sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

D c nu cadem noaptea din pat atunci cand dormim? Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   FrostFire 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 29-October 04

Scris 24 January 2005 - 10:57 AM

Citeaza

Eu locuiesc in camin la pat dublu si stau la etaj de 2 ani de cand dorm nu am cazut niciodata

norocul tau. anul trecut am stat si eu la etaj :cat: pacat de lucrurile pe care le puneam langa :roll: Am rupt un scaun. Apoi m-am invatat si nu am mai pus nimic pe langa pat.
0

#12 Utilizator offline   loredana.popescu 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 28-September 04

Scris 24 January 2005 - 03:14 PM

Mda......nu mi sa-a intamplat sa cad din pat, si sper sa nu patesc asa ceva. :pee

Dandor, glumita ta a fost super ::roll:: ::cat::
0

#13 Utilizator offline   tahionic 

• Veriga lipsa :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-December 03

Scris 24 January 2005 - 05:16 PM

Cand eram mic cadeam la greu din pat. Odata am dormit pe un pat supraetajat la un fel de nivel al 3-lea, pe la 2 metri si ceva inaltime (te urcai pe o scara). Si am cazut si de acolo. Ah, ce vremuri :roll:"
Acum, cum zicea cineva de aici, pot dormi cam in orice pozitie.
0

#14 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-June 04

Scris 18 February 2005 - 11:01 AM

Credeti ca poate avea cumva legatura cu simtul cainestezic? :o:
0

#15 Utilizator offline   aLat 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 11-February 05

Scris 18 February 2005 - 12:07 PM

spider, la Feb 18 2005, 12:01 PM, a spus:

Credeti ca poate avea cumva legatura cu simtul cainestezic?  :o:
[snapbacca]28306[/snapbacca]

Uite cum decurge somnul la majoritatea oamenilor:
1.In stare de constienta creierul emite unde beta(electro-magnetice), de innalta frecventa. in momentul in care inchidem ochii si nu mai suntem atenti la ce ne inconjuara creierul incepe sa emita unde alfa linistitoare, de o intensitate scazuta, adica incepem sa adormim. Intram pentru aproximativ 5-10 min intr-o stare numita stare Hypnogogica, un fel de semiconstienta din care putem fi usor treziti si in timpul careia muschii incep sa se relaxeze.
2.Urmatoarea etapa este somnul usor (cateva secunde pana la cateva minute) caracterizat de unde theta, ritmice si lente, inca putem fi usor treziti.
3.Se face trecerea la somnul adanc: inima bate mai rar (60 de ori pe minut), muschii sunt relaxati total, creierul nu mai da atenztie mediului inconjurator.
4.La 15-20 de minute de la primul stadiu, intram in somnul adanc, caracterizat de unde delta in care corpul se vindeca si creste (se secreta hormoni de crestere). Daca suntem treziti, suntem nauci si nu ne dorim altceva decat sa adormim innapoi.
Se repeta etapele 3 si 2, incheindu-se astfel un ciclu N-REM (non rapid eye movement), la majoritatea persoanelor 90 minute, dar poate ajunge la 120.
5.Starea REM: informatia din memoria de scurta durata este sortata si trecuta in cea de lunga durata, debitul de informatie declanseaza amintiri din aceeasi categorie cu informatia sortata (din ziua respectiva). Asta visam noi. Pulsul creste iar ochii incep sa se miste rapid sub pleoapele inchise. Muschi sunt insa paralizati (mai putin la cei cu somnambulism) pentru a nu manifesta ceea ce visam.
Ciclul N-REM, se repeta si tot asa pana ne trezim. 4-5 cicluri pe noapte, deci 4-5 vise, pe care ni le amintim numai daca ne trezim imediat dupa o stare REM.
Informatiile sunt o sinteza din mai multe articole din reviste, documentare si pagini de web.

Nu ne miscam in somn decat in timpul etapei 2 (de semiconstienta) adica de 8-9 ori pe noapte, iar atunci cand o facem suntem partial constienti. Iata explicatia!
ufff, cat am scris! mi sa-a facut somn! ::o::
0

#16 Utilizator offline   tahionic 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 18 February 2005 - 12:34 PM

de departe cea mai completa si impartiala informatie
nu stiam de REM :o: - un fel de -revista presei' :o:)
0

#17 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 18 February 2005 - 02:11 PM

Citeaza

de departe cea mai completa si impartiala informatie
nu stiam de REM :o: - un fel de -revista presei' :o:)
[snapbacca]28317[/snapbacca]

Draga trantoras, REM vine de la denumirea in engleza - "rapid eye movement" sau daca vrei pe romaneste - "miscari rapide oculare" prezente in timpul somnului cu vise.

pentru. aLat......Despre REM am invatat in anul trei de facultate insa nimeni nu mi-a spus ca ar fi implicat in mentinerea echilibrului in timpul somnului. :blinca:

Pentru cei ce isi doresc mai multe informatii.........consultati neuropsihologia somnului.

Fisiere atasate

0

#18 Utilizator offline   tahionic 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 18 February 2005 - 02:34 PM

A scris si el ce inseamna :o:
N-am inteles ce are a face pisica si neuropsihologia. Hai, calendarul as mai intelege, eventual si stampila primariei, dar neuropsicologia mai greu :o:
(pisica fiind atasamentul din postul paianjenului, nu a vreunei pisici sau caine de pe forum sau mai stiu eu ce; deci, paianjen, da?)
0

#19 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 18 February 2005 - 02:45 PM

dandor, la Jan 9 2005, 06:02 PM, a spus:

offtopic-chiar a fost o glumita...!! :o:
[snapbacca]22996[/snapbacca]

"Soarta unei glume depinde de urechea care o asculta, nu de gura care o spune." W. sacaespeare

Mai trantoras, vazui ca a scris si el. Si daca am mai scris si eu inca o data care e problema? Iar pisica........tocmai am citit ca ......pisica neagra care apare in vis nu inseamna neaparat noroc, asa ca m-am gandit sa postez una alba jucausa, si crede-ma ca nu o sa cazi din pat din cauza ei. :o:
0

#20 Utilizator offline   aLat 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 11-February 05

Scris 18 February 2005 - 04:10 PM

spider, la Feb 18 2005, 03:11 PM, a spus:

pentru. aLat......Despre REM am invatat in anul trei de facultate insa nimeni nu mi-a spus ca ar fi implicat in mentinerea echilibrului in timpul somnului.  :blinca:
[snapbacca]28322[/snapbacca]

Primeste si mesajul meu un compliment si trebuie sa-la critici tu repede! ::o:: Ia mai citeste-la o data! :o:

Citeaza

Nu ne miscam in somn decat in timpul etapei 2 (de semiconstienta) adica de 8-9 ori pe noapte, iar atunci cand o facem suntem partial constienti. Iata explicatia!

Am zis eu ca REM are legatura cu cazutul din pat? NU!
Am explicat ce se intampla in timpul somnului, e adeverat cu mai multe amanunte decat cerea topicul. Scuza-ma, te rog, pentru ca nu am fost concis. Este intr-adevar o greseala colosala si de neiertat!
Nu observatia ta m-a deranjat, dar parca faci observatii numai asa de dragul de a critica. O fi bine sa ne zgariem asa unii pe altii pentru mai nimic? stiu ca tu nu ai defecte, "numai calitati" si ca probabil nu gresesti niciodata, dar nu toti putem fi la fel de perfecti ca tine. Poate ar fi mai bine sa fii mai blanda!
O mica intrebare, daca-mi permiti: Incerci sa dovedesti ceva sau doar sa te amuzi?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Atasamente Vand Eten X600 silvet  4 473