Sa vedem ce spun ei...
Ce cred alte etnii despre romani? Pareri...sincere,fara ipocrizie.
Scris 01 December 2006 - 10:00 PM
bagherra, la Dec 1 2006, 09:53 PM, a spus:
Sa vedem ce spun ei...
Mie nu mi-a fost frica sa spun ca strabunicul meu a fost rom, si ce-i cu asta?
Inseamna ca am mostenit niste calitati si niste defecte!
Asta sunt, asa m-am nascut si nimeni nu poate schimba nimic!
Asta nu inseamna ca nu apartin OAMENILOR!
Contraziceti-ma!
Scris 01 December 2006 - 10:10 PM
BigDefender, la Dec 2 2006, 12:00 AM, a spus:
Inseamna ca am mostenit niste calitati si niste defecte!
Asta sunt, asa m-am nascut si nimeni nu poate schimba nimic!
Asta nu inseamna ca nu apartin OAMENILOR!
Contraziceti-ma!
Si totusi Big...raspunde la intrebarea topicului ...te rog! Si sincer...fara menajamente.
O nelamurire:de ce crezi ca ai mostenit si "niste defecte"?
Scris 01 December 2006 - 11:51 PM
Scris 02 December 2006 - 12:56 PM
bagherra, la Dec 1 2006, 09:53 PM, a spus:
Sa vedem ce spun ei...
Eu iti dau un subiect de gandire pe aceasta tema!
Sasii transilvaneni au construit acolo o civilizatie in 700 de ani
Acestia au fost autonmi ptr ca autonomia era o conditie a acceptarii venirii lor pe acele meleaguri.
Civilizatia sasilor a rezista sub toate imperiile care au stapanit acele locuri!
Fie ungare, turce, austriece, din nou ungare, dar a disparut de indata ce au revenit Romaniei!
Ce sa insemne asta?
Le-au respectat romanii dreptul istoric de a trai in autonomia lor?
Ia vezi ce atitudine au romanii cand e vorba de autonomiile istorice?
Sunt toleranti ?
Da-ti te rog un raspuns singur!
dar unul sincer!
Macar in inima ta daca nu si pe topic!
Scris 02 December 2006 - 01:13 PM
Cum...au fost buni...apoi,n-au mai fost?
Te inseli....au plecat dupa un trai mai bun...plecau demult,dar n-au avut voie!
Proba evidenta ca se intorc aproape anual si tin legatura inca cu prietenii,cu vecinii...
Apoi,pleaca exact cine nu trebuie...
Si gindeste-te citi romani au plecat! Romani,romani....
Scris 02 December 2006 - 09:47 PM
bagherra, la Dec 2 2006, 01:13 PM, a spus:
Puteau sa ramana si dupa ...care e problema .... atrunci dupa revolutie trebuia sa li se deie ce le-a fost luat AUTONOMIA!
Citeaza
sigur ca e asa ...dar tot de intoleranta depinde si asta, atunci cand nu ii lasi pe altii sa traisca asa cum cred ei ca e bine ptr ei!
Ia vezi ii lasa romanii pe secui sa traiasca asa cum au trait ei 1000 de ani de istorie ?..adica in autonomie ?
Citeaza
daca macar ai banui ce boacane debitezi!
Se vede ca nu ai invatat nimic din istorie...au plecat tocmai cei care au facut in Transilvania ceva ce romanii nu prea au nici acum ...o civilzatie! si astia nu ar fi trebuit sa plece!
Poate vrei sa te uiti dincolo de carpati si vezi cate ortase si cetati sunt de o parte a Carpatilor si cate de cealalta!
Citeaza
Romanii sunt inumani si intolertantzi cu ei insisi, aici in occident nu vezi ca ei sa se apropie asa ca alte natzii ...toti fiecare se da grozav si i se pare ca este o minune a cretziei si ca altii ii sunt mult inferiori ..desi de...!
Scris 02 December 2006 - 10:26 PM
bagherra, la Dec 2 2006, 01:13 PM, a spus:
Cum...au fost buni...apoi,n-au mai fost?
Te inseli....au plecat dupa un trai mai bun...plecau demult,dar n-au avut voie!
Proba evidenta ca se intorc aproape anual si tin legatura inca cu prietenii,cu vecinii...
Apoi,pleaca exact cine nu trebuie...
Si gindeste-te citi romani au plecat! Romani,romani....
Habar n-ai despre ce vorbeşti
Majoritatea saşilor au plecat înainte de 1989, Ceauşescu primea de la guvernul RFG câte 7.000 DM pentru fiecare cerere de emigrare aprobată.
După 1990 au plecat, în general, fie cei care rămăseseră mai în urmă, fie cei din familii mixte.
Faptul că mai ţin legătura cu cei de-aici, e egal cu zero. Nu mai construiesc civilizaţie aici, îşi mai ajută rudele şi foştii prieteni şi cam atât.
Şi ce dacă au plecat şi români, români? Sunt românii furnizori sau exportatori de civilizaţie?
Soimos, la Dec 2 2006, 09:47 PM, a spus:
Subscriu
Scris 02 December 2006 - 11:27 PM
Asa ca , hai sa-i lasam pe cei de alte etnii sa vorbeasca, macar ei , indiferent ce ar spune, reprezinta parerea .... unor altor etnii!
Parerea "haraldienilor" si a altor "romani" de pe acest forum am aflat-o! Chiar daca ea nu ne face cinste ca natie, dovedind , o data in plus, daca mai era nevoie, ca unii odata plecati, uita de unde au plecat, li se suie la cap si sunt sigur, au grija sa-si "prezinte" tara , pe unde umbla, asa cum numai "(ne)romanii" stiu sa o faca!
Nota: parafrazand un mare scriitor roman al vremurilor noastre, as putea intitula acest apel ca "apel (inutil, stiu asta) catre .... un anume soi de lichele"!
Scris 03 December 2006 - 09:20 AM
spinelli, la Dec 2 2006, 11:27 PM, a spus:
Asa ca , hai sa-i lasam pe cei de alte etnii sa vorbeasca, macar ei , indiferent ce ar spune, reprezinta parerea .... unor altor etnii!
Parerea "haraldienilor" si a altor "romani" de pe acest forum am aflat-o! Chiar daca ea nu ne face cinste ca natie, dovedind , o data in plus, daca mai era nevoie, ca unii odata plecati, uita de unde au plecat, li se suie la cap si sunt sigur, au grija sa-si "prezinte" tara , pe unde umbla, asa cum numai "(ne)romanii" stiu sa o faca!
Nota: parafrazand un mare scriitor roman al vremurilor noastre, as putea intitula acest apel ca "apel (inutil, stiu asta) catre .... un anume soi de lichele"!
Acum, eu cred că părerile în sine sunt cele care contează, dar tu ai să insişti în continuare (ca şi altădată
Spre deosebire de tine, care după 3 congrese cu program organizat, vii înapoi şi le explici românilor "Ah, nu e nimic nici de capul străinilor ălora, las'că i-am văzut eu la ei acasă", alţii chiar încearcă să schimbe lucrurile în România. Ai şi momente de sinceritate, nimic de zis:
spinelli, la Oct 29 2006, 09:43 PM, a spus:
Dar sinceritatea nu merge chiar atât de departe încât să le explici românilor că traiul ăla decent la care te referi se bazează pe "atenţiile" care au ajuns să facă parte din activitatea curentă. Sigur că primind "atenţii de 2-3.000 de euro pe lună, apare şi stress-ul că integrarea va elimina aceste atenţii. Şi-atunci, una din căile de acţiune este să ridici în slăvi poporul român, ca să creezi un contrast cu cei care-l denigrează.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Secrete, Societati Oculte, Revolutii, Lovituri de stat | Ovidiu Bufnila | 21 | 7.277 |
|
Miscarea Unionista Romania Intreaga | Blaster_Miscarea | 0 | 1.810 |
|
VOT de BLAM pentru deputatii inactivi | Elena Panaite | 0 | 1.716 |
|
Observatorul presei 2: Document de pozitie... | pegassus | 0 | 3.599 |
|
ROMPETROL
un cal troian ...??? |
calliope | 5 | 3.295 |
Contact
Facebook