sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

biblia si dinozaurii Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   lory78 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-May 06

Scris 27 October 2006 - 10:18 PM

nu am timp acum sa scriu prea multe, insa daca exista vreun doritor sa discute pe aceasta tema, eu cred ca ar fi interesant. Voi reveni....
0

#2 Utilizator offline   allergic 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 04-December 05

Scris 28 October 2006 - 07:57 AM

Vezi postarealory78, la Oct 27 2006, 11:18 PM, a spus:

nu am timp acum sa scriu prea multe, insa daca exista vreun doritor sa discute pe aceasta tema, eu cred ca ar fi interesant. Voi reveni....

pai exista vreo legatura intre cele 2? :spiteful:
0

#3 Utilizator offline   lory78 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 27-May 06

Scris 28 October 2006 - 09:14 AM

Vezi postareaallergic, la Oct 28 2006, 09:57 AM, a spus:

pai exista vreo legatura intre cele 2? :spiteful:

Eu zic ca exista. Daca Biblia ne vorbeste, printre altele, de Geneza, atunci de ce nu sunt pomeniti si dinozaurii?

Am citit niste aberatii in legatura cu asta pe un site strain, niste afirmatii facute de un asa-zis om de stiinta care si-ar fi oferit cunostiintle in favoarea creationismului. Adica tipul asta vrea sa demonstreze stiintific, ca tot ce exista pe lumea asta a fost creat. Dinozaurii inclusi. Insa, saracul de el, se vede ca nu a studiat in viata lui logica, sau oricum nu are un minim de simt logic, altfel nu ar fi intemeiat discursul lui pe supozitia ca dinozaurii au fost creati o data cu toate cele, aprox.6500 de ani in urma, ca marea majoritate au pierit ca urmare a Diluviului universal si ca exmplarele salvate de catre Noe, cu timpul au fost ucise de catre om (plus alte variante care mai de care mai ilare).
Tipul asta se cheama Ken Ham
. Daca sunteti curiosi cautati-l pe net. Eu l-am citit intr-o traducere in italiana.
0

#4 Utilizator offline   ocean 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 28 October 2006 - 01:29 PM

Vezi postarealory78, la Oct 27 2006, 11:18 PM, a spus:

:spiteful: :flowers: :flowers:
0

#5 Utilizator offline   dcxcrysty 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 28 October 2006 - 11:49 PM

Vezi postarealory78, la Oct 28 2006, 10:14 AM, a spus:

Eu zic ca exista. Daca Biblia ne vorbeste, printre altele, de Geneza, atunci de ce nu sunt pomeniti si dinozaurii?

sunt pomeniti dinozaurii -- si anume in Cartea lui Iov in capitolul 40 este descris un dinozaur .....

5Uită-te la ipopotamul, căruia i-am dat viaţă ca şi ţie! El mănīncă iarbă ca boul.
16Uită-te ce tărie are īn coapse, şi ce putere are īn muşchii pīntecelui său!
17Īşi īndoaie coada tare ca un cedru, şi vinele coapselor lui sīnt īntreţăsute.
18Oasele lui sīnt ca nişte ţevi de aramă, mădularele lui sīnt ca nişte drugi de fer.
19El este cea mai mare dintre lucrările lui Dumnezeu. Cel ce l -a făcut l -a īnzestrat cu o suliţă..
20El īşi găseşte hrana īn munţi, unde se joacă toate fiarele cīmpului.
21Se culcă supt lotus, īn mijlocul trestiilor şi mlaştinilor.

0

#6 Utilizator offline   tifany 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 28-October 06

Scris 29 October 2006 - 12:22 AM

Vezi postareadcxcrysty, la Oct 29 2006, 12:49 AM, a spus:

sunt pomeniti dinozaurii -- si anume in Cartea lui Iov in capitolul 40 este descris un dinozaur .....

5Uită-te la ipopotamul, căruia i-am dat viaţă ca şi ţie! El mănīncă iarbă ca boul.
16Uită-te ce tărie are īn coapse, şi ce putere are īn muşchii pīntecelui său!
17Īşi īndoaie coada tare ca un cedru, şi vinele coapselor lui sīnt īntreţăsute.
18Oasele lui sīnt ca nişte ţevi de aramă, mădularele lui sīnt ca nişte drugi de fer.
19El este cea mai mare dintre lucrările lui Dumnezeu. Cel ce l -a făcut l -a īnzestrat cu o suliţă..
20El īşi găseşte hrana īn munţi, unde se joacă toate fiarele cīmpului.
21Se culcă supt lotus, īn mijlocul trestiilor şi mlaştinilor.

Am inteles!
Dumnezeu atotputernicu si atotstiitorul nu stia sa pronunte cuvantul dinozaur si i-a spus hipopotam...OK
Dar oare cum i-o fi zis la hipopotam? Soricelul Mickey Mouse?

Oare cand o sa invatati si voi sa va exprimati clar si corect si sa nu mai faceti driblinguri verbale caci o jumatate de adevar valoreaza cat o minciuna ...si minciuna nu vine de la Dumnezeu chiar daca o gasim in Biblie!
0

#7 Utilizator offline   dcxcrysty 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 29 October 2006 - 12:42 AM

Vezi postareatifany, la Oct 29 2006, 01:22 AM, a spus:

Am inteles!
Dumnezeu atotputernicu si atotstiitorul nu stia sa pronunte cuvantul dinozaur si i-a spus hipopotam...OK
Dar oare cum i-o fi zis la hipopotam? Soricelul Mickey Mouse?

Oare cand o sa invatati si voi sa va exprimati clar si corect si sa nu mai faceti driblinguri verbale caci o jumatate de adevar valoreaza cat o minciuna ...si minciuna nu vine de la Dumnezeu chiar daca o gasim in Biblie!

imi pare rau sa te corectez dar nici nu ai inteles textul aratami tu hipopotam{daca ai vazut) cu coada tare ca un cedru

"Cel ce l -a făcut l -a īnzestrat cu o suliţă." ce sulita are hipoptamul
ea cauta caracterizarea unui unui leviatan sau a unui stegozaurul vei ramane uimita ....

In ebraica turmina = monstru terestru sau marin, reptila/soparla mare

turmina a fost folosit pentru pestii cei mari [in ebraica]

Geneza 1:21
"Dumnezeu a facut pestii cei mari si toate vietuitoarele care se misca si de care misuna apele..."
0

#8 Utilizator offline   tifany 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 28-October 06

Scris 29 October 2006 - 01:40 AM

Vezi postareadcxcrysty, la Oct 29 2006, 01:42 AM, a spus:

imi pare rau sa te corectez dar nici nu ai inteles textul aratami tu hipopotam{daca ai vazut) cu coada tare ca un cedru

"Cel ce l -a făcut l -a īnzestrat cu o suliţă." ce sulita are hipoptamul
ea cauta caracterizarea unui unui leviatan sau a unui stegozaurul vei ramane uimita ....

In ebraica turmina = monstru terestru sau marin, reptila/soparla mare

turmina a fost folosit pentru pestii cei mari [in ebraica]

Geneza 1:21
"Dumnezeu a facut pestii cei mari si toate vietuitoarele care se misca si de care misuna apele..."

Nu vezi ca te contrazici singur ... daca Dumnezeu nu a fost in stare sa se exprime precis si corect (desi ar fi fost de asteptat ca doar nu e mai prost ca mine ...sau mai sti...?) atunci ce baza sa pun eu pe expresia coada ca un cedru.... cine e prost si nu stie sa se exprime nu poate avea pretentia si mai ales certitudinea ca s-a exprimat corect.
Mai discutam problema dupa ce Dumnezeul tau invata sa vorbeasca macar ca un om si nu ca maimutele care au reusit sa faca progrese mari in studiile unui biolog american care le-a crescut de mici ca si pe copii lui si stiu sa comunice in imagini mai bine ca Dumnezeu al tau in litere scrise, caci nu cred ca el a vorbit .

Iar daca Ebraicul turmina inseamna peste mare atunci te poti duce la legenda cu Iona si Chitul si vezi ca acolo e vorba de un peste mare.

Spunei lui Dumnezeul tau care nu stie sa se exprime corect sa invete cuvinte noi ca si Stegatosaur, Iguanodon, Plesiosaur,Tyranosaurus ...nu de alta dar se face de ras ...pai el le-a creat si nici nu stie sa le denumeasca sau sa le descrie corect ? pai cum le-a creat? La betie ? si trezindu-se a uitat ce a facut?
Pai daca la inceput a fost CUVANTUL cum de nu stie sa se exprime corect?
Incearca sa nu te enervezi cand citesti ce tzi-am scris ...ia putin aer si vezi daca logica mea e gresita cumva!
ca sa judeci corect judca cu cuvinte si notiuni clare nu cu smecherii care lasa loc de interpretari largi ...NU UITA Exprimare corecta concisa si precisa! De aici incepe ADEVARUL !!! ...minciunii ii plac lucrurile neclare asa ca explicatiile matale!
0

#9 Utilizator offline   Crusher 

• ...la tinereţe...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 30-May 06

Scris 29 October 2006 - 05:34 PM

Eu va contrazic pe toti. In prima rand nu am auzit de nea ion ala si cartea lui in care cica zice de dinozaur.

Dupa parerea mea, dinozaurii sunt celalalta varianta. Adica prima varianta este: "D-zeu a creat tot, atotstiitorul si atotputernicul" Iar a 2a este cea stiintifica adica cea cu dinozaurii si oameni maimutza si etc. Eu unul o cred pe a 2a deoarece exista destul dovezi.
0

#10 Utilizator offline   Soimos 

• Soimos Homo Informaticus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 08-July 06

Scris 30 October 2006 - 12:19 AM

Vezi postareaCrusher, la Oct 29 2006, 05:34 PM, a spus:

Eu va contrazic pe toti. In prima rand nu am auzit de nea ion ala si cartea lui in care cica zice de dinozaur.

Dupa parerea mea, dinozaurii sunt celalalta varianta. Adica prima varianta este: "D-zeu a creat tot, atotstiitorul si atotputernicul" Iar a 2a este cea stiintifica adica cea cu dinozaurii si oameni maimutza si etc. Eu unul o cred pe a 2a deoarece exista destul dovezi.

Dar cum iti explici faptul ca Dumnezeu le-a creat si nu a fost in stare sa se refere corect la ele atunci cand a scris Biblia!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse