sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

poate o mama sa isi dea copilul afara din casa? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   pytycucu 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 09-November 06

Scris 22 November 2006 - 12:19 PM

Buna ziua!Am o mare problema si nu stiu unde sa caut un raspuns avizat .Fratele meu de 22 de ani locuieste imreuna cu mama mea in varsta de 47 de ani. Aceasta din dorinta de a scapa de el sub pretextul ca nu se poate recasatori, il ameninta frecvent ca il arunca in strada cu politia. Fratele meu munceste pe un santier in Bucuresti si de multe ori vine la ore f. tarzii in noapte si pleaca la 5 dimineata (face naveta noi fiind din Ploiesti) .Se intretine singur, uneori si cu ajutorul meu. Eu nu locuiesc in acea casa fiind casatorita de 8 ani, insa comportamentul mamei mele vis-a vis de fratele meu care este pur si simplu terorizat de amenintari m-a determinat sa va cer un ajutor ...un sfat! Am vrea sa stim ce se poate face chiar si in instanta daca am avea vreo sansa pentru ca acestui baiat care a fost victima unui grav accident de circulatie la varsta de 6 ani si in urma caruia a ramas cu oarecare sechele sa i se faca dreptate. Aceasta femeie careia sincer imi este greu sa ii spun mama este alcoolica si violenta . Are anunturi in ziarele locale la rubrica matrimoniale, iar casa in care locuieste fratele meu a devenit un bordel. Ne este insa teama ca legile actuale nu ne pot permite decat sa ne resemnam .
CU SPERANTA CA VOM PUTEA GASI O SOLUTIE SAU UN SFAT DIN PARTEA DUMNEAVOASTRA VA MULTUMIM!!
0

#2 Utilizator offline   argv 

• Wanderer
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 27-October 06

Scris 22 November 2006 - 12:51 PM

De ce nu-si cauta o grasoniera sau ceva in co-location... Orice lege ar exista, din cate spui tu, cat timp el va locui acolo vor fi probleme.
0

#3 Utilizator offline   crocobaur 

• Raven
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 01-April 06

Scris 22 November 2006 - 01:17 PM

Vezi postareapytycucu, la Nov 22 2006, 11:19 AM, a spus:

Buna ziua!Am o mare problema si nu stiu unde sa caut un raspuns avizat .Fratele meu de 22 de ani locuieste imreuna cu mama mea in varsta de 47 de ani. Aceasta din dorinta de a scapa de el sub pretextul ca nu se poate recasatori, il ameninta frecvent ca il arunca in strada cu politia. Fratele meu munceste pe un santier in Bucuresti si de multe ori vine la ore f. tarzii in noapte si pleaca la 5 dimineata (face naveta noi fiind din Ploiesti) .Se intretine singur, uneori si cu ajutorul meu. Eu nu locuiesc in acea casa fiind casatorita de 8 ani, insa comportamentul mamei mele vis-a vis de fratele meu care este pur si simplu terorizat de amenintari m-a determinat sa va cer un ajutor ...un sfat! Am vrea sa stim ce se poate face chiar si in instanta daca am avea vreo sansa pentru ca acestui baiat care a fost victima unui grav accident de circulatie la varsta de 6 ani si in urma caruia a ramas cu oarecare sechele sa i se faca dreptate. Aceasta femeie careia sincer imi este greu sa ii spun mama este alcoolica si violenta . Are anunturi in ziarele locale la rubrica matrimoniale, iar casa in care locuieste fratele meu a devenit un bordel. Ne este insa teama ca legile actuale nu ne pot permite decat sa ne resemnam .
CU SPERANTA CA VOM PUTEA GASI O SOLUTIE SAU UN SFAT DIN PARTEA DUMNEAVOASTRA VA MULTUMIM!!

Poti intreba un notar sau un avocat, pentru ca in cazul in care casa a apartinut si tatalui tau, iar acesta este mort, copii au drept de mostenire un sfert din partea tatalui iar mama jumatate.(Asa stiu eu) Deci nu poate fi dat afara. Dar pentru linistea voastra, a ta si a fratelui tau mai bie s-ar muta undeva singur. Mult succes!
0

#4 Utilizator offline   BogdanP 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-August 06

Scris 23 November 2006 - 03:41 PM

Legea da dreptul proprietarului sa decida cine locuieste si cine nu in casa. Deci la varsta lui (major), fratele tau poate fi dat afara din casa. Dar in cazul vostru, depinde daca mama e proprietarul casei. Daca nu, e nevoie de acordul proprietarului de drept.
0

