desiderioe, la Nov 27 2006, 01:34 AM, a spus:
va propun o noua tema de discutie! care este o noua pasiune de-a mea! CASTUSII!!!
care aveti cactusi sanatosi, va rog vindeti-mi si mie ceva ponturi, caci ai mei nu cresc!! puii raman pui.... desi nu pot spera in veci la flori!!!
si cu toate astea ii iubesc asa de mult, si vorbesc cu ei, dar mai mult nu stiu ce sa le fac!!

Salut,desiderio. Se pare ca avem hobby-uri comune.Si mie imi plac mult florile, prefer calele care imi infloresc chiar in perioada asta.Abia astept sa se deschida.Imi plac ffff mult si azaleele care din pacate la mine in apartament nu rezista.As putea sa-ti mai insir multe flori, dar poate nu te intereseaza.Sa revenim la cactusi.
Sunt originari din Mexic, America de Sud.Sunt plante perene cu viata lunga si crestere lenta.Majoritatea cactusilor incep sa infloreasca la varsta de 2-4 ani.Aerul rece si uscat din timpul iernii este o conditie esentiala pentru inf
orire.Iarna trebuie tinuti in incaperi reci dar cu multa lumina(sunt suficiente temperaturi de 8-10 grade C ziua si 4-6 grade C noaptea).Excesul de umezeala este foarte daunator, cu deosebire iarna.
entru o noua udare se asteapta ca pamantul sa se usuce bine. Iarna sunt suficien
e 2-3 udari pe tot parcursul lunilor noiembrie-decembrie, nu se uda in ianuarie si se reia udarea in februarie. Cantitatea de a
a si frecventa se cresc treptat, pe masura ce apar cresteri vegetative noi.Prima
ara se uda o data pe saptamana.Vara, cactusii se trateaza ca orice planta. La sfarsitul verii se uda
utin, iar dupa prima jumatate a toamnei, pamantul se tine mai mult uscat decat u
ed, se da doar atata apa cat sa se previna zbarcirea.
Primavara, la interval de 4-6 ani se transverseaza in vase ceva mai mari, cu o diferenta in cm f.mica si nu prea inalte.La fundul ghiveciului se pune un strat de nisip grosier pt. a asigura un drenaj bun.Inflorirea este stimulata atunci cand planta dispune de un volum mai mic al ghiveciului decat pr
a mare.Se spune ca ea trebuie sa stea inghesuita in ghiveci.Folosirea ingrasamin
elor se face rar si in cantit.reduse. Se prefera folosirea unui bun amestec de p
mant decat ingrasarea.
La speciile de cactusi pe care le am eu, primii boboci apar primavara, prin aprilie si pana acum au inflorit in fiecare an. Sunt foarte frumosi dar florile nu tin decat o zi.
P.S. Succes!!! Daca urmezi sfaturile mele este imposibil sa nu le mearga bine cactusilor tai si sa nu ai flori( sunt specii care nu infloresc, sunt doar decorativi).Pamant special pt.cactusi, daca vrei gasesti si la Praktiker.Daca mai ai nelamuriri, poti sa ma intrebi.