Depresie cronica vreau sa invat sa sper
Scris 14 November 2006 - 12:56 AM
Va scriu pentru ca sunt disperata! Gandurile mele sunt marcate de teama ca voi face in curand o boala grava si voi muri.
Am 30 de ani si am avut in ultimii 5 ani doua boli grave (una endocrina, foarte rara, si TBC). Din fericire (si constientizez asta, credeti-ma!), ambele vindecabile. Acum sunt declarata sanatoasa. Dar imi e teama tot timpul de o alta boala, mai puternica, mai ales ca daca citesc pe internet despre cei care au facut iradieri in copilarie (cum este cazul meu, datorita unei stupide excrescente, pe care nu inteleg de ce nu au operat-o). Ei, despre persoanele care au avut asemenea experiente se spune ca au mari sanse sa devina bolnave de cancer.
Culmea este ca pe parcursul ambelor boli am stiut sa stau cu fruntea sus si sa nu ma vait. Am plans cand am aflat diagnosticul de fiecare data, dar apoi am declarat razboi bolii si am luptat pana la sfarsit.
Si tot culmea, mai optimista eram atunci decat acum. Acum nu pot sta seara in pat din cauza gandurilor negre. Am ajuns sa stau pe internet sau sa ma joc pe calculator pana la ore tarzii in noapte, cand sunt prea epuizata sa ma mai gandesc la ceva.
Ceea ce simt este legat de cei din jur, mai ales de parinti. Pentru ca mi se pare ca i-as pedepsi groaznic daca as muri inaintea lor. As vrea sa-i fac fericiti, dar nu stiu cum.
Poate ca ma gandesc la moarte ca varianta posibila si pentru ca simt ca nu mai am un tel in viata, ca lucrurile bune nu sunt pentru mine: dragostea, bogatia, placerea, relaxarea, prietenii sunt pentru altii.
Am o relatie care nu merge, cu un om la fel de deprimat si de complexat ca si mine. El nu a fost bolnav. Compenseaza insa prin consumul de alcool. Dar parca nu mai avem cale de iesire din ea.
Acum cativa ani ma puteam lauda ca am destui prieteni. Acum foarte multi dintre ei sunt raspanditi in toate colturile lumii. Mai am doua prietene, si ele cu perspective de plecare: una pleaca sa lucreze in strainatate peste o luna, iar cealalta este indragostita pana peste cap de un strain.
As vrea sa traiesc multe senzatii, sa am mai multe relatii, sa ajung sa am si eu cel putin un copil, sa imi fac parintii fericiti, sa calatoresc, sa scriu, sa invat sa dansez. Mai presus de toate, as vrea sa invat sa sper. Dar nu stiu de unde sa incep.
Scris 14 November 2006 - 01:26 AM
pot doar sa te felicit pentru faptul ca iti constientizezi starea. si faptul ca ai postat ce ai postat este, zic eu, un semn ca intr-un fel i-ai declarat razboi si acestei stari. nu stiu daca cel mai bun semn pe care il puteai da... dar un semn.
sunt constienta ca tot ce as putea eu sa iti spun acuma ar suna a cliseu. probabil asa si este, dar... ai dat dovada de putere in niste situatii reale in care multi nu pot face asa ceva. ai trecut cu bine prin ele. eu zic sa profiti de pe urma efortului depus si sa nu cedezi acuma in fata unui drob de sare. evita sa citesti site-uri din acelea pentru a nu te mai autosugestiona. la fel, nu te autosugestiona nici in privinta faptului ca unele lucruri nu sunt pentru tine. sunt pentru toata lumea, dar nu o sa vina la tine in timp ce pierzi noptile la calculator.
daca tu simti ca relatia nu mai merge, ori trageti amandoi de ea sa o carpiti, ori las-o balta. oricat de egoist ar suna, nu te ajuta cu nimic sa iti legi de picior pietre de moara. poate ar trebui sa faceti ceva impreuna, sa va depasiti amandoi starea. ca de exemplu sa va inscrieti la un curs de dans
si, in final... ai nick-ul unei prezente inspiratoare, dintr-un cantec despre un alt fel de victorie. de ce sa nu ti-l insusesti pe deplin?
