sau Inregistrare

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Cactusi Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   desiderio 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 26-November 06

Scris 18 December 2006 - 10:12 PM

Vezi postarealavvinya, la Dec 18 2006, 06:24 PM, a spus:

eu sunt din timisora!:P

l-am tzinut sub observatzie si vad ca se inchid florile doar noaptea.....

uffff..... daca ar face si ai mei flori.... Am o prietena care mi-a spus ca la nu stiu ce cactus de-al ei se deschid florile doar noaptea si pana dimineata se inchid!!! Asta e frustrare!!! :jester:
0

#22 Utilizator offline   sicamin 

• Boboc
  • Pip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 06-March 06

Scris 19 December 2006 - 03:40 PM

Eu nu mai am nici unul inflorit. Toti sunt la hibernare
Imagine amplasata
0

#23 Utilizator offline   oana_tm 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 07-September 06

Scris 19 January 2007 - 06:28 PM

Vezi postareadesiderioe, la Nov 27 2006, 01:34 AM, a spus:

va propun o noua tema de discutie! care este o noua pasiune de-a mea! CASTUSII!!!

care aveti cactusi sanatosi, va rog vindeti-mi si mie ceva ponturi, caci ai mei nu cresc!! puii raman pui.... desi nu pot spera in veci la flori!!!
si cu toate astea ii iubesc asa de mult, si vorbesc cu ei, dar mai mult nu stiu ce sa le fac!! :scare: :crazy:

Salut,desiderio. Se pare ca avem hobby-uri comune.Si mie imi plac mult florile, prefer calele care imi infloresc chiar in perioada asta.Abia astept sa se deschida.Imi plac ffff mult si azaleele care din pacate la mine in apartament nu rezista.As putea sa-ti mai insir multe flori, dar poate nu te intereseaza.Sa revenim la cactusi.
Sunt originari din Mexic, America de Sud.Sunt plante perene cu viata lunga si crestere lenta.Majoritatea cactusilor incep sa infloreasca la varsta de 2-4 ani.Aerul rece si uscat din timpul iernii este o conditie esentiala pentru inf
orire.Iarna trebuie tinuti in incaperi reci dar cu multa lumina(sunt suficiente temperaturi de 8-10 grade C ziua si 4-6 grade C noaptea).Excesul de umezeala este foarte daunator, cu deosebire iarna.
entru o noua udare se asteapta ca pamantul sa se usuce bine. Iarna sunt suficien
e 2-3 udari pe tot parcursul lunilor noiembrie-decembrie, nu se uda in ianuarie si se reia udarea in februarie. Cantitatea de a
a si frecventa se cresc treptat, pe masura ce apar cresteri vegetative noi.Prima
ara se uda o data pe saptamana.Vara, cactusii se trateaza ca orice planta. La sfarsitul verii se uda 
utin, iar dupa prima jumatate a toamnei, pamantul se tine mai mult uscat decat u
ed, se da doar atata apa cat sa se previna zbarcirea.
Primavara, la interval de 4-6 ani se transverseaza in vase ceva mai mari, cu o diferenta in cm f.mica si nu prea inalte.La fundul ghiveciului se pune un strat de nisip grosier pt. a asigura un drenaj bun.Inflorirea este stimulata atunci cand planta dispune de un volum mai mic al ghiveciului decat pr
a mare.Se spune ca ea trebuie sa stea inghesuita in ghiveci.Folosirea ingrasamin
elor se face rar si in cantit.reduse. Se prefera folosirea unui bun amestec de p
mant decat ingrasarea.
La speciile de cactusi pe care le am eu, primii boboci apar primavara, prin aprilie si pana acum au inflorit in fiecare an. Sunt foarte frumosi dar florile nu tin decat o zi.
P.S. Succes!!! Daca urmezi sfaturile mele este imposibil sa nu le mearga bine cactusilor tai si sa nu ai flori( sunt specii care nu infloresc, sunt doar decorativi).Pamant special pt.cactusi, daca vrei gasesti si la Praktiker.Daca mai ai nelamuriri, poti sa ma intrebi. :jester:
0

#24 Utilizator offline   GinGin 

• tonic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 06

Scris 19 January 2007 - 08:38 PM

Desiderioe,ce-ti mai fac cactusii?Mai au flori?Poate pui o poza aici cu ei.
0

#25 Utilizator offline   desiderio 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 19 January 2007 - 09:23 PM

Vezi postareaGinGin, la Jan 19 2007, 08:38 PM, a spus:

Desiderioe,ce-ti mai fac cactusii?Mai au flori?Poate pui o poza aici cu ei.

