sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Copyright Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   corinae 

• Just me
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 26-November 04

Scris 06 January 2005 - 09:30 AM

Cum deosebim pozele care au copyright de cele pe care le putem utiliza fara nici o problema pe site-urile noastre?
Sunt foarte multe albume foto facute de amatori, sunt pozele de acolo cu copyright daca niciude pe acel site nu este marcat acest lucru?
Si inca o intrebare :?:. Uz comercial inseamna doar sa revinzi fotografia respectiva sau si sa o folosesti pe site-ul pe care il faci unui client?
0

#2 Utilizator offline   roportal 

• Nenea admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Admin
  • Inregistrat: 23-November 03

Scris 06 January 2005 - 10:32 AM

Citeaza

Sunt foarte multe albume foto facute de amatori, sunt pozele de acolo cu copyright daca niciude pe acel site nu este marcat acest lucru?
Din cate am inteles eu nu este nevoie sa scrie niciunde pe site ca imaginile au copyright, ele au din momentul in care au fost publicate. Daca scrie ca ele pot fi folosite este altceva.

Citeaza

Si inca o intrebare :?:. Uz comercial inseamna doar sa revinzi fotografia respectiva sau si sa o folosesti pe site-ul pe care il faci unui client?

Din moment ce tu primesti bani pe site-ul pe care il faci se poate interpreta ca uz comercial.

Cel mai sigur este sa faci tu pozele ori sa le cumperi de la un site specializat.

Am gasit si la Google Answers un raspuns:
http://answers.googl...dview?id=394974
Eu de obicei pe acolo caut cand am probleme mai dificile.

#3 Utilizator offline   corinae 

• Just me
  • PipPipPipPipPip

Scris 07 January 2005 - 04:32 PM

Multumesc pentru raspuns.
Din pacate site-urile specializate au niste preturi...
Si cand cauti pe internet "free pictures" ajungi la tot felul de site-uri care de fapt nu sunt free :) .
0

#4 Utilizator offline   KeNeTix 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-October 04

Scris 18 January 2005 - 05:50 PM

sau ajungi la indieni(virusi) !! sfatul meu e sa inveti sa faci poze ceva in Ulead Photo Impact , Jasc Paint sop Pro , SwisMax(pentru animatii) si multe altele !!
0

#5 Utilizator offline   corinae 

• Just me
  • PipPipPipPipPip

Scris 18 January 2005 - 05:55 PM

Citeaza

sau ajungi la indieni(virusi) !! sfatul meu e sa inveti sa faci poze ceva in Ulead Photo Impact , Jasc Paint sop Pro , SwisMax(pentru animatii) si multe altele !!

Bineinteles ca lucrez cu Paint sop Pro, dar nu poti sa produci o poza, poti eventual sa modifici una
0

#6 Utilizator offline   KeNeTix 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 15-October 04

Scris 18 January 2005 - 09:07 PM

eh.... acum depinde si ce vrei sa faci !! ai putea crea dar iti trebuie timp etc... si se pare ca timp nu prea mai are nimeni !!
0

#7 Utilizator offline   bose 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 04-August 04

Scris 02 February 2005 - 12:24 PM

Eu am facut destule site-uri interesante in care sincer am folosit poze "furate", si sunt sigur ca nu exista webmaster care sa nu fure o poza, eu fur pozele dar le mai decolorez, le ,mai decupez le mai imbinez in adobe photosop si le dau o noua forma care face ca poza sa fie copyright eu.

Si mai este o chestie sunt site-uri unde poti gasi template-uri web FREE, daca fac un site pe un astfel de template este ilegal?

Eu am un site daca vreti sa-la vizualizati la adresa http://www.oxigenadv.ro este 90% copyright eu headerul facut 100% de mine in adobe photosop, meniul la fel, pozele cu locatii sunt fotografii facute de mine cu o camera digitala si tot nu am putut sa ma abtin sa nu fur o poza sa bag pe site, de exemplu cand dai pe stire clicca apare o poza care este putin prelucrata dar totusi se vede ca nu este facuta de mine.

Cu respect, BOSE
0

#8 Utilizator offline   Black CAT 

• eu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-July 04

Scris 02 February 2005 - 01:03 PM

bose, la Feb 2 2005, 01:24 PM, a spus:

Eu am facut destule site-uri interesante in care sincer am folosit poze "furate", si sunt sigur ca nu exista webmaster care sa nu fure o poza, eu fur pozele dar le mai decolorez, le ,mai decupez le mai imbinez in adobe photosop si le dau o noua forma care face ca poza sa fie copyright eu.

Si mai este o chestie sunt site-uri unde poti gasi template-uri web FREE, daca fac un site pe un astfel de template este ilegal?

Eu am un site daca vreti sa-la vizualizati la adresa http://www.oxigenadv.ro este 90% copyright eu headerul facut 100% de mine in adobe photosop, meniul la fel, pozele cu locatii sunt fotografii facute de mine cu o camera digitala si tot nu am putut sa ma abtin sa nu fur o poza sa bag pe site, de exemplu cand dai pe stire clicca apare o poza care este putin prelucrata dar totusi se vede ca nu este facuta de mine.

Cu respect, BOSE
[snapbacca]25850[/snapbacca]

Abia acum am vazut si eu topic-ul asta: ideea principala e ca orice informatii despre drepturile de autor le aflati pe www.orda.ro. In Romania, ca si in UE se practica legea drepturilor de autor, nu a copyright-ului: adica, orice opera este protejata din momentul crearii ei, fara sa fie inregistrata undeva, pentru ca cineva a facut efortul de a o concepe. In SUA si Uca se foloseste copyright-ul, care presupune o inregistrare la un for specializat. Deci, parerea mea este, ca multe site-uri .co.uca sau .us afiseaza pe degeaba copyright, pentru ca nu il au.
Bose, ai perfecta dreptate - daca prelucrezi imaginile si iti aduci un aport semnificativ, atunci este in mare parte oca. Totusi, daca unul dintre cei care a facut poza/pozele initiale iti cere sa o retragi de pe site, ar fi bine sa o faci. Dar asta nu prea cred eu ca se intampla :dee, doar suntem in Ro.

Mai este si posibilitatea achizitionarii unor galerii de imagini, royalty free, dar revin la ideea ca suntem in RO si nimeni nu prea da banii pe asa ceva. :dee.

Si nota - imi place site-ul ;)
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic