Ce inseamna idolatrie si cine o practica astazi?
Scris 26 October 2006 - 02:31 PM
Bisericele traditionale formaliste,inca de 1700 de ani practica idolatria ,fara sa primeasca lumina ,si fara ca sa doreasca aceasta,propaga in continuare,fara nici un respect fata de poruncile lui Dumnezeu pe care ,Dumnezeu ni le-a lasat scrise in Sfanta Scriptura.Ei pur si simplu le ignora ,sau le rastalmacesc dupa bunul lor plac,facandu-se pe nevinovatii in fata bietilor enoriasi,care habar nu au de ce scrie in Biblie,un prim verset vreau sa va dau ptr. inceput ,ca sa vedeti ce inseamna ,ca cineva sa puna monpolu pe Biblie ,iar apoi sa-l foloseasca ptr.inselarea celorlalti.
Luca 11;
52. Vai de voi, învăţători ai Legii! Pentru că voi aţi pus mâna pe cheia cunoştinţei: nici voi n-aţi intrat, iar pe cei ce voiau să intre, i-aţi împiedicat să intre.”
Iar acum sa vedeti ce spune si porunceste Dumnezeu prin Cuvantul lui SCRIS in Biblie,despre idolatrie si inchinarea la idoli!!!!
Exod 20;
3. Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.
4. Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul.
5. Să nu te închini înaintea lor, şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,
Deuteronom 4;
15. Fiindcă n-aţi văzut nici un chip în ziua când v-a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheaţi cu luare aminte asupra sufletelor voastre,
16. ca nu cumva să vă stricaţi, şi să vă faceţi un chip cioplit, sau o înfăţişare a vreunui idol, sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei,
Daca sunteti atenti nici un fel de chip ,de barbat (Isus)sau femeie (Maria)!!!
Iar acum sa vedem ce spune Dumnezeu despre cei ce fac asemenea lucruri dracesti:
Psalm 135;
13. Doamne, Numele Tău rămâne pe vecie; Doamne, pomenirea Ta ţine din neam în neam,
14. căci Domnul va judeca pe poporul Său, şi va avea milă de robii Săi.
15. Idolii neamurilor sunt argint şi aur, lucrare făcută de mâinile oamenilor.
16. Au gură, şi nu vorbesc, au ochi, şi nu văd,
17. au urechi, şi totuşi n-aud, da, n-au suflare în gură.
18. Ca ei sunt cei ce-i fac, toţi cei ce se încred în ei.
Isaia 2;
18. Toţi idolii vor pieri.
19. Oamenii vor intra în peşterile stâncilor şi în crăpăturile pământului, de frica Domnului şi de strălucirea măreţiei Lui, când Se va scula să îngrozească pământul.
20. În ziua aceea, oamenii îşi vor arunca idolii de argint şi idolii de aur pe care şi-i făcuseră, ca să se închine la ei, îi vor arunca la şobolani şi la lilieci;
21. şi vor intra în găurile stâncilor, şi în crăpăturile pietrelor, de frica Domnului şi de strălucirea măreţiei Lui, când Se va scula să îngrozească pământul.
22. Nu vă mai încredeţi dar în om, în ale cărui nări nu este decât suflare: căci ce preţ are el?
Acum sa vedem ce sunt acesti idoli si ptr,ce scop sunt facuti ei ;
Isaia 46;
5. Cu cine Mă veţi pune alături, ca să Mă asemănaţi? Cu cine Mă veţi asemăna, şi mă veţi potrivi?
6. Ei varsă aurul din pungă, şi cântăresc argintul în cumpănă; tocmesc un argintar să facă un dumnezeu din ele, şi se închină şi îngenunchiază înaintea lui.
7. Îl poartă, îl iau pe umăr, îl pun la locul lui; acolo rămâne, şi nu se mişcă din locul lui. Apoi strigă la el, dar nu răspunde, nici nu-i scapă din nevoie.
8. Ţineţi minte aceste lucruri, şi fiţi oameni! Veniţi-vă în fire, păcătoşilor.”
9. „Aduceţi-vă aminte de cele petrecute în vremurile străbune; căci Eu sunt Dumnezeu, şi nu este altul, Eu sunt Dumnezeu, şi nu este nici unul ca Mine.
Ieremia 10;
2. ,Aşa vorbeşte Domnul: ,Nu vă luaţi după felul de vieţuire al neamurilor, şi nu vă temeţi de semnele cerului, pentru că neamurile se tem de ele.
