cunoştinţele mele īn domeniu sunt doar rămăşiţele claselor de gimnaziu...nu mai ştiu mare lucru despre semnele de pe o partitură...dar am văzut şi pe banii noi cu Enescu, şi pe cei vechi un fragment de melodie...n-am īnţeles cum au putut pune nişte semne de pauză cred (parcă bemol) diferit dacă fragmentul era din ce compusese Enescu....mi-au părut ridicoli...
revenind...puteţi să-i ajutaţi niţel pe cei ce vor să īnţeleagă? eventual cu explicaţii pe scanări...
Pagina 1 din 1
partituri muzicale
Scris 24 February 2007 - 07:16 PM
nu ne explică şi nouă nimeni? nimeni nu se pricepe să citească o partitură, să interpreteze furnicile acelea? că eu sunt mai mult decāt curioasă....
http://www.xevolution.ro/ro/download/downl...0/downloadeaza/
Second Ballade----------Franz Liszt
oare nu vreţi să ştiţi ce stă scris? e deajuns să o cānte altcineva şi să ne bucurăm de ea? ascultaţi ce scrie pe foaia aceea...:
http://www.free-scor...IDI/ballade.mid
pare complicat...
http://www.xevolution.ro/ro/download/downl...0/downloadeaza/
Second Ballade----------Franz Liszt
oare nu vreţi să ştiţi ce stă scris? e deajuns să o cānte altcineva şi să ne bucurăm de ea? ascultaţi ce scrie pe foaia aceea...:
http://www.free-scor...IDI/ballade.mid
pare complicat...
Aceasta postare a fost editata de vesperala: 24 February 2007 - 06:56 PM
Scris 05 May 2007 - 03:54 PM
Sunt multe de spus si nu prea am cum sa-i explic p forum. Mai exact ce vrei sa stii?
Asa in mare: -bemolul - coboara nota cu un semiton
- diezul - urca nota cu un semiton
- becarul - anuleaza efectul diezului sau bemolului.
Si mai sunt semnele de pauza. Fiecare avand alta durata. ex: 1timp, 1/2 timpi etc.
Asa in mare: -bemolul - coboara nota cu un semiton
- diezul - urca nota cu un semiton
- becarul - anuleaza efectul diezului sau bemolului.
Si mai sunt semnele de pauza. Fiecare avand alta durata. ex: 1timp, 1/2 timpi etc.
Scris 20 November 2007 - 02:59 PM
Sunt perfect de acord, muzica, sau mai bine zis notatia muzicala nu prea se poate explica prin intermediul forumului
, dar nu e imposibil.
Scris 24 December 2007 - 04:36 PM
Primele forme sub care se studiaza materia sonora pentru a i se cunoaste si folosi in arta capacitatile expresive, sunt de natura acustico-matematica si cuprind:
- scara generala;
- registrele sonore;
- sistemul de octave;
- scara muzicala
1.Scara generala sonora - asezarea sunetelor muzicale intr-o succesiune treptata de la sunetul cel mai grav(jos) pana la sunetul cel mai acut (sus).
2. Registrele sonore- scara generala se imparte in trei registre: registrul grav=sunetele de la baza, registrul mediu=sunetele de la mijloc. registrul acut=sunetele din regiunea inalta
3.sistemul octavelor: octava se defineste in acustica drept interval cuprins intre un sunet si dublul frecventei lui(fiecare sunet are o anumita frecventa Ex:do=265Hz; la=440Hz)
4.Scara muzicala -(Do, re, mi, fa, sol, la, si, do in urcare Do, si, la, sol, fa, mi, re, do in coborare)
Asta este doar un procent din ce se poate spune: daca chiar va intereseaza, consultati un manual de teorie a muzicii.
Primele forme sub care se studiaza materia sonora pentru a i se cunoaste si folosi in arta capacitatile expresive, sunt de natura acustico-matematica si cuprind:
- scara generala;
- registrele sonore;
- sistemul de octave;
- scara muzicala
1.Scara generala sonora - asezarea sunetelor muzicale intr-o succesiune treptata de la sunetul cel mai grav(jos) pana la sunetul cel mai acut (sus).
2. Registrele sonore- scara generala se imparte in trei registre: registrul grav=sunetele de la baza, registrul mediu=sunetele de la mijloc. registrul acut=sunetele din regiunea inalta
3.sistemul octavelor: octava se defineste in acustica drept interval cuprins intre un sunet si dublul frecventei lui(fiecare sunet are o anumita frecventa Ex:do=265Hz; la=440Hz)
4.Scara muzicala -(Do, re, mi, fa, sol, la, si, do in urcare Do, si, la, sol, fa, mi, re, do in coborare)
Asta este doar un procent din ce se poate spune: daca chiar va intereseaza, consultati un manual de teorie a muzicii.
- scara generala;
- registrele sonore;
- sistemul de octave;
- scara muzicala
- scara generala;
- registrele sonore;
- sistemul de octave;
- scara muzicala
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
SalaRepetitii.ro
Sali de repetitii in Bucuresti zona Budapeta (Unirii - Tineretului) |
SalaRepetitii | 5 | 1.075 |
|
Chestionar:
Cum se lucreaza un negativ in studio |