Sari la conținut
Forum Roportal
lavvinya

Scrasnitul din dinti

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

:D scrisnitul din dinti in timpul zilei este numit bruxizm diurn,cauza fiind cel mai des unele parafunctii dobindite, cu simptome asemanatoare. Pentru diagnostis este util ca bpersoaca care sufera de asa ceva ca completeze intr-un jurnal orarul prezentei si intensitatea simptomelor.Astfel medicul are posibilitatea sa gaseasca usor corelatiile etiologice (sursele) acestei parafunctii.

Editat de tarlev

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

mdea , foarte documentat materialul ;)

 

 

pacat ca'i in germana ! :doh:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

hmmm....vad ca nu a mai scris nimeni demult aici, or fi disparut bruxomanii de pe fata pamantului si oi fi ramas ultima? :D

 

Si eu sufar de bruxism de cand eram mica, parintii mei s-au obisnuit cu asta si nu m-au dus la nenea stomatologu' sa-mi faca gutiera.As vrea sa-mi fac acum, oare cam cat costa? si nu creeaza discomfort la dormit?

 

Imi fac griji ca atunci cand ma voi marita sotul meu se va speria de scrasnitul meu :doh: Sau poate ar trebui sa-mi caut un bruxoman si noaptea sa dam amandoi un mini concert in casa :D Deja am speriat-o pe proaspata mea cumnata cand am dormit in aceeasi camera cu ea :yahoo:

 

Cateva lucruri generale despre bruxism: cica 1 din 4 persoane sufera de asa ceva, cred insa ca frecventa la fiecare persoana in parte conteaza mult (unii scrasnesc din dinti doar in perioadele stresante, gen sesiune de examene). Motivul principal pare sa fie stresul precum si tipul de caracter al fiecaruia, persoanele colerice, hiperactive cum sunt eu :tease: sunt mai predispuse.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

(unii scrasnesc din dinti doar in perioadele stresante, gen sesiune de examene). Motivul principal pare sa fie stresul precum si tipul de caracter al fiecaruia, persoanele colerice, hiperactive cum sunt eu :tease: sunt mai predispuse.

 

Asa e.

Bruxismul ca si vorbitul in somn ori enurezisul reprezinta cai de defulare a emotiilor negative. E bine sa schimbi mediul inainte de a aparea astfel de simptome, dar un copil nu poate face asa ceva. In adolescenta pot aparea alte manifestari, alcoolism, psihoze, avand acelasi scop, defularea. Cred ca cei care sufera de bruxism si vorbit in somn, traiesc in medii familiale ostile, sunt parazitati de parinti, parteneri de viata, adica sunt victime. Femeile si copiii sunt cel mai adesea victime in familie, motiv pentru care dezvolta aceste tulburari.

 

p.s. nu e topic de psihologie ci de psihologie

Editat de Big Lebowski
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×