3. Căci obiceiurile popoarelor sunt deşarte. Taie un lemn din pădure; mâna meşterului îl lucrează cu securea;
4. îl împodobeşte cu argint şi aur, şi ei îl ţintuiesc cu cuie şi ciocane, ca să nu se clatine.
5. Dumnezeii aceştia sunt ca o sperietoare de păsări într-un ogor de castraveţi (Sau: ca un stâlp tras la strung), şi nu vorbesc; sunt duşi de alţii, pentru că nu pot să meargă.” „Nu vă temeţi de ei, căci nu pot să facă nici un rău, şi nu sunt în stare să facă nici un bine.”
8. Toţi laolaltă, sunt proşti şi fără minte, ştiinţa idolilor nu este decât deşertăciune, e lemn!
9. Ei aduc din Tarsis foiţe de argint şi aur din Ufaz; meşterul şi mâna argintarului le pun în lucru; hainele acestor dumnezei sunt de materii vopsite în albastru şi în purpură, toate sunt lucrate de meşteri iscusiţi. -
10. Dar Domnul este Dumnezeu cu adevărat, este un Dumnezeu viu şi un Împărat veşnic. Pământul tremură de mânia Lui, şi neamurile nu pot să sufere urgia lui.”
11. „Aşa să le vorbiţi: ,Dumnezeii, care n-au făcut nici cerurile, nici pământul, vor pieri de pe pământ şi de sub ceruri.
14. Atunci se arată omul cât este de prost cu ştiinţa lui, şi orice argintar rămâne de ruşine cu chipul lui cioplit; căci idolii lui nu sunt decât minciună, şi nu este nici o suflare în ei;
15. sunt un lucru de nimic, o lucrare înşelătoare, şi vor pieri, când va veni pedeapsa.
CRED ca sunt suficiente dovezi din Scriptura ptr. a vedea ca idolatria e un pacat mare in fata Dumnezeului Atotputernic,care a creat toate lucrurile prin Cuvantul lui.
DE aceea sa luam bine seama cand ne vorbeste Dumnezeu prin Cuvantul SAU ;
13. De aceea le vorbesc în pilde, pentru că ei, măcar că văd, nu văd, şi măcar că aud, nu aud, nici nu înţeleg.
14. Şi cu privire la ei se împlineşte prorocia lui Isaia, care zice: ,Veţi auzi cu urechile voastre, şi nu veţi înţelege; veţi privi cu ochii voştri, şi nu veţi vedea.
15. Căci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, şi-au închis ochii, ca nu cumva să vadă cu ochii, să audă cu urechile, să înţeleagă cu inima, să se întoarcă la Dumnezeu, şi să-i vindec.
16. Dar ferice de ochii voştri că văd; şi de urechile voastre că aud!
Dumnezeu sa va deschida ochii duhovnicesti sa intelegeti ce vrea sa spuna Cuvantul lui!!!!!
Pilde 14;
7. Depărtează-te de nebun, căci nu pe buzele lui vei găsi ştiinţa. -
8. [size=3]Înţelepciunea omului chibzuit îl face să vadă pe ce cale să meargă, dar nebunia celor nesocotiţi îi înşeală pe ei înşişi. -
Luca 11;
52. Vai de voi, învăţători ai Legii! Pentru că voi aţi pus mâna pe cheia cunoştinţei: nici voi n-aţi intrat, iar pe cei ce voiau să intre, i-aţi împiedicat să intre.”
Iar acum sa vedeti ce spune si porunceste Dumnezeu prin Cuvantul lui SCRIS in Biblie,despre idolatrie si inchinarea la idoli!!!!
Exod 20;
3. Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.
4. Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul.
5. Să nu te închini înaintea lor, şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,
Deuteronom 4;
15. Fiindcă n-aţi văzut nici un chip în ziua când v-a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheaţi cu luare aminte asupra sufletelor voastre,
16. ca nu cumva să vă stricaţi, şi să vă faceţi un chip cioplit, sau o înfăţişare a vreunui idol, sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei,
Daca sunteti atenti nici un fel de chip ,de barbat (Isus)sau femeie (Maria)!!!
Iar acum sa vedem ce spune Dumnezeu despre cei ce fac asemenea lucruri dracesti:
Psalm 135;
13. Doamne, Numele Tău rămâne pe vecie; Doamne, pomenirea Ta ţine din neam în neam,
14. căci Domnul va judeca pe poporul Său, şi va avea milă de robii Săi.
15. Idolii neamurilor sunt argint şi aur, lucrare făcută de mâinile oamenilor.
16. Au gură, şi nu vorbesc, au ochi, şi nu văd,
17. au urechi, şi totuşi n-aud, da, n-au suflare în gură.
