romani in grecia cum sunt priviti si ce se intampla in realitate.
Scris 29 November 2006 - 11:31 AM
aici in grecia sunt f multi,majoritatea in atena.
exista un cartier,unde stau majoritatea romanilor,pe bulevardul aharnon din atena.
am citit ca majoritatea in suceava sunt aici.
romanii(barbati) sunt catalogati pe locul 2 in grecia,dupa albanezi,ca natie rea.prin furturi,in timp ce albanezii ocupa primul loc,trafic de droguri,crime si furturi.
pt ca este f greu sa-ti faci hartii imediat cum ajungi aici majoritatea muncesc la negru.
sunt multi greci care nedorind sa plateasca taxe la stat i-au romani la munca.
barbatii muncesc in constructii.salariu de 30 de euro pe zi cand esti incepator,se ajunge si a 50.
femeile muncesc ca menajere cam 5 euro la ora,adica vreo 40 euro pe zi, tineretul tot asa,sau pe la terase 25-30 de euro,dar sunt f multe fete romance care lucreaza in baruri de noapte(majoritatea casatorite pt dreptul de sedere,fiind scutite de taxe) si au nume rau.
ma gandesc ca cei care muncesc cinstit platesc o groaza de taxe la stat mai ales reinoirea hartiilor in fiecare an,pe cand cele care muncesc necinstit in baruri nu platesc taxe.
avem 2 biserici romanesti,o biblioteca,un restaurant si vreo 6 alimentare cu produse romanesti in atena,si alte 12 alimenatri prin toata grecia.
Scris 30 November 2006 - 08:16 AM
julia23, la Nov 29 2006, 03:31 AM, a spus:
In ce limba se inteleg grecii cu romanii ??? N-am fost in Grecia niciodata insa banuiesc ca este nevoie de comunicare. Fetele frumoase si tinere in bar lucreaza peste tot in LUME, nu-i nimic rau in asta !!!
Scris 30 November 2006 - 09:48 AM
julia23, la Nov 29 2006, 10:31 AM, a spus:
si de ce crezi tu ca românii din Grecia sunt diferiti de românii din Germania, sau Italia, sau Spania ?
Scris 30 November 2006 - 11:12 AM
Marlboro, la Nov 30 2006, 10:48 AM, a spus:
hai sa-ti spun ceva.eu vb de romanii din grecia,pt ca triesc in grecia,nu in tarile de mai sus.
motivul care fura,muncesc la negru sau castiga banii necinstii?simplu daca o parte din banii care ii strangi se duc la taxele de stat gaseste tu solutia malboro.
eu platesc 1500 euro pe an taxe la stat.
femeile care lucreaza ca menajere si sunt declarate in acte ca fac munca asta 35% din banii declarati se duc la stat.din acest motiv multe sotii care sunt cu barbatii aici declar ca sunt somere.
asfel care e motivul pt care ai plecat din tara?doar ca iti ajunge sa acoperi cheltuielile aici si sa traiesti mai bine?nu trebuie sa pui si ceva deoparte?
daca esti cu sotie sau sotul ca sa pui ceva deoparte majoritatea ori fac chestii ilegale(ex.sotiile se declara somere)ori cei care sunt singuri muncesc la negru,dar au riscul de a fi prinsi,inchisi 2 luni de zile si expulzati.romanul indura multe.se gandeste mai bine risc sa fiu inchis si sa ma intorc cu 1000,2000 eurosa hranesc familia decat sa nu fac nimic in tara.
Aceasta postare a fost editata de julia23: 30 November 2006 - 11:17 AM
Scris 30 November 2006 - 11:33 AM
Teoretic, toata lumea ar trebui sa platesca taxe. Daca ti-as trimite foaia mea de impozite si suma de la sfârsit ai vedea ca te poti considera si estima un caz fericit, cu cei 1500€.
Si mai cred ca nu toata lumea care plateste taxe are un motiv valid de a fura si a însela.
