sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Un roman a 'spart' NASA Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   soarele 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 23-March 06

Scris 03 December 2006 - 01:25 PM

Hacker aradean pus sub acuzare in SUA. Tanarul din Arad, care este acuzat in SUA ca a spart retele informatice ale NASA, a declarat ieri ca a facut totul din teribilism, nu pentru ca ar fi vrut sa produca pagube unor institutii americane.

Victor Faur (22 de ani) sustine ca nu face parte dintr-un grup organizat care sparge computere si ca a intrat in retelele informatice ale mai multor institutii mai mult pentru a semnala ca acestea sunt foarte vulnerabile.

"A fost totul o joaca, nu am avut intentia sa produc pagube nimanui. Nu am crezut ca se va ajunge asa de departe in ceea ce priveste acuzatiile ce mi se aduc. Nu sunt liderul nici unui grup, asa cum s-a afirmat, sunt chiar un singuratic. Sunt un admirator al americanilor si am aplicat chiar la «Loteria vizelor» pentru a ajunge in SUA, unde as fi vrut sa obtin un loc de munca. Nu am vrut sa trafichez informatiile, ci sa le demonstrez americanilor ca sunt vulnerabili. Am ramas surprins cat de rudimentare sunt sistemele NASA si cat de usor au fost sparte. Eu cred ca americanii au avut noroc ca le-am spart eu si nu cineva care chiar putea sa le faca rau", declara aradeanul.

SOC. Mircea Faur, tatal baiatului, care este medic in Arad, spune ca este socat de ancheta demarata de americani si de actiunile fiului sau. "Am fost stupefiat cand am auzit ce a facut. Ne-a spus ca din teribilism a accesat aceste servere, fara sa stie ca incalca vreo lege", a declarat Mircea Faur.

sursa Jurnalul National

#2 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 03 December 2006 - 02:24 PM

E o chestie şi cu teribilismul ăsta. :flowers:

Când intri într-o scară de bloc, încerci "din teribilism" uşile de la toate apartamentele, să vezi dacă nu e vreuna deschisă? Sau, ca să fie şi mai relevantă analogia, încerci să vezi, "din teribilism", dacă n-ai putea deschide yala la vreo uşă, fie cu o cheie potrivită, fie cu vreun şperaclu?

Pe stradă, noaptea, încerci "din teribilism" uşile de la magazine? Sau de la autoturisme?

Lumea în care trăim se bazează pe nişte convenţii: semaforul dintr-o intersecţie nu e barieră. Dar ca să intri pe verde, trebuie să poţi avea încredere că ceilalţi nu vor intra pe roşu. Toate aceste convenţii, uşile care nu sunt blindate, autoturismele care nu au portierele legate cu lanţuri, magazinele care nu au obloane metalice, ca la 1600, formează ceea ce numim civilizaţie. Iar calculatoarele n-ar trebui să fie exceptate de aceste convenţii care ţin de civilizaţie. Nici măcar "din teribilism".

Chiar dacă nu te informează cineva în mod expres că încalci vreo lege. :friends:

Aceasta postare a fost editata de harald: 03 December 2006 - 02:28 PM

#3 Utilizator offline   argv 

• Wanderer
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 27-October 06

Scris 03 December 2006 - 03:06 PM

Cu alte cuvinte lacatele sunt facute pentru oamenii cinstiti.

#4 Utilizator offline   SelectAwoman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 17-July 06

Scris 03 December 2006 - 03:57 PM

pai asta se facea de acum 5 ani ... cunosc personal tinerii de 20 -23 de ani care spargeau retele de la Nasa periodic si nimeni nu ii acuza de nimic :flowers:

#5 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 03 December 2006 - 09:47 PM

Vezi postareaClassicAlina, la Dec 3 2006, 03:57 PM, a spus:

pai asta se facea de acum 5 ani ... cunosc personal tinerii de 20 -23 de ani care spargeau retele de la Nasa periodic si nimeni nu ii acuza de nimic :o:

Dacă nu i-a acuzat nimeni de nimic, înseamnă că doar se lăudau ei că "spărgeau reţele de la NASA". Ăsta pus sub acuzare, se vede că a obţinut şi rezultate palpabile. :yes:

Vezi postareaArgv, la Dec 3 2006, 03:06 PM, a spus:

Cu alte cuvinte lacatele sunt facute pentru oamenii cinstiti.