18. Ca ei sunt cei ce-i fac, toţi cei ce se încred în ei.
Isaia 2;
18. Toţi idolii vor pieri.
19. Oamenii vor intra în peşterile stâncilor şi în crăpăturile pământului, de frica Domnului şi de strălucirea măreţiei Lui, când Se va scula să îngrozească pământul.
20. În ziua aceea, oamenii îşi vor arunca idolii de argint şi idolii de aur pe care şi-i făcuseră, ca să se închine la ei, îi vor arunca la şobolani şi la lilieci;
21. şi vor intra în găurile stâncilor, şi în crăpăturile pietrelor, de frica Domnului şi de strălucirea măreţiei Lui, când Se va scula să îngrozească pământul.
22. Nu vă mai încredeţi dar în om, în ale cărui nări nu este decât suflare: căci ce preţ are el?
Acum sa vedem ce sunt acesti idoli si ptr,ce scop sunt facuti ei ;
Isaia 46;
5. Cu cine Mă veţi pune alături, ca să Mă asemănaţi? Cu cine Mă veţi asemăna, şi mă veţi potrivi?
6. Ei varsă aurul din pungă, şi cântăresc argintul în cumpănă; tocmesc un argintar să facă un dumnezeu din ele, şi se închină şi îngenunchiază înaintea lui.
7. Îl poartă, îl iau pe umăr, îl pun la locul lui; acolo rămâne, şi nu se mişcă din locul lui. Apoi strigă la el, dar nu răspunde, nici nu-i scapă din nevoie.
8. Ţineţi minte aceste lucruri, şi fiţi oameni! Veniţi-vă în fire, păcătoşilor.”
9. „Aduceţi-vă aminte de cele petrecute în vremurile străbune; căci Eu sunt Dumnezeu, şi nu este altul, Eu sunt Dumnezeu, şi nu este nici unul ca Mine.
Ieremia 10;
2. ,Aşa vorbeşte Domnul: ,Nu vă luaţi după felul de vieţuire al neamurilor, şi nu vă temeţi de semnele cerului, pentru că neamurile se tem de ele.
3. Căci obiceiurile popoarelor sunt deşarte. Taie un lemn din pădure; mâna meşterului îl lucrează cu securea;
4. îl împodobeşte cu argint şi aur, şi ei îl ţintuiesc cu cuie şi ciocane, ca să nu se clatine.
5. Dumnezeii aceştia sunt ca o sperietoare de păsări într-un ogor de castraveţi (Sau: ca un stâlp tras la strung), şi nu vorbesc; sunt duşi de alţii, pentru că nu pot să meargă.” „Nu vă temeţi de ei, căci nu pot să facă nici un rău, şi nu sunt în stare să facă nici un bine.”
8. Toţi laolaltă, sunt proşti şi fără minte, ştiinţa idolilor nu este decât deşertăciune, e lemn!
9. Ei aduc din Tarsis foiţe de argint şi aur din Ufaz; meşterul şi mâna argintarului le pun în lucru; hainele acestor dumnezei sunt de materii vopsite în albastru şi în purpură, toate sunt lucrate de meşteri iscusiţi. -
10. Dar Domnul este Dumnezeu cu adevărat, este un Dumnezeu viu şi un Împărat veşnic. Pământul tremură de mânia Lui, şi neamurile nu pot să sufere urgia lui.”
11. „Aşa să le vorbiţi: ,Dumnezeii, care n-au făcut nici cerurile, nici pământul, vor pieri de pe pământ şi de sub ceruri.
14. Atunci se arată omul cât este de prost cu ştiinţa lui, şi orice argintar rămâne de ruşine cu chipul lui cioplit; căci idolii lui nu sunt decât minciună, şi nu este nici o suflare în ei;
15. sunt un lucru de nimic, o lucrare înşelătoare, şi vor pieri, când va veni pedeapsa.
CRED ca sunt suficiente dovezi din Scriptura ptr. a vedea ca idolatria e un pacat mare in fata Dumnezeului Atotputernic,care a creat toate lucrurile prin Cuvantul lui.
DE aceea sa luam bine seama cand ne vorbeste Dumnezeu prin Cuvantul SAU ;
13. De aceea le vorbesc în pilde, pentru că ei, măcar că văd, nu văd, şi măcar că aud, nu aud, nici nu înţeleg.
14. Şi cu privire la ei se împlineşte prorocia lui Isaia, care zice: ,Veţi auzi cu urechile voastre, şi nu veţi înţelege; veţi privi cu ochii voştri, şi nu veţi vedea.
15. Căci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, şi-au închis ochii, ca nu cumva să vadă cu ochii, să audă cu urechile, să înţeleagă cu inima, să se întoarcă la Dumnezeu, şi să-i vindec.
16. Dar ferice de ochii voştri că văd; şi de urechile voastre că aud!
Dumnezeu sa va deschida ochii duhovnicesti sa intelegeti ce vrea sa spuna Cuvantul lui!!!!!
Pilde 14;
7. Depărtează-te de nebun, căci nu pe buzele lui vei găsi ştiinţa. -
8. [size=3]Înţelepciunea omului chibzuit îl face să vadă pe ce cale să meargă, dar nebunia celor nesocotiţi îi înşeală pe ei înşişi. -
Scris 26 October 2006 - 02:42 PM
maleahi, la Oct 26 2006, 03:31 PM, a spus:
Bisericele traditionale formaliste,inca de 1700 de ani practica idolatria
daca tu nu ai nevoie de icoane, fii fericit
dar sa stii ca la fel de fericit este si cel care are nevoie de icoane si le gaseste
cine esti tu sa ingradesti fericirea celuilalt?
asa dupa cum ti se pare ca unii rastalmacesc cuvintele biblice, la fel faci si tu
Scris 26 October 2006 - 02:50 PM
[quote]asa dupa cum ti se pare ca unii rastalmacesc cuvintele biblice, la fel faci si tu
[/quote
IOAN 5;
38. şi Cuvântul Lui nu rămâne în voi, pentru că nu credeţi în Acela, pe care L-a trimis El.
39. Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine.
40. Şi nu vreţi să veniţi la Mine, ca să aveţi viaţa!
41. Eu nu umblu după slava care vine de la oameni.
[/quote
IOAN 5;
38. şi Cuvântul Lui nu rămâne în voi, pentru că nu credeţi în Acela, pe care L-a trimis El.
39. Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine.
40. Şi nu vreţi să veniţi la Mine, ca să aveţi viaţa!
41. Eu nu umblu după slava care vine de la oameni.
Scris 26 October 2006 - 02:52 PM
ellla, la Oct 26 2006, 03:48 PM, a spus:
greseala lor!
biblic, apare aceasta afirmatie, dar este corectata ulterior, cand societatea ajunge sa inteleaga mai profund mesajul divin
gresim cand consideram mesajul biblic ca fiindu-ne adresat literal
Scris 26 October 2006 - 02:55 PM
Citeaza
biblic, apare aceasta afirmatie, dar este corectata ulterior, cand societatea ajunge sa inteleaga mai profund mesajul divin
greseala noastra este sa consideram mesajul biblic ca fiindu-ne adresat literal
greseala noastra este sa consideram mesajul biblic ca fiindu-ne adresat literal
APOCALIPSA 22;
12. Iată, Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.
13. Eu sunt Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Începutul şi Sfârşitul.
14. Ferice de cei ce îşi spală hainele, ca să aibă drept la pomul vieţii, şi să intre pe porţi în cetate!
15. Afară sunt câinii, vrăjitorii, curvarii, ucigaşii, închinătorii la idoli, şi oricine iubeşte minciuna şi trăieşte în minciună!
Scris 26 October 2006 - 02:59 PM
"căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,"... la asta m-am referit
da si io curvesc
(
da si io curvesc
Scris 26 October 2006 - 03:09 PM
Citeaza
cum iubesc oamenii minciuna? cand?
5. Vestea, pe care am auzit-o de la El şi pe care v-o propovăduim, este că Dumnezeu e lumină, şi în El nu este întuneric.
6. Dacă zicem că avem părtăşie cu El, şi umblăm în întuneric, minţim, şi nu trăim adevărul.
7. Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuşi este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţă de orice păcat.[/b]
3. Şi prin aceasta ştim că Îl cunoaştem, dacă păzim poruncile Lui.
4. Cine zice: „Îl cunosc” , şi nu păzeşte poruncile Lui,[b] este un mincinos, şi adevărul nu este în el.
5. Dar cine păzeşte Cuvântul Lui, în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvârşită; prin aceasta ştim că suntem în El.
6. Cine zice că rămâne în El, trebuie să trăiască şi el cum a trăit Isus.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
De ce oamenii au incredere in Dumnezeu..?
doar atunci cand se apropie cosmarul.... |
Andruta* | 79 | 17.681 |
|
De ce nu?! Dumnezeu e UNUL... |
Soimos | 673 | 57.116 |
|
strigam intr-un glas, "iubire! pace! ..." |
SithLord | 58 | 9.673 |
|
Amenintarea religiei
Religie ...acum in secolul 21? |
tily | 35 | 10.559 |