sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

partituri muzicale Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   vesperala 

• Miradoniz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 07-October 06

Scris 17 November 2006 - 10:05 AM

cunoştinţele mele īn domeniu sunt doar rămăşiţele claselor de gimnaziu...nu mai ştiu mare lucru despre semnele de pe o partitură...dar am văzut şi pe banii noi cu Enescu, şi pe cei vechi un fragment de melodie...n-am īnţeles cum au putut pune nişte semne de pauză cred (parcă bemol) diferit dacă fragmentul era din ce compusese Enescu....mi-au părut ridicoli...

revenind...puteţi să-i ajutaţi niţel pe cei ce vor să īnţeleagă? eventual cu explicaţii pe scanări...
0

#2 Utilizator offline   vesperala 

• Miradoniz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 07-October 06

Scris 24 February 2007 - 07:16 PM

nu ne explică şi nouă nimeni? nimeni nu se pricepe să citească o partitură, să interpreteze furnicile acelea? că eu sunt mai mult decāt curioasă....

http://www.xevolution.ro/ro/download/downl...0/downloadeaza/

Second Ballade----------Franz Liszt

oare nu vreţi să ştiţi ce stă scris? e deajuns să o cānte altcineva şi să ne bucurăm de ea? ascultaţi ce scrie pe foaia aceea...:

http://www.free-scor...IDI/ballade.mid

pare complicat...:flowers:

Aceasta postare a fost editata de vesperala: 24 February 2007 - 06:56 PM

0

#3 Utilizator offline   nike 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 11-March 06

Scris 05 May 2007 - 03:54 PM

Sunt multe de spus si nu prea am cum sa-i explic p forum. Mai exact ce vrei sa stii?

Asa in mare: -bemolul - coboara nota cu un semiton
- diezul - urca nota cu un semiton
- becarul - anuleaza efectul diezului sau bemolului.
Si mai sunt semnele de pauza. Fiecare avand alta durata. ex: 1timp, 1/2 timpi etc.
0

#4 Utilizator offline   Grifff 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 20 November 2007 - 02:59 PM

Sunt perfect de acord, muzica, sau mai bine zis notatia muzicala nu prea se poate explica prin intermediul forumului :o: , dar nu e imposibil. :o:
0

#5 Utilizator offline   seraphimovic 

• shredder
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 18-February 06

Scris 20 November 2007 - 08:06 PM

trăiască tabulaturile :blink:
0

#6 Utilizator offline   Grifff 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 23 November 2007 - 05:09 PM

daaaa , oare ce ne-am face fara tabulaturi?? :jester:
0

#7 Utilizator offline   Dumitru Istrati 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 24-December 07

Scris 24 December 2007 - 04:36 PM

Primele forme sub care se studiaza materia sonora pentru a i se cunoaste si folosi in arta capacitatile expresive, sunt de natura acustico-matematica si cuprind:
- scara generala;
- registrele sonore;
- sistemul de octave;
- scara muzicala

1.Scara generala sonora - asezarea sunetelor muzicale intr-o succesiune treptata de la sunetul cel mai grav(jos) pana la sunetul cel mai acut (sus).

2. Registrele sonore- scara generala se imparte in trei registre: registrul grav=sunetele de la baza, registrul mediu=sunetele de la mijloc. registrul acut=sunetele din regiunea inalta

3.sistemul octavelor: octava se defineste in acustica drept interval cuprins intre un sunet si dublul frecventei lui(fiecare sunet are o anumita frecventa Ex:do=265Hz; la=440Hz)

4.Scara muzicala -(Do, re, mi, fa, sol, la, si, do in urcare Do, si, la, sol, fa, mi, re, do in coborare)

Asta este doar un procent din ce se poate spune: daca chiar va intereseaza, consultati un manual de teorie a muzicii.

Primele forme sub care se studiaza materia sonora pentru a i se cunoaste si folosi in arta capacitatile expresive, sunt de natura acustico-matematica si cuprind:
- scara generala;
- registrele sonore;
- sistemul de octave;
- scara muzicala

1.Scara generala sonora - asezarea sunetelor muzicale intr-o succesiune treptata de la sunetul cel mai grav(jos) pana la sunetul cel mai acut (sus).

2. Registrele sonore- scara generala se imparte in trei registre: registrul grav=sunetele de la baza, registrul mediu=sunetele de la mijloc. registrul acut=sunetele din regiunea inalta

3.sistemul octavelor: octava se defineste in acustica drept interval cuprins intre un sunet si dublul frecventei lui(fiecare sunet are o anumita frecventa Ex:do=265Hz; la=440Hz)

4.Scara muzicala -(Do, re, mi, fa, sol, la, si, do in urcare Do, si, la, sol, fa, mi, re, do in coborare)

Asta este doar un procent din ce se poate spune: daca chiar va intereseaza, consultati un manual de teorie a muzicii.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi SalaRepetitii.ro
Sali de repetitii in Bucuresti zona Budapeta (Unirii - Tineretului)
SalaRepetitii  5 1.075
Poll (No New) Chestionar:    Atasamente negativ
Cum se lucreaza un negativ in studio
negative  4 3.053
Replici noi Cum ajungi un Dj in adevaratul sens al cuvantului? ^^^  9 11.573
Hot Topic (New) Atasamente instrumente muzicale
cine se pricepe???
yogi_bear  41 17.247
Replici noi Probleme cu o clapa Un Om  1 1.449