sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Over Clocking? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   binary 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 13-November 06

Scris 15 November 2006 - 04:30 AM

am proc intel pentium D 820 2.8GHZ si placa de baza Asus P5LD2 ... prob e in felu urmator ... as vrea sa ii fac un OC dar nu ma pricep ... stiu ca am ceva setari din bios dar mie frica sa ma bag ca nu ma pricep ... la cat as putea OC proc? si mai am o prob. proc imi sta in 70 grade C placa de baza in 50 grade C ... mentionez ca tin carcasa deskisa ... am 2 coolere in carcasa unu in spate unu in fata ... ce e de facut?
0

#2 Utilizator offline   argv 

• Wanderer
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 27-October 06

Scris 15 November 2006 - 09:10 AM

Cam mult proc la 70. Pana nu reusesti sa-i cobori temperatura nu face overclocking. Verifica daca coolerul functioneaza bine. Sunt o gramada de siteuri care trateaza subiectul.
0

#3 Utilizator offline   Bismarck 

• adrian
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 18-July 06

Scris 15 November 2006 - 09:44 AM

mai sigur e grade C ... nu grade F :soc: ?? :flowers: ...

e mult prea mult 70 grade C ... nu stiu cum de mai functioneaza la temp. asta !!!

la mine overclokat procu nu sta la mai mult de 50 ~ 55 grade Celsius !! iar placa de baza la 30~40 grade !!

din cate am mai "studiat" eu pe net la Placa de baza Asus pe care o am eu ... nu stiu dace e general valabil sau daca e valabil si la a ta astea au o problema cu supraincalzirea chipsetului !! dar cu un mic cooler pus pe asta totu e ok :swoon:

... mentiunea ta e tare utila ... pentru ca degeaba iti pui ventilatoare in cutie daca o ti deschisa :soc: pentru ca rolul ventilatoarelor e de a crea un flux de aer prin cutie or daca asta e deschisa nu isi mai au rostu ... ma rog exceptand ventilatoru de pe procesor !!!

daca procu tau chiar sta la 70 de grade trebuie neaparat sa chemi pe cineva care se pricepe !! Ca nu e normal sa stea la temp. asa mari !!
s-ar putea totusi sa nu fie bine fixat cooleru pe procesor, ai putea sa "misti" de el, dar cum spuneam mai bine chemi pe cineva !!!

Iar cand spui Asus e spui overclock !! ~ AiNOS, HyperPath, etc, etc ...
poti face overclock atat din bios cat si din windows (mai putin recomandat) dar si pentru a 2-a varianta trebuie sa ai in bis activat NOS-u !! In sensu sa fie "Enabled" si iti mai trebui softu [AIBooster] ce il ai pe CD-u ce vine cu placa de baza daca nu il iei de pe saitu producatorului !!
~dar pentru asta tre sa rezolvi problema cu temperatura !!!
0

#4 Utilizator offline   binary 

• Boboc
  • Pip

Scris 15 November 2006 - 02:44 PM

am sunat de la cei care mi-am luat sistemu si a zis ca asa e normal ... na spuneti si voi

se poate datora ca am o carcasa naspa cu sursa fantoma si din cauza ca consuma mult proc sa fie si asta o problema?

Aceasta postare a fost editata de binary: 15 November 2006 - 03:02 PM

0

#5 Utilizator offline   Herr Spiegellman 

• Lustruous Prince of Darkness
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-November 05

Scris 15 November 2006 - 03:56 PM

Da, se poate. De la o sursa slaba este posibil sa obtii componente care functioneaza anormal. Procesoarele functioneaza pana la temperaturi si mai mari... dar nu e bine. Incearca sa verifici foarte bine partea de racire a sistemului... Pasta, radiator, ventilator. Aplicare corecta.
0

#6 Utilizator offline   binary 

• Boboc
  • Pip

Scris 15 November 2006 - 04:52 PM

da mersi asta am facut ... am skimbat cooler si am aplicat alta pasta ...
se para ca baietii de la care am luat sistemu is putin nesimtiti ... am fost la un amic si mi-a spus ca proc pe care il am vine cu tot cu cooler de intel ... baietii mi-au montat un cool spire de aluminiu ... si o pasta de toata jena ... acu am cooleer de intel de cupru cu pasta buna zic eu si se vede rez... 44 grade C CPU si 44 MB ... ok mersi pentru tot baieti ... numa bine
0

#7 Utilizator offline   Ares444 

• The Master Blaster
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-November 05

Scris 15 November 2006 - 04:59 PM

Vezi postareabinary, la Nov 15 2006, 03:30 AM, a spus:

am proc intel pentium D 820 2.8GHZ si placa de baza Asus P5LD2 ... prob e in felu urmator ... as vrea sa ii fac un OC dar nu ma pricep ... stiu ca am ceva setari din bios dar mie frica sa ma bag ca nu ma pricep ... la cat as putea OC proc? si mai am o prob. proc imi sta in 70 grade C placa de baza in 50 grade C ... mentionez ca tin carcasa deskisa ... am 2 coolere in carcasa unu in spate unu in fata ... ce e de facut?

Exista un forum romanesc specializat in asa ceva unde o sa gasesti foarte multa experienta in domeniul asta.
Iti dau adresa pe PM daca vrei.
0

#8 Utilizator offline   Looop 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 16-September 06

Scris 15 November 2006 - 06:21 PM

Sincer la un Pentium D daca nu faci randari de imagini 3D complexe , compilari sau trans-coding video toata ziua (si prin asta zic 24/7 , sa se simta diferenta de 3 minute la 2 saptamani) nu cred ca ai nevoie sa faci OC.Pentru sporul nesemnificativ de performanta capeti multa instabilitate si pierderea garantiei la procesor.

Aceasta postare a fost editata de Looop: 15 November 2006 - 06:21 PM

0

#9 Utilizator offline   binary 

• Boboc
  • Pip

Scris 15 November 2006 - 07:58 PM

ok mersi mult .... voi ce ati alege un sistem cu un intel pentium D 945 cu un asus P5B ... sau un AMD2 la 3.8+ eu stiu tot un asus . sau ce ati spune voi ca ar merge?

Raspunsurile aici va rog
http://www.roportal....topic20312.html
Herr Spiegellman
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Ceasuri digitale «Nsl»  10 3.056
Replici noi Monitor Touch-sfat de cumparat
un help
Kain_12  3 1.215
Hot Topic (New) Atasamente Un Sfat Despre Achizitionare Unui Calculator !
Problema De Altfel Cred K e Pt Toti -- BANII !! :(
clbox88  26 8.142
Replici noi Web Cam...!
probleme web cam
niklai  11 11.967
Replici noi Imprimanta (defecta?...)
da, e defecta...
ragaiat  7 3.202