sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Stiri, ce se mai aude p'īn lumea asta Vesti Bune Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Marlboro 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 06-February 06

Scris 24 November 2006 - 09:49 AM

Drugs cheaper in Europe than ever before

Illegal drugs in Europe are cheaper today than ever before according to a new report. The Europe-wide survey on drug prices - the first of its kind - shows a slump across the board from cannabis to heroin between 1999 and 2004. While there is no long term data on the street price of drugs, the report says available information reveals it is lower than a decade ago.

Analysts put the steep fall in heroin prices down to the surge in production in Afghanistan since the fall of the Taliban in 2001.

Wolfgang Gotz, head of the European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction:

"Obviously, the situation in Afghanistan plays a major role - 90 percent of the world production comes from there - so any heroin you'll find here in Europe most likely comes from Afghanistan."

Drug prices still vary considerably within Europe, with a gram of cannabis costing just over 2 euros in Portugal and 12 euros in Norway.

Cocaine is increasingly popular according to Paul Griffith from the Monitoring Centre:

"We've seen rates, particularly in the UK and Spain but also the Netherlands, Italy and a number of other countries now, where the drug was virtually at a very low preference and is now becoming the second most popular illicit drug after cannabis. So, a big change in the cocaine situation in Europe."

The report does point out, however, that price is just one of several factors that prompts people to take drugs and that there is no simple way of saying it is encouraging more people to do so.

#2 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 24 November 2006 - 11:43 AM

Vezi postareaMarlboro, la Nov 24 2006, 01:49 AM, a spus:

a gram of cannabis costing just over 2 euros in Portugal and 12 euros in Norway.

Totusi pentru altceva merg in Europa decat pretul atractiv al canabisului !!!

#3 Utilizator offline   Marlboro 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 24 November 2006 - 11:53 AM

da', dar e semnificativ...unii oameni sunt deja depedenti

#4 Utilizator offline   Shadowdancer 

• Sister of Night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 26-January 06

Scris 25 November 2006 - 01:21 AM

daca articolul e in engleza, mentioneaza asta si posteaza te rog doar linkul.
daca vrei sa postezi articolul integral -- sectiunea de english.

#5 Utilizator offline   CY73 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 11-April 06

Scris 25 November 2006 - 10:33 AM

s-ar parea ca de sarbatori, bugetarii, vor avea prima vacanta... de tip UE! (fara sa recuperam! asa ca e bine in UE?)

#6 Utilizator offline   OacOac 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-December 05

Scris 25 November 2006 - 11:23 AM

Iar pensionarii vor primi si ei cateva procente la pensie, putine, e adevarat :flowers:

#7 Utilizator offline   CY73 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 11-April 06

Scris 04 December 2006 - 10:21 PM

in cismigiu, se construeste cel mai mare patinoar din S-E Europei! capacitate: 1500 de persoane! :haha: pacat pentru cei ce nu stiu sa patineze... :haha:

#8 Utilizator offline   Marlboro 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 15 December 2006 - 02:52 PM

Perspective

Romānul care se scoală dimineaţa din patul său tradiţional şi iese īn aerul european de afară, constată că nu-i mare sfīrīială nici cu Europa asta, īn care, cică, ne-am integrat. Păi ce Europă e asta īn care drumurile sīnt ca şi pīnă acum, cu gropi, īn care vecinul aruncă gunoaiele tot īn gīrla comună, iar veceurile stau tot īntr-o rīnă, īn fundul curţii? Păi să vină, dom'le, europenii ăştia, să ne astupe gropile, să ne măture pe la poartă, să ne repare gardurile şi acoperişurile. Că dacă ne-au vrut europeni, să plătească, mama lor de bogaţi! Cam asta ar fi perspectiva „internă" asupra Europei. Există, īnsă şi o perspectivă inversă, umoristică, a europenilor faţă de romāni (şi mai puţin faţă de Romānia!). Un amic, care a stat o vreme prin Vest, a adunat o parte dintre acestea, apărute īn presă sau spuse īntre indivizii din comunităţile de romāni. Despre siguranţa cetăţeanului, străin mai ales, īn Romānia, se zice: „E o ţară īn care soarele nu apune niciodată, fiindcă nici Dumnezeu n-ar avea īncredere īn romāni să iasă pe īntuneric". Despre condiţiile de igienă: „Cu cīt valuta unei ţări e mai slabă, cu atīt hīrtia igienică e mai tare". Unii oameni de afaceri occidentali spun cu mīndrie: „Am avut o deplasare plină de succes īn Romānia: ne-am īntors!". Despre vreme lucrurile sīnt clare: „Clima e minunată, păcat că o compromite vremea". Īn legătură cu prezenţa romānilor la trupele multinaţionale: „Să fii romān peste hotare īnseamnă să fii nefericit; să fii american peste hotare, īnseamnă să-i nefericeşti pe alţii". Europenizarea continuă...!

#9 Utilizator offline   Saharian 

• fost
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 03-November 06

Scris 18 December 2006 - 04:10 PM

Vezi postareacosty73, la Dec 4 2006, 10:21 PM, a spus:

in cismigiu, se construeste cel mai mare patinoar din S-E Europei! capacitate: 1500 de persoane! :friends: pacat pentru cei ce nu stiu sa patineze... :roll:

nu mai stiu astia ce sa mai faca sa stopeze capsunizarea ,,, ;)

sa vina la Londra - sa vezi cum platesti 15 euro pentru o juma de ora pe gheatza.... ;)(

#10 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cārcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 31-October 05

Scris 18 December 2006 - 04:36 PM

Vezi postareacosty73, la Dec 4 2006, 10:21 PM, a spus:

in cismigiu, se construeste cel mai mare patinoar din S-E Europei! capacitate: 1500 de persoane! :friends: pacat pentru cei ce nu stiu sa patineze... ;)

de cand va functiona? :roll: macar merg copii nostrii, daca noi n-am fost vrednici sa invatam sa patinam ;)

Aceasta postare a fost editata de flori de camp: 18 December 2006 - 04:37 PM

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis