sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

NOUL SPAM GIF sau JPEG mail fara continut, care afiseaza un gif sau jpeg cu scris Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   mediatec 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 21-October 06

Scris 15 November 2006 - 02:03 PM

In ultima vreme primesc din ce in ce mai multe mailuri care apar cu continut zero, dar au inserat (nu atasat!) un .gif. Pana nu demult erau texte absurde, fara inteles anume, care - chiar daca deranjau cantitativ - nu aveau implicatii... in fond un delete rezolva problema.

Mai nou insa textele incep sa aiba sens si contin sfaturi de investit pe bursa! Sigur, pe cea americana, dar asta nu face mai putin alarmant fenomenul.

Si pentru ca unele filtre au fost "educate" intre timp sa refuze mailuri goale, zilele astea am primit si "replica": spam cu .gif inserat si cu text in subsol!

Un asemenea .gif (covertit cu Abby Fine Reader in word) arata asa:

"WEXE LOSES?
OR SO IT APPEARS! DON'T BE FOOLED!

RADAR WEXE TGMGRRGW, ON WEDNESDAY NOV 15th!
[color=#336666]

Company: WEST EXCELSIQR ENT fdlher QTC:WEXE.PIO
Symbol: WEXE
Price: $1.00
3-day Target: $4
Ratlng: Strong Buy
Current Market: Bulhsh
*** West Excelslor Enterprises Inc. Announces Flnanclng
WEXE GETS SHORTED ON TUESDAY!
A MILLION SHARES MUST BE BOUGHT BACK!
SO IT WILL SOAR ON WEDNESDAY NOV 15TH!
Disdaimer: Information withm this email contams "forward looking statements" withm the meanmg of Section 27a of the Secunties act of 1933 and Section 21B of the Secunties exchange act of 1934. The Publisher of this report was compensated by an unrelated third party twenty five thousand dollars for distribution of this report."

OK, hai ca va mai dau amanunte, sa vedem daca mai adunam cativa cu aiureala asta de spam in mailuri.

:)

Iuliu

PS - am atasat GIF-ul impricinat

Aceasta postare a fost editata de EmmaD: 17 November 2006 - 06:37 AM

0

#2 Utilizator offline   EmmaD 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-April 06

Scris 17 November 2006 - 06:40 AM

Da' pe tine cine te-a pus sa deschizi un asa mail???

Multumim, noi n-avem nevoie! :wacko:
0

#3 Utilizator offline   Sarah N.... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-July 06

Scris 19 November 2006 - 12:46 PM

Si eu am Bulk-ul plin de porcarii de-astea... cateva sute cand deschid mail-ul.... nu stiu cum naiba m-au gasit...
0

#4 Utilizator offline   EmmaD 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 09-April 06

Scris 21 November 2006 - 07:51 AM

Delete direct. Nu deschideti asemenea mail-uri!
0

#5 Utilizator offline   amm0re 

• Garoafa
  • PipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 17-January 07

Scris 01 February 2007 - 02:16 PM

Si totusi nu exista o modalitate de a scapa de mail-urile astea care ne mananca nervii? pe mine m-au exasperat :jester: si as dori sa stiu cum as putea sa nu mai primesc asemenea SPAM-uri. mentionez ca lucrez cu outlook si le trimit in junk mail dar tot degeaba. imi intra cel putin 10-20/zi.
multumesc pentru consideratia voastra. :friends:
0

#6 Utilizator offline   mediatec 

• Boboc
  • Pip

Scris 01 February 2007 - 04:17 PM

Vezi postareaEmmaD, la Nov 17 2006, 06:40 AM, a spus:

Da' pe tine cine te-a pus sa deschizi un asa mail???

Multumim, noi n-avem nevoie! :cry:

Prietene... :friends:
Mailul initial nu are atasamente, are un titlu neutru gen "jeff katie moonves mover" de exemplu, si imi imaginez ca tie, ca utilizator privat al functiei de mail, ti-e usor sa identifici un asemenea mesaj ca fiind neinteresant, dar da-mi voie sa subliniez o diferenta intre noi doi:
Sunt managerul unei firme de import si distributie de consumabile de imprimante, am zilnic zeci de mailuri de pe extern si trebuie sa le deschid, chiar daca nu au expeditor care sa-mi fie cunoscut. Spre diferenta de tine, care probabil folosesti mailul pentru ca esti inscris la mailinglist-ul de counter sau warcraft. :yes:

In alta ordine de idei (si revenind la lucruri serioase), mailurile de acest gen nu fac in sine nimic rau, doar ca sunt enervante prin simpla lor existenta si mai ales frecventa.

Si ca o remarca, personala din nou: daca nepretuitul tau ajutor consta in fraza "Da' pe tine cine te-a pus sa deschizi un asa mail???", ma intreb ce te determina sa iti aduci o asemenea pretioasa si inestimabila contributie la lamurirea unei probleme ridicate aici? In concluzie, o vorba de-a unui prieten de-al meu:
"Daca nu ai nimic util sau macar placut de zis, mai bine nu spune nimic."

Sigur, exceptie fac replicile date celor care nu respecta aceasta regula. :P

Have a nice life!

