Eutanasia
Scris 02 January 2005 - 06:25 PM
Ce credeti despre euthanasie?
Este doctorul care ajuta un pacient aflat in situatie critica sa moara un criminal sau un suflet bun?
Este doctorul care ajuta un pacient aflat in situatie critica sa moara un criminal sau un suflet bun?
Scris 03 January 2005 - 11:38 PM
Controversatul doctor caevorcaian a construit asa-numita masina de eutanasiere. Principala caracteristica este faptul ca persoana care reprezinta subiectul eutanasiei isi comanda singura declansarea procesului, iar medicul nu este decat un asistent. Cred ca cei care se opun cu vehementa eutanasiei sunt persoane care au o doza de sadism si vor cu orice chip ca cei aflati in fazele terminale ale unor boli incurabile sa moara in chinuri inimaginabile, dupa lungi si agonizante perioade de timp. Cel mai dureros este faptul ca argumentele acestor oponenti sunt de o puerilitate scandaloasa si aproape intotdeauna isi au sursa in fanatismul religios.
Scris 03 January 2005 - 11:53 PM
Un alt argument ridicat de cei care sunt impotriva acestei practici era ca doctorii pot sa curme viata unui pacient fara acordul acestuia si deci sa comita o crima.
Dar ma gandesc ca si pe masa de operatie se poate intampla acelasi lucru
Dar ma gandesc ca si pe masa de operatie se poate intampla acelasi lucru
Scris 04 January 2005 - 10:27 AM
Motivele pe care le invoca cei ce se opun euthanasiei sunt legate de religie, de faptul ca poate surveni o vindecare (au fost cazuri in care pacienti care aveau cancer sa-au vindecat miraculos neexistand o explicatie stiintifica)si de faptul ca se poate descoperi un remediu pentru boala respectiva.
Eu sunt de acord cu euthanasia dar cu reguli stricte. Sunt destui care vor sa isi eutanasieze rudele pentru avere.
Eu sunt de acord cu euthanasia dar cu reguli stricte. Sunt destui care vor sa isi eutanasieze rudele pentru avere.
Scris 04 January 2005 - 10:52 PM
Treaba cu miracolu' este asa de rar intalnita, incat nu prezinta relevanta. Pentru un bolnav AFLAT IN FAZA TERMINALA, IREVERSIBILA, a sti ca din mii de bolnavi de cancer, se vindeca "miraculos" unul, este un fapt ce nu mai prezinta interes. Ceea ce il intereseaza este ca finalul poate fi aproape si usor sau mai departe, la capatul unei lungi si inimaginabile suferinte.
In ceea ce priveste chestiunea cu rudele si averea, aceasta se numeste omucidere si nu eutanasie si oricum, pe acolo unde eutanasia este legala, intr-adevar, existe anumite norme legale ce reglementeaza problema.
In ceea ce priveste chestiunea cu rudele si averea, aceasta se numeste omucidere si nu eutanasie si oricum, pe acolo unde eutanasia este legala, intr-adevar, existe anumite norme legale ce reglementeaza problema.
Scris 07 January 2005 - 02:28 PM
Argumentati cum vreti tot crima se numeste! Iar doctorul cu masinaria minune e criminal in serie! Sunt sadic? Poate! Sufar de "fanatism religios"? Nu cred! Cand o persoana ia viata altei persoane se numeste crima; cand o persoana isi ia singura viata se numeste sinucidere!
Intradevar si pe masa de operatie se pot intampla accidente insa in acest caz doctorul nu urmareste sa omore respectivul pacient, ci sa-la vindece! Dupa cum am spus daca se intampla se numeste accident! Dpdv religios e pacat capital si nu am am auzit de nici o religie "sanatoasa" care sa accepte asa ceva.
Intradevar si pe masa de operatie se pot intampla accidente insa in acest caz doctorul nu urmareste sa omore respectivul pacient, ci sa-la vindece! Dupa cum am spus daca se intampla se numeste accident! Dpdv religios e pacat capital si nu am am auzit de nici o religie "sanatoasa" care sa accepte asa ceva.
Scris 08 January 2005 - 12:01 AM
Dar, ia inchipuie-ti ca esti in metastaza si alimentat cu morfina sau alte "lichide" care sa-ti "atenueze" durerile! Care ar fi dorinta ta, cea mai arzatoare?
Scris 08 January 2005 - 01:26 AM
Citeaza
Argumentati cum vreti tot crima se numeste! Iar doctorul cu masinaria minune e criminal in serie! Sunt sadic? Poate! Sufar de "fanatism religios"? Nu cred! Cand o persoana ia viata altei persoane se numeste crima; cand o persoana isi ia singura viata se numeste sinucidere!
am fost in Olanda si am asistat o comisie care a judecat un caz de euthanasie !
daca crezi ca iti scapa detalii despre acesta metota de suprimarea vietii., te rog cauta-ma !
Scris 08 January 2005 - 07:11 PM
Eu sustin ideea aia invechita care spune ca eu, ca om, nu am dreptul sa iau viata mea sau a altui om!
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Nu ne mai suportam intre noi
de ce am ajuns asa ? |
Taquito | 3 | 694 |
|
Care mai sunt valorile?
topic combinat |
genoveva | 64 | 17.813 |