Aceasta postare a fost editata de e-X-plorer: 13 November 2006 - 10:38 PM
Cannot delete "...." because this file is beeing used by another process or person...?! ... in Windows XP Pro
Scris 13 November 2006 - 10:33 PM
...faza e ca nu mai era nimeni logat in afara de mine, iar task manager-ul imi este familiar de ani de zile. Aceasta problema am avut-o de mai multe ori cand incercam sa sterg sau mut cate un fisier de dimensiuni mari (de regula filme). Pana la urma am reusit sa sterg fisierele cu pricina datorita unui utilitar caruia ii dau nota 10: Total Commander. Cu toate ca problema am rezolvat-o pana la urma, as fi si eu curios care era cauza acelei discfunctionalitati idioate a Windows XP Pro SP2 pe care il rulez si in prezent (bine ca alte pb nu-mi face). Are cineva vreo explicatie si pt treaba asta?
Scris 14 November 2006 - 12:55 AM
Nu stiu daca asta se poate numi explicatie, dar iti spun ce si cum am facut eu intr-o situatie asemanatoare.
Vazut film in BSPlayer si, ca si la tine, la Delete aceeasi eroare. Am rulat un cleanner registry & temporare, restart si eroarea nu s-a mai repetat. La scurt timp acel BSPlayer a crapat si am banuit ca aceasta a fost cauza, desi....
Oricum, situatiile in care apare genul asta de eroare sunt multe. Un fisier suspect, un fake, unul crashuit, programe crashed... si nu in ultimul rand acele $data.identifier (metadata) atasate de baietii de pe net in scopuri nu prea ortodoxe.. Daca la un scan vad acele fisiere, ori delete din start, ori scos $data.identifier pentru a evita surprizele de genul celei de mai sus.
Vazut film in BSPlayer si, ca si la tine, la Delete aceeasi eroare. Am rulat un cleanner registry & temporare, restart si eroarea nu s-a mai repetat. La scurt timp acel BSPlayer a crapat si am banuit ca aceasta a fost cauza, desi....
Oricum, situatiile in care apare genul asta de eroare sunt multe. Un fisier suspect, un fake, unul crashuit, programe crashed... si nu in ultimul rand acele $data.identifier (metadata) atasate de baietii de pe net in scopuri nu prea ortodoxe.. Daca la un scan vad acele fisiere, ori delete din start, ori scos $data.identifier pentru a evita surprizele de genul celei de mai sus.
Scris 14 November 2006 - 10:59 AM
Nu cumva ruleaza in background un file sharing gen torent sau per2per iar filmul sau fisierul respectiv sa fie intr-un folder sheruit si sa fie "solicitat de careva" !?
... asta ai verificat ?
... asta ai verificat ?
Scris 14 November 2006 - 04:38 PM
"...as fi si eu curios care era cauza acelei discfunctionalitati idioate a Windows XP Pro SP2 pe care il rulez si in prezent (bine ca alte pb nu-mi face). Are cineva vreo explicatie si pt treaba asta?
"
La filme problema se datoreaza [de cele mai multe ori] faptului ca Explorer incearca sa genereze un thumbnail [preview] pentru primul frame al filmului [indiferent de modul de vizualizare prezent: list, icons, thumbnail].
Daca nu reuseste sa genereze preview [fisierul fiind corupt sau nu reuseste sa il "decodeze"] atunci nu mai "da drumul" la handle-ul fisierului, astfel nu mai poate fi accesat fisierul.
Daca vrei sa dezactivezi preview-ul la filme incearca sa deschizi Registry Editor [start/run/regedit] si mergi la HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shellex\PropertyHandler iar acolo sterge valoarea care e la (Default).
Eventual, daca ti se mai intampla si la alte fisiere asa poti sa iei Unlocker, un utilitar cu care poti sa "dai drumul" la handle`urile catre fisierul respectiv, astfel vei putea sterge fisierul fara probleme
La filme problema se datoreaza [de cele mai multe ori] faptului ca Explorer incearca sa genereze un thumbnail [preview] pentru primul frame al filmului [indiferent de modul de vizualizare prezent: list, icons, thumbnail].
Daca nu reuseste sa genereze preview [fisierul fiind corupt sau nu reuseste sa il "decodeze"] atunci nu mai "da drumul" la handle-ul fisierului, astfel nu mai poate fi accesat fisierul.
Daca vrei sa dezactivezi preview-ul la filme incearca sa deschizi Registry Editor [start/run/regedit] si mergi la HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shellex\PropertyHandler iar acolo sterge valoarea care e la (Default).
Eventual, daca ti se mai intampla si la alte fisiere asa poti sa iei Unlocker, un utilitar cu care poti sa "dai drumul" la handle`urile catre fisierul respectiv, astfel vei putea sterge fisierul fara probleme
Aceasta postare a fost editata de Shockeru: 14 November 2006 - 04:39 PM
Scris 15 November 2006 - 01:40 AM
Unlocker rulz
si cauza se datoreaza in mare parte thumbnailurilor
Scris 12 January 2007 - 12:14 PM
Sau, ca sa nu mai trebuiasca sa restartezi... chkdsk "partitie" /X
Cum functioneaza treaba ?
Pai... in momentul in care un program / proces "deschide" un fisier pentru citire si/sau scriere el obtine de la sistemul de operare un "handle", adica un fel de porecla a acelui fisier, valabila pana la inchiderea lui, astfel incat softul si sistemul de operare sa stie la ce fisier se refera. Comanda de mai sus ii spune lui chkdsk.exe sa ii "sopteasca" sistemului de operare sa "uite" despre orice "intelegere" cu vreun soft cand vine vorba de fisierele de pe o partitie anume. Sistemul de operare asta si face astfel incat "handle"-urile de fisiere detinute de orice soft pe partitia la care ne referim devin nule. Orice soft care are fisiere deschise pe acea partitie si care face referire la un fisier deschis prin handle-ul sau va primi un raspuns de la Sistemul de Operare de gen "Nu stiu despre ce vorbesti !"
In acest moment orice soft poate obtine "handle" la orice fisier anume (pentru citire, scriere, stergere) pentru ca nici un soft nu are handle la nici un fisier de pe acea partitie... si primul venit, primul servit
In acest moment orice soft poate obtine "handle" la orice fisier anume (pentru citire, scriere, stergere) pentru ca nici un soft nu are handle la nici un fisier de pe acea partitie... si primul venit, primul servit
Cum functioneaza treaba ?
Pai... in momentul in care un program / proces "deschide" un fisier pentru citire si/sau scriere el obtine de la sistemul de operare un "handle", adica un fel de porecla a acelui fisier, valabila pana la inchiderea lui, astfel incat softul si sistemul de operare sa stie la ce fisier se refera. Comanda de mai sus ii spune lui chkdsk.exe sa ii "sopteasca" sistemului de operare sa "uite" despre orice "intelegere" cu vreun soft cand vine vorba de fisierele de pe o partitie anume. Sistemul de operare asta si face astfel incat "handle"-urile de fisiere detinute de orice soft pe partitia la care ne referim devin nule. Orice soft care are fisiere deschise pe acea partitie si care face referire la un fisier deschis prin handle-ul sau va primi un raspuns de la Sistemul de Operare de gen "Nu stiu despre ce vorbesti !"
Scris 21 January 2007 - 02:20 AM
Aceeasi problema am avut si eu si am reusit sa-l sterg cu Total Commander. E un mini-browser de Windows explorer care va sfida acele thumbnails generate de windows si din cauza carora nu reusesti sa scapi de un fisier video anume. Pt chestii asemanatoare e un programel
Scris 30 January 2007 - 03:51 AM
Inchide "explorer" din task manager .Deschide "explorer" in task manager folosind "new task" apoi du te si sterge fisierul.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Problema de compatibilitate imprimanta-computer?
Nu-mi merge imprimanta |
Trixi | 3 | 2.031 |
|
laptop-ul meu se blocheaza | hil | 7 | 4.130 |
|
View Workgroup Computers
Activ---Inactiv__? |
DJ*PORTOCALA | 2 | 3.626 |
|
Proleme cu hard-ul | Artemis_Dida | 5 | 3.743 |
|
partitii | ali_ali_ali | 15 | 4.418 |