Stiri, ce se mai aude p'īn lumea asta Vesti Bune
Scris 24 November 2006 - 09:49 AM
Illegal drugs in Europe are cheaper today than ever before according to a new report. The Europe-wide survey on drug prices - the first of its kind - shows a slump across the board from cannabis to heroin between 1999 and 2004. While there is no long term data on the street price of drugs, the report says available information reveals it is lower than a decade ago.
Analysts put the steep fall in heroin prices down to the surge in production in Afghanistan since the fall of the Taliban in 2001.
Wolfgang Gotz, head of the European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction:
"Obviously, the situation in Afghanistan plays a major role - 90 percent of the world production comes from there - so any heroin you'll find here in Europe most likely comes from Afghanistan."
Drug prices still vary considerably within Europe, with a gram of cannabis costing just over 2 euros in Portugal and 12 euros in Norway.
Cocaine is increasingly popular according to Paul Griffith from the Monitoring Centre:
"We've seen rates, particularly in the UK and Spain but also the Netherlands, Italy and a number of other countries now, where the drug was virtually at a very low preference and is now becoming the second most popular illicit drug after cannabis. So, a big change in the cocaine situation in Europe."
The report does point out, however, that price is just one of several factors that prompts people to take drugs and that there is no simple way of saying it is encouraging more people to do so.
Scris 25 November 2006 - 01:21 AM
daca vrei sa postezi articolul integral -- sectiunea de english.
Scris 25 November 2006 - 10:33 AM
Scris 25 November 2006 - 11:23 AM
Scris 04 December 2006 - 10:21 PM
Scris 15 December 2006 - 02:52 PM
Romānul care se scoală dimineaţa din patul său tradiţional şi iese īn aerul european de afară, constată că nu-i mare sfīrīială nici cu Europa asta, īn care, cică, ne-am integrat. Păi ce Europă e asta īn care drumurile sīnt ca şi pīnă acum, cu gropi, īn care vecinul aruncă gunoaiele tot īn gīrla comună, iar veceurile stau tot īntr-o rīnă, īn fundul curţii? Păi să vină, dom'le, europenii ăştia, să ne astupe gropile, să ne măture pe la poartă, să ne repare gardurile şi acoperişurile. Că dacă ne-au vrut europeni, să plătească, mama lor de bogaţi! Cam asta ar fi perspectiva internă" asupra Europei. Există, īnsă şi o perspectivă inversă, umoristică, a europenilor faţă de romāni (şi mai puţin faţă de Romānia!). Un amic, care a stat o vreme prin Vest, a adunat o parte dintre acestea, apărute īn presă sau spuse īntre indivizii din comunităţile de romāni. Despre siguranţa cetăţeanului, străin mai ales, īn Romānia, se zice: E o ţară īn care soarele nu apune niciodată, fiindcă nici Dumnezeu n-ar avea īncredere īn romāni să iasă pe īntuneric". Despre condiţiile de igienă: Cu cīt valuta unei ţări e mai slabă, cu atīt hīrtia igienică e mai tare". Unii oameni de afaceri occidentali spun cu mīndrie: Am avut o deplasare plină de succes īn Romānia: ne-am īntors!". Despre vreme lucrurile sīnt clare: Clima e minunată, păcat că o compromite vremea". Īn legătură cu prezenţa romānilor la trupele multinaţionale: Să fii romān peste hotare īnseamnă să fii nefericit; să fii american peste hotare, īnseamnă să-i nefericeşti pe alţii". Europenizarea continuă...!
Scris 18 December 2006 - 04:10 PM
costy73, la Dec 4 2006, 10:21 PM, a spus:
nu mai stiu astia ce sa mai faca sa stopeze capsunizarea ,,,
sa vina la Londra - sa vezi cum platesti 15 euro pentru o juma de ora pe gheatza....
Scris 18 December 2006 - 04:36 PM
costy73, la Dec 4 2006, 10:21 PM, a spus:
de cand va functiona?
Aceasta postare a fost editata de flori de camp: 18 December 2006 - 04:37 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Stiri: Bugetul Brasovului pe 2007, la vot | stiri | 0 | 2.423 |
|
Stiri: Liberalii si-au anuntat implicarea in campania pentru demiterea lui Basescu | stiri | 0 | 1.786 |
|
Stiri: Caloriferul liberal | stiri | 0 | 2.219 |
|
Stiri: Ministrul Zsolt Nagy si omologul... | stiri | 0 | 2.056 |
|
Stiri: NASTASE SCOATE LA MEZAT TREI TABLOURI Fostul premier Adrian Nastase... | stiri | 0 | 2.140 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis