Fizica si Chimia, iar ca si carte sfanta sa accepti Cartea de Matematica, caci acea carte te invata cum sa faci legatura intre logica si realitate. Textele scrise acum 3000 de ani sunt pentru cei de atunci, noi avem alte surse de informare corecta, caci intre timp cunoasterea a evoluat si nu ne putem informa din informatiile unor neinformati.
Ce pregatire este acesta? pregatirea intru prostie?
Scris 24 December 2006 - 08:50 PM
Soimos, la Dec 5 2006, 10:16 AM, a spus:
A)
Dacal Marele Inselator, Diavolul, reprezentantul raului etern si al minciunii vesnice, ar fi inspirat Biblia, cum credeti ca si-ar fi intitulat el cartea lui mincinoasa?
a) Lucrarea Dracului
b) Sfanta Scriptura
c) Matematica
B)
Daca Marele inselator, diavolul, ar fi inspirat o "carte sfanta", cum ar fi prezentat-o:
a) Ca pe o carte care indeamna la rau si imoralitate?
b) Ca pe o carte de matematica?
c) Ca pe o carte sfanta si morala, dar cu efect negativ bine mascat?
C)
Daca Dumnezeu inspira o carte de religie, ce efect trebuie sa aiba aceasta carte asupra oamenilor?Sa ii:
a) invrajbeasca prin Exclusivism si Intolerantza
b) sai ii faca mai pregatitzi pentru viatza adica mai inteligentzi si mai constientzi?
c) sa ii sperie si sa-i linisteasca cu promisiuni neverificabile
D)
Daca efectul unei cartzi "sfinte" este in final:
- Exclusivismul (numai religia mea e buna a voastra e gunoi)
- Alienarea, sub forma:studiatzi copii toata ziua scriptura ca cine crde in ea va fi mantuit, ea te pregateste ptr viatza vesnica!, scoala nu e importanta ca te pregateste ptr viatza asta, care e doar o iluzie, si o desertaciune!
- Intolerantza (numai cei de religia mea sunt buni si ii accept, voi ceilaltzi suntetzi niste pacatosi, curvari si betivi fara Dumnezeu)
- Indoctrinarea si Fanatismul (Religia si Credintza pe primul plan, Crime in numele Domnului, ex. Tanacu, pogromuri si razboaie religioase, )
Cum se defineste o asemenea carte?
a) - lucrare sfanta
b) - lucrare diabolica
c) - carte de aritmetica
Cheia testului ...va veni ...in curand!
Va rog sa fiti sinceri cu Dvs
mai sa fie am taiat-o de trei ori si tot scurta e!!!!!
Scris 25 December 2006 - 11:02 PM
Scris 08 January 2007 - 08:27 PM
Scris 11 January 2007 - 04:49 AM
germanica, la Dec 10 2006, 02:12 AM, a spus:
am citit biblia ...
Soimos, la Dec 9 2006, 06:36 PM, a spus:
Ma insel cumva?
da... sau e pur si simplu inventia unui om ...
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Fanatism- legatura sau departare de Dumnezeu | ocean | 105 | 17.179 |
|
Ce sa intamplat cu adevarat in eden! | ady_maris | 37 | 11.485 |
|
Tacerea Lui,tacerea din noi | AnMar | 11 | 8.426 |
|
Domeniul profetic,profetii...