#5 Utilizator offline   pytycucu 

• Boboc
  • Pip

Scris 23 November 2006 - 08:42 PM

Va multumesc din tot sufletul pentru raspunsuri si incurajari! Acum suntem intr-adevar convinsi ca el va trebui sa plece de acolo, numai ca este atat de frustrant si dureros totodata sa faca acest pas.Din pacate legile actuale permit parintilor imorali si INUMANI sa isi arunce copiii in strada cand se satura de ei si cand au chef! Deocamdata nu putem face nimic, ne resemnam dar...anii se vor scurge rapid. La batranete va avea din partea noastra O LECTIE DE VIATA! Nimeni nu ii va deschide usa. Poate asa o sa inteleaga unde si ce a gresit!Dar ...va fi prea tarziu...
0

#6 Utilizator offline   maiia 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 31-August 06

Scris 24 November 2006 - 10:17 AM

Totusi fratele tau este major (22) si daca are un loc de munca ar fi un pas curajos spre viata. Se mai intampla si astfel de situatii, dar acea femeie iti este mama indiferent de caracterul ei. Parintii sunt obligati sa isi intretina copii doar pana la varsta majoratului.

Vezi postarealauraven, la Nov 22 2006, 03:17 PM, a spus:

Poti intreba un notar sau un avocat, pentru ca in cazul in care casa a apartinut si tatalui tau, iar acesta este mort, copii au drept de mostenire un sfert din partea tatalui iar mama jumatate.(Asa stiu eu) Deci nu poate fi dat afara. Dar pentru linistea voastra, a ta si a fratelui tau mai bie s-ar muta undeva singur. Mult succes!

Daca in timpul vietii sotul a intocmit un act precum ca ar lasa sotiei intreaga proprietate , copii nu au dreptul la mostenire pana la moartea acesteia (mamei lor)

Aceasta postare a fost editata de maiia: 24 November 2006 - 10:17 AM

0

#7 Utilizator offline   crocobaur 

• Raven
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 01-April 06

Scris 24 November 2006 - 11:38 AM

Vezi postareamaiia, la Nov 24 2006, 09:17 AM, a spus:

Totusi fratele tau este major (22) si daca are un loc de munca ar fi un pas curajos spre viata. Se mai intampla si astfel de situatii, dar acea femeie iti este mama indiferent de caracterul ei. Parintii sunt obligati sa isi intretina copii doar pana la varsta majoratului.
Daca in timpul vietii sotul a intocmit un act precum ca ar lasa sotiei intreaga proprietate , copii nu au dreptul la mostenire pana la moartea acesteia (mamei lor)

Asta stiam si eu, dar in romania nu prea se poarta testamentele, asa ca ...
0

#8 Utilizator offline   maiia 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 31-August 06

Scris 24 November 2006 - 12:19 PM

Vezi postarealauraven, la Nov 24 2006, 01:38 PM, a spus:

Asta stiam si eu, dar in romania nu prea se poarta testamentele, asa ca ...

nu stiu daca e vorba de testament, mai degraba este un acord intre sot si sotie
Si la noi sunt la moda testamentele! 8)
0

#9 Utilizator offline   cata1974 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 28-August 06

Scris 25 November 2006 - 11:02 PM

daca fratele dvs are domiciliul in cartea de identitate la adresa locuitintei mamei dvs niciodata politia nu-l va putea da afara fara un ordin judecatoresc. mama dvs va trebui sa-i deschida un proces de evacuare ce poate dura ani multi. daca veti da mai multe detalii va pot ajuta cu mai multe sfaturi
0

#10 Utilizator offline   pytycucu 

• Boboc
  • Pip

Scris 26 November 2006 - 03:37 PM

Vezi postareacata1974, la Nov 25 2006, 11:02 PM, a spus:

daca fratele dvs are domiciliul in cartea de identitate la adresa locuitintei mamei dvs niciodata politia nu-l va putea da afara fara un ordin judecatoresc. mama dvs va trebui sa-i deschida un proces de evacuare ce poate dura ani multi. daca veti da mai multe detalii va pot ajuta cu mai multe sfaturi

Multumesc pentru sfat.
Fratele meu nu are mutatia facuta pe noul domiciliu pentru ca mama nu a vrut sa ii faca!
Este suficient ca acesta sa mearga la evidenta populatiei cu contractul casei pentru a-si face singur mutatia sau trebuie acceptul ei?Oricul mi-ati dat o veste foarte buna si acum suntem mult mai optimisti!Acum singurul lucru de care imi este teama e ca acest contract sa nu fie ascuns de ea!O sa revin cu detalii si sper cu vesti mai bune! Va multumesc!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Divort
Partaj
Viorel M  1 960
Hot Topic (New) Un adult pus sub interdictie are dreptul sa lase mostenire?
Este vorba de partea lui din casa.
Trixi  27 4.922
Replici noi partaj forgotten child  2 1.220
Replici noi Intrebare partaj MMoniq  12 3.735
Replici noi drept de mostenire
relatie parinte - copil
Oana_2  7 1.167