de O R I N te A
Am vrut sa vad soarele. Am facut tot posibilul, ba am depasit si orice limita a imposibilului. Am vrut sa am soarele in viata mea – soarele, despre care vorbeste soptit fiecare membru al familiei noastre, fara ca vreodata sa il fi vazut cineva. Si de ce? Pentru ca asa sunt eu – condamnata sa vreau numai lucruri imposibile, incomensurabile. Am vrut sa vad cum este caldura aceea pe care o simt uneori. E ceva gresit?
Toti mi-au spus ca sunt nebuna – ca imi va face rau, mult rau. Si eu nu am vrut sa ii ascult, manata de o sete care imi arde sufletul, de ceva ce imi lipseste si crezand ca odata ce am vazut cum este voi putea stinge acea sete.
Si asa, intr-o buna zi, mi-am luat inima in dinti si am inceput lunga si aventuroasa mea calatorie subterana. Am calatorit prin cotloane prin care nu cred ca mai umblase nimeni de la strabunicii mei incoace, cu pasi repezi, din ce in ce mai repezi si fara a simti durerea, fara sa ma pot intoarce, fara sa ma uit inapoi, parca eram atrasa de un magnet. Si unde sa-a terminat cararea, am inceput sa imi fac singura drum. Era greu, din ce in ce mai greu, dar atunci cand iti doresti ceva cu adevarat, nimic nu te poate impiedica sa-la obtii. Si setea din sufletul meu ma facea sa uit de toate... si am inaintat. Prea incet dup aparerea mea, prea departe dupa parerea unora (dar cine tine cont de ea?). Si cu fiecare bulgare de pamant, eram tot mai aproape de visul meu. De lumina.
Si dintr-o data am simtit o caldura dogoritoare – am dat la o parte ultimii bulgari de pamant si atunci simturile mi-au luat-o razna. Am atins ceva ce nu mai atinsese nimeni, ceva ce putea sa imi umple golul din suflet, am simtit soarele. Caldura care ma invaluia si care imi daduse atata forta.
Dar, dupa primele secunde de betie, m-a cuprins deznadejdea cea mai adanca. Nu pentru ca odata realizat acest vis nu ar mai fi aparut altul care sa imi atraga atentia, nu pentru ca am simtit oboseala dintr-o data ca si pe un bulgare de pamant care iti cade brusc in cap si nu mai stii incotro sa o iei, ci pentru ca am realizat ca oricat ar fi fost soarele de stralucitor sau de minunat, nu puteam decat sa ii simt caldura, nu sa il vad.
Si caldura a inceput sa ma doara – mai mult in suflet, decat rana pe care mi-o provoca. Pentru ca, de data asta, simturile mele ascutite nu puteau sa ma ajute. Acum va intrebati de ce? Pentru ca vederea este lucrul care ii lipseste cu desavarsire unei biete cartite, cum sunt eu.
Si atunci, condamnata sa imi doresc ceva imposibil, dar mai ales sa fug de ceea ce imi doresc cel mai tare, m-am intors cu sufletul zdrobit in temnita subpamanteana careia nu mai puteam sa ii spun acasa, in intunericul care imi conduce viata.
Asta e - multumesc celor care au citit pana aici
Contact
Facebook
Twitter
RSS