My labour is no easier
But now I know Im not alone
I find new heart each time
I think upon that windy day
Scris 14 November 2006 - 01:28 AM
intai de ceea ce poti,cat ar fi de putin este un inceput. Mai apoi..incearca sa-ti privesti un pic relatia cu un ochi realist.Poti sa-l ajuti sa se schimbe si sa te ajute sa treci peste? daca da...incearca sa vezi care ar fi punctele pe care s-ar putea construi o baza.. daca nu,incearca sa gaseti altceva ce ar putea constitui una,pt ca de una singura este cu atat mai dificil sa faci fata la asa ceva. Sa-ti spun ca e al naibii de greu...stii si tu asta.Uneori inertia poate cantarii cat zece pietre de moara. Depinde totul pana la urma de cantitatea de speranta ce zace intodeauna in spatele unui lucru pe care il doresti,oricat ar parea de imposibil. Ar fi pacat sa-ti irosesti posibilitatile ce-ti stau inca in fata din cauza fricii si a angoaselor ce te bantuie.
Sper ca roportalienii sa ma uimeasca si sa se mobilizeze cu ceva sfaturi mai de efect decat cele scrise de mine. Si chiar si pe un form unde lumea adora sa discute despre sex taman din absenta lui, si unde copiii sunt intrebati de cei ce le-ar putea fi parinti daca poarta fuste mini, sa gasesti lume dispusa sa-ti ofere o mana sau macar o vorba de ajutor
take care!
Scris 14 November 2006 - 01:38 AM
"Pluteste drept inainte ,si daca pamintul pe care al cauti nu exista inca ,fi sigura ca D-zeu al va crea inadins ca sa iti rasplateasca ,cautarile."
Evitam moartea cate putin, amintindu-ne intotdeauna ca "a fi viu" cere un
efort mult mai mare decat simplul fapt de a respira.
Doar rabdarea cuminte ne va face sa cucerim o fericire splendida. Totul depinde de cum o traim...
Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare
Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul
Daca va fi sa plangi, plangi de bucurie
Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale
Daca va fi sa furi, fura o sarutare
Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica
Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire
Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in
fiecare zi...
...........
Scris 14 November 2006 - 01:53 AM
Scris 14 November 2006 - 01:57 AM
Angel of pain, la Nov 14 2006, 12:53 AM, a spus:
draga mea un psiholog nu iti toarna cu lingurita in cap incredere in tine !!!!!!
Scris 14 November 2006 - 01:59 AM
Scris 14 November 2006 - 02:09 AM
Esti o luptatoare chiar trecutul ti-a fost martor , nu lasa mintea sa fuga aiurea , de ce ii zice minte la minte pt ca te minte
Fa o schimbare la viata ta , invata sa te simti libera si bine in pielea ta sanatoasa !
Scris 14 November 2006 - 03:36 PM
Traiesti pentru tine, prin tine, nu pentru altii si prin altii. Aminteste-ti asta. Esti puternica, avand in vedere ca ai reusit sa treci peste doua boli grave si nu te-ai dat batuta. Nu este timpul sa te dai batuta acum. Ai incredere in tine si in fortele tale.
Scris 14 November 2006 - 10:38 PM
Toti suntem amenintati de pericole! Toti avem temeri si cateodata ne gandim cu oarecare ingrijorare la ce urmeaza. Ingrijorarea e o cale mai scurta spre implinirea temerilor. Increderea si credinta e calea catre reusita!
Stiu ca e greu, dar suntem oameni si trebuie sa incercam, impreuna!
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
melanom malign ulcerat infiltrativ in dermul profund | horhe96 | 0 | 2.172 |
|
Cand trece durerea din suflet...
dupa ce ti-ai pierdut copilul |
deadangel | 50 | 9.669 |
|
Depersonalizare | Andrey2009 | 55 | 11.098 |