Cred ca motivul e altul, si nu e legat nici de tara, nici de taxe.
Dar realitatea pe care tu o expui e valabila nu numai la greci, ci si în alte tari. Întâmplator stiu destul de multe despre Grecia, deoarece locuiesc acolo din când în când. Si e adevarat, în ultima vreme opiniile despre români au devenit foarte negative
Scris 30 November 2006 - 12:02 PM
Marlboro, la Nov 30 2006, 12:33 PM, a spus:
Cred ca motivul e altul, si nu e legat nici de tara, nici de taxe.
gresesti.
uite eu ca toata majoritatea romanilor din grecia nu declar la stat cat iau(pt ca daca as declara nu ar ramane bani nici de chirie)
deci asta este furt.furam la stat.bine inteleg ce vrei sa spui ca altii fura bunuri.
ca sa supravietuiesti aici trebuie sa faci din cand in cand ilegalitati.
uite de exemplu o cunostinta venise in mai.in sept trebuia sa plece si a pus viza falsa pe pasaport.au prins-o politia si nu s-au prins ca era viza falsa si in decembrie s-au dat drumul la hartii.tipa a platit timbrul de 1000 de euro(ika)si si-a scos hartiile.cu 7 luni de grecia.
malboro pt ca ai mai stat prin grecia sti ca asta e imposibil cu 7 luni in grecia sa-ti scoti hartiile.a avut noroc chior.daca o prindeau cu viza falsa risca puscarie si interdictie 5 ani pt.grecia.
Aceasta postare a fost editata de julia23: 30 November 2006 - 12:04 PM
Scris 30 November 2006 - 03:22 PM
julia23, la Nov 30 2006, 11:02 AM, a spus:
uite eu ca toata majoritatea romanilor din grecia nu declar la stat cat iau(pt ca daca as declara nu ar ramane bani nici de chirie)
deci asta este furt.furam la stat.bine inteleg ce vrei sa spui ca altii fura bunuri.
ca sa supravietuiesti aici trebuie sa faci din cand in cand ilegalitati.
uite de exemplu o cunostinta venise in mai.in sept trebuia sa plece si a pus viza falsa pe pasaport.au prins-o politia si nu s-au prins ca era viza falsa si in decembrie s-au dat drumul la hartii.tipa a platit timbrul de 1000 de euro(ika)si si-a scos hartiile.cu 7 luni de grecia.
malboro pt ca ai mai stat prin grecia sti ca asta e imposibil cu 7 luni in grecia sa-ti scoti hartiile.a avut noroc chior.daca o prindeau cu viza falsa risca puscarie si interdictie 5 ani pt.grecia.
Nu, chiar nu stiu...nu stiu ce implica sa-ti "faci hârtiile" pentru Grecia, eu personal nu am avut nevoie si nici nu intentionez s-o fac.
Ceea ce vreau sa spun este ca daca sistemul de taxe este de asa natura ca într-adevar lasa muritori de foame, atunci acolo trebuie schimbat ceva, si nu în alta parte. E un cerc vicios, ca si în românia, dealtfel : statul are nevoie de taxe ca sa-si asigure supravietuirea si infrasctructurile, mareste ridicol taxele, ceea ce incita cetateanul de rând sa triseze în declaratii si, în mod paradoxal, sa verse cât mai putini bani la taxe, ceea ce implica , din nou, ridicarea taxelor.
Dar eu vorbeam de metehnele românilor din exterior de a persevera în directia furtului, a trisatului, si a face gura mare cum ca sunt nedreptatiti si ca nu e dreptate pe lumea asta....e acelasi fariseism cu care suntem atât de obisnuiti ca a devenit o a doua natura.
Scris 01 December 2006 - 10:03 PM
va recomand discutiile de pe:
http://forum.e-migra...wtopic.php?t=35
Scris 04 December 2006 - 05:16 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
strainatatea-DULCE SI AMARA
despre situatia romanilor iesiti peste hotare |
mikaela-misa | 122 | 23.365 |