Da, dar dacă l-ai deschis cu un şperaclu, nu poţi pretinde că nu ştiai că încalci vreo lege. ŞI de când e admisă ca scuză necunoaşterea legii?

Vezi postareasoarele, la Dec 3 2006, 01:25 PM, a spus:

Am ramas surprins cat de rudimentare sunt sistemele NASA si cat de usor au fost sparte. Eu cred ca americanii au avut noroc ca le-am spart eu si nu cineva care chiar putea sa le faca rau", declara aradeanul.

Da, şi ăia care prin 1992 în Germania legau telefoanele publice de bara maşinii şi le smulgeau din perete, gândeau la fel: "am constatat cu surprindere ce sistem rudimentar de fixare aveau" :friends:

Aici ar mai trebui lămurită o chestie: NASA are şi servere "vizibile" din Internet, cu acces public (chiar dacă restricţionat) pe care totuşi e ilegală o pătrundere neautorizată . Nu cred că ar trebui să ne imaginăm că "americanii au avut noroc" că nu a spart sisteme care controlează sateliţii GPS sau sisteme care controlează lansările de navete spaţiale de la Cape Canaveral. Alea chiar nu sunt accesibile, nici pentru "cineva care chiar putea sa le faca rau"

#6 Utilizator offline   SelectAwoman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 17-July 06

Scris 03 December 2006 - 11:22 PM

Vezi postareaharald, la Dec 3 2006, 10:47 PM, a spus:

Dacă nu i-a acuzat nimeni de nimic, înseamnă că doar se lăudau ei că "spărgeau reţele de la NASA". Ăsta pus sub acuzare, se vede că a obţinut şi rezultate palpabile. :friends:

ok ... sa spunem ca i-au cautat cei de la Nasa putin ... dar aveam mult prea multi bani ca sa nu pateasca nimic :o:

#7 Utilizator offline   Kilkoana 

• Master of Arts
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 21-March 06

Scris 04 December 2006 - 03:59 PM

Nu as crede ca baietelul de 22 de ani nu stia ca incalca vreo lege. Necunoasterea legii nu este scuza pentru incalcarea ei. Daca cineva este foarte bun la informatica, as presupune un mare grad de talent si cunostine in domeniu pentru o asemenea realizare, sa-si foloseasca acest talent pentru lucruri bune, nu teribilism.

#8 Utilizator offline   Amarena 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Super Moderator
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 04 December 2006 - 04:15 PM

Altu'? Parca mai acu doi ani a mai fost unu'. Toti calare pe NASA din amuzament?! Si toti reusesc, mama ce destepti suntem si ce vulnerabila e NASA :flowers:

#9 Utilizator offline   Crusher 

• ...la tinereţe...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 30-May 06

Scris 04 December 2006 - 07:20 PM

Il cunosc :haha:

#10 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 04 December 2006 - 07:24 PM

Tipul asta din Arad e liderul grupului WhiteHat. Siigur, habar nu avea ca incalca legea ... :haha: Insa in proces, daca nu se pot aduce dovezi palpabile ca e membru al grupului, si apare ca tanar de capul lui, in nici-un caz nu va primi pedeapsa maxima, avand circumstante atenuante :haha:

Toate marile agentii americane au websiteuri, care au fost periodic tinta hackerasilor mici. Insa marile servere sunt conectate doar pe intra-net, si au gateways pazite cu strictete. Acum, depinde ce intelegem noi prin "a penetrat Nasa".

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis