AnnaCondor, la Nov 15 2006, 06:12 PM, a spus:
Ce vedem atunci cand privim la un om care se roaga?
Un om care vorbeste singur, care se umileste ingenunchind sau luand o pozitie smerita, sau unul care realizeaza acest gest asigurandu-se ca nu il vede nimeni, de teama ridicolului situatiei?
Am auzit ca uneori poate fi practicata doar in cazurile disperate,cand oamenii nu mai au nici o incredere in superioritatea lor de 'Hommo Sapiens' conducatori si stapani peste tot ce misca...iar alteori,ea este cea mai puternica arma a credinciosului,impotriva lumii 'nevazute' .
Ce inseamna pentru voi rugaciunea,si cata valoare au oamenii care practica acest lucru zi de zi?
Iar cei care s-au rugat lui Dumnezeu,macar odata in viata,cum isi amintesc acea experienta ?
Cam atat ...deocamdata!

cei care o practica de mici o practica din obisnuinta dar nu prea stiu de ce fac acest lucru....
cei care se roaga numai cand au nevoie ,stiu de ce fac acest lucru,dar nu stiu cum sa il faca...
in opinia mea Dumnezeu e mereu cu mine,nu in forma pe care ti-o baga preotul in cap in biserica...
e de ajuns sa te gandesti la el,indiferent de locul in care esti sau de ceea ce faci,si el va fi langa tine,in tine...
eu am fost unul din cei care se rugau numai atunci cand aveau o problema,acum nu ma mai rog de loc,
nu vreau sa mai fiu ipocrit...nu pot sa fiu ceea ce vrea preotul sa fiu sau sa fac....dar nu are ce sa mai imi spuna,,,,
pot sa imi dau singur raspunsuri si mai important decat toate,pot sa-mi pun singur intrebari...
nu vreau sa fiu cel care se roaga numai la nevoie,iar in restul timpului isi vede de pacatele lui de zi cu zi...
nu exista cale de mijloc,ori crezi ori nu crezi....iar eu nu puteam sa fiu asa de ipocrit in cat sa cred sau sa imi amintesc doar atunci cand aveam nevoie..
am ales sa nu cred cel putin nu asa cum cred restul oamenilor,imi asum responsabilitatea faptelor mele.
o sa imi traiesc viata asa cum cred eu de cuviinta...voi gresi si voi invata din asta....
o sa imi duc crucea pana la capat...daca finalul va fi altul decat cel fericit...asta e...
barem am avut ceva de zis in privinta acestui lucru..nu am urmat orbeste vointa altora...
si in final..credinta e unul din cele mai bune lucruri pe care le are omul.....credinta ca va reusi,ca va invinge,ca va trece si peste asta...credinta e speranta omului deghizata.....speranta ca totul va fi bine la sfarsit
Aceasta postare a fost editata de menssana1984: 08 December 2006 - 12:59 PM