:jester:
0

#7 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 01 February 2007 - 04:46 PM

Vezi postareaamm0re, la Feb 1 2007, 02:16 PM, a spus:

Si totusi nu exista o modalitate de a scapa de mail-urile astea care ne mananca nervii? pe mine m-au exasperat :friends: si as dori sa stiu cum as putea sa nu mai primesc asemenea SPAM-uri. mentionez ca lucrez cu outlook si le trimit in junk mail dar tot degeaba. imi intra cel putin 10-20/zi.

E foarte dificil de găsit o soluţie eficientă. Ai putea face o listă (address book) şi să accepţi mesaje doar de la cei din listă, restul urmānd să fie şterse automat, dar există riscul să pierzi mesaje importante. E ca atunci cānd ai identificarea apelantului pe telefon: dacă vezi că te sună un număr complet necunoscut, uneori vei prefera totuşi să răspunzi.

Dar nu văd ce motiv ai avea să foloseşti Outlook, eu nu-l mai folosesc de 5 ani. Serviciile de web-mail fac o treabă mult mai bună, chiar nu ai nevoie de Outlook.

Vezi postareamediatec, la Feb 1 2007, 04:17 PM, a spus:

Sunt managerul unei firme de import si distributie de consumabile de imprimante, am zilnic zeci de mailuri de pe extern si trebuie sa le deschid, chiar daca nu au expeditor care sa-mi fie cunoscut. Spre diferenta de tine, care probabil folosesti mailul pentru ca esti inscris la mailinglist-ul de counter sau warcraft. :jester:

Să fii sănătos :cry: Asta īnseamnă că ţi-ai putea permite un administrator de reţea şi un server propriu de mail, bazat pe o platformă Linux (Debian, de exemplu). Forumul oferă soluţii pentru muritorii de rānd, nu pentru Īnălţimea-Voastră.
0

#8 Utilizator offline   mediatec 

• Boboc
  • Pip

Scris 01 February 2007 - 05:21 PM

Să fii sănătos :friends: Asta īnseamnă că ţi-ai putea permite un administrator de reţea şi un server propriu de mail, bazat pe o platformă Linux (Debian, de exemplu). Forumul oferă soluţii pentru muritorii de rānd, nu pentru Īnălţimea-Voastră.

OK, intram intr-o dezbatere sterila, dar reduc totul la 2 intrebari:

1. De ce raspunzi in locul altuia? Sau forumul acesta vine cu tot cu avocat din oficiu, pentru oricine se simte lezat ca cineva i-a sugerat sa vorbeasca doar in masura in care are o solutie?...

2. Ce solutie pentru muritorii de rand a oferit acest forum, prin vocea autorizata si informata care intreba "Cine te-a pus sa deschizi mailul?".
Inaltimea-mea chiar ar fi extrem de curioasa sa vada sensul acelei intrebari in directia solutiei, fie ea si pentru oamenii de rand! Desi e posibil ca intelectul meu sa fie de vina si de aceea sa nu-mi fi sarit in ochi. Mda.....sigur asta e! :cry:

In final: sunt manager al firmei la un punct de lucru din vestul tarii, si - pentru 2 calculatoare cate are acesta - chiar cred ca e nevoie de retea cu routere, servere Linux si asa mai departe, promit sa iau in calcul solutia ta.

Pana atunci, daca desigur acest forum nu are alt topic (cum ar fi "ce mishto mai putem face de cine pune intrebari, in special cand nu avem raspunsurile") pentru ca in acest caz e clar am nimerit eu gresit, si tinand cont ca eu am deschis tema, dar luand deasemenea in consideratie ca deja nu sunt singurul care semnaleaza aceasta problema, propun:

Decat sa ne masuram in mishto-uri de doi bani, hai sa recitim tema enuntata si sa gasim eventual si o solutie.

P.S Da, am dat scroll in top-ul paginii si am verificat, sunt pe forumul "ROPORTAL - ghidul tau pe internet". Dupa primele doua raspunsuri la tema de fata, chiar incepusemm sa ma indoiesc. :jester:
0

#9 Utilizator offline   amm0re 

• Garoafa
  • PipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 17-January 07

Scris 05 February 2007 - 12:40 PM

[quote name='harald' date='Feb 1 2007, 04:46 PM' post='608750']
E foarte dificil de găsit o soluţie eficientă. Ai putea face o listă (address book) şi să accepţi mesaje doar de la cei din listă, restul urmānd să fie şterse automat, dar există riscul să pierzi mesaje importante. E ca atunci cānd ai identificarea apelantului pe telefon: dacă vezi că te sună un număr complet necunoscut, uneori vei prefera totuşi să răspunzi.

Dar nu văd ce motiv ai avea să foloseşti Outlook, eu nu-l mai folosesc de 5 ani. Serviciile de web-mail fac o treabă mult mai bună, chiar nu ai nevoie de Outlook.

Da, cred ca nu exista inca o solutie eficienta. prima varianta bineinteles ca nu se poate aplica din motive profesionale. A doua varianta la fel din motive profesionale. Dar daca vorbim de serviciul de web-mail am aceeasi problema pe yahoo si tot nu scap de ele.
Multumesc pt consideratie.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis TheCrims
Pune-te in mainile unui criminal
KeNeTix  0 5.743