scumpa, bobocul de la cactusii pe care mi i-ai trimis (cel mare) s-a deshis,dar doar jumatate... nu de tot! :whack: apoi, dupa vreo 2 zile s-a inchis si a murit!!!! :shout:( acum creste un alt bobocel.... sper ca el sa se deschida de tot!!! in rest, ceilalti sunt aproximativ bine, unii au puiutzi mici-mici (si parintii sunt mititei si plapanzi). Dupa sfaturile voastre nu i-am udat aproape deloc in iarna asta! totusi...cei mai noi pe care i-am cumparat, parca nu sunt in apele lor... :dwarf: in rest, toti ceilalti s-au prins, si cei de la tine, si cei de la alti prieteni!!! :jester: :scare: :crazy:

Merci Oana pt indicatii!!! :yes: :P

iata cateva poze cu puiutzii mei!!!

datele nu sunt corecte!!! aparatul meu face prostii.... de aceea datele nu sunt corecte, si imaginile putin miscate!
va pun o poza cu toti cactusii mei, ca sa imi spuneti, daca stiti care au nevoie de apa mai multa si care nu! (din cate stiu eu sunt 2 tipuri de cactusi... de padure si de desert!)

Fisiere atasate

• Fisier atasat  c2.JPG (798.92K)
    Number of downloads: 11
  • Fisier atasat  pui_simina.JPG (781.24K)
    Number of downloads: 12
  • Fisier atasat  c9.JPG (774.5K)
    Number of downloads: 8
  • Fisier atasat  c1.JPG (795.67K)
    Number of downloads: 10
  • Fisier atasat  cactusi.JPG (795.28K)
    Number of downloads: 9

0

#26 Utilizator offline   GinGin 

• tonic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 19 January 2007 - 09:25 PM

Eu il ud o data pe saptamanasi le pun vitaflora in apa..Daca a murit bobocelul,se poate sa se fi suparat din cauza plimbarii...dar ii trece.
0

#27 Utilizator offline   desiderio 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 19 January 2007 - 09:27 PM

Vezi postareaGinGin, la Jan 19 2007, 09:25 PM, a spus:

Eu il ud o data pe saptamanasi le pun vitaflora in apa..Daca a murit bobocelul,se poate sa se fi suparat din cauza plimbarii...dar ii trece.

la asta m-am gandit si eu! toti 3 bobocii cu care a ajuns s-au ofilit, dar acum vad ca este unul maricel si unul mic-mic... deci ii merge bine!

am gasit pe internet niste poze superbe cu cactusi si tare mi-as dori sa am si eu cateva dintre speciile acelea! daca vrei sa le vezi ti le pot trimite!
0

#28 Utilizator offline   GinGin 

• tonic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 19 January 2007 - 09:31 PM

Daca au boboci noi, le merge bine...

Trimite pozele , sa le vad si eu...
0

#29 Utilizator offline   desiderio 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 24 January 2007 - 03:15 PM

AJUTOR!!! AJUTOR!!!!

am o problema care am crezut ca se va rezolva, dar vad ca se inrautateste!!! am cumparat un cactus cu 4 pui mari... dar unul s-a imbolnavit! a murit, l-am aruncat.... toate bune si frumoase.... dar acum vad ca si cel de care era lipit cel bolnavior s-a inmuiat si s-a spart... acum e o gaura mare in el si nu stiu ce sa fac!! radacina este inca tare si sanatoasa, dar cu gaura ce sa fac?? daca il bag in pamant pana desupra gaurii l-as putea salva??

astept sfaturi!! Merci!!
0

#30 Utilizator offline   oana_tm 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 07-September 06

Scris 27 January 2007 - 03:24 PM

Vezi postareadesiderio, la Jan 24 2007, 05:15 PM, a spus:

AJUTOR!!! AJUTOR!!!!

am o problema care am crezut ca se va rezolva, dar vad ca se inrautateste!!! am cumparat un cactus cu 4 pui mari... dar unul s-a imbolnavit! a murit, l-am aruncat.... toate bune si frumoase.... dar acum vad ca si cel de care era lipit cel bolnavior s-a inmuiat si s-a spart... acum e o gaura mare in el si nu stiu ce sa fac!! radacina este inca tare si sanatoasa, dar cu gaura ce sa fac?? daca il bag in pamant pana desupra gaurii l-as putea salva??

astept sfaturi!! Merci!!

Sfatul meu este sa nu-l mai tii pentru nu cred sa mai aibe vreo sansa, chiar daca radacina este sanatoasa. Si cred ca ar trebui sa-i verifici si pe ceilalti sa nu aibe si ei ceva.Oricum ar trebui sa-i stropesti cu solutie contra daunatorilor.Si schimba-le pamantul . De cat timp ii ai?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Cum se cultiva Brocolli?
aveti experienta?
daisy_ro  0 4.402
Poll (No New) Chestionar:    Atasamente Cat de mult iubim plantele?
Sondaj
stiri  9 2.586
Replici noi Fuchsia Marza_alexa  7 2.378
Replici noi Cum se ingrijeste planta Diffenbachia? ingerashu  9 9.681
Replici noi Atasamente Ce fel de flori v-ar placea sa primiti? Floriaana  15 1.699