am primit o oferta de munca la o casa de batrini din SUA.
Scris 26 October 2006 - 01:45 PM
Scris 26 October 2006 - 02:43 PM
coleen, la Oct 26 2006, 02:45 PM, a spus:
Cu amendamentul că experienţa şi valoarea sunt două lucruri complet diferite, "bogata experienţă īn domeniul bancar", dacă e pe bune, ar trebui să-ţi permită să găseşti la fiecare 500 m. cāte o firmă dispusă să te angajeze, fără ca vārsta să fie un impediment.
Īn rest, orice te-ar putea aştepta acolo, la o casă de bătrāni, nu se poate compara cu o firmă cāt de cāt serioasă din RO.
Scris 26 October 2006 - 02:51 PM
Scris 26 October 2006 - 02:57 PM
Scris 26 October 2006 - 03:09 PM
Anca/Maria, la Oct 26 2006, 03:51 PM, a spus:
Asta e valabil īn privinţa atmosferei civilizate de pe stradă, din instituţii, magazine etc.
Dar nu şi īn privinţa atmosferei de la locul de muncă. Dacă ai lucrat ca infirmieră īn RO., poţi face asta şi īn lumea civilizată. Dar dacă īn RO. ai lucrat īntr-o bancă, am unele dubii că vei suporta şocul.
Scris 26 October 2006 - 09:24 PM
harald, la Oct 26 2006, 04:09 PM, a spus:
Dar nu şi īn privinţa atmosferei de la locul de muncă. Dacă ai lucrat ca infirmieră īn RO., poţi face asta şi īn lumea civilizată . Dar dacă īn RO. ai lucrat īntr-o bancă, am unele dubii că vei suporta şocul.
hai mai, suntem noi mai in urma asa... dar nici salbatici nu suntem, ce naiba?
Scris 27 October 2006 - 02:37 AM
Anca/Maria, la Oct 26 2006, 12:24 PM, a spus:
Cu regrete dar salbaticia se manifesta in atitudinea romaniei cand o femeie de 40 de ani este considerata
BATRINA !!! si i se refuza munca !!! E ridicola mentalitatea inca !!!
Vii la Phoenix la munca ??? Aici sint cele mai multe case de batrini din USA !!!
Ti se ofera si viza de munca macar pe 6 luni sau sub ce forma ai calatori ??? doar curioasa.
Cum arata o zi la o casa de batrini ??? Depinde de casa, unele au 5-6 batrini alte case mai mari pana la 12 persoane. Daca este tip sanatoriu cu bolnavi cu pensie de stat, arata ca si in RO un azil de batrini sau un spital. Unele case sint DELUX aici in Phoenix ce n-ai mai vazut si ti-e mai drag sa lucrezi acolo, daca n-ai incotro !!!
Ai de ingrijit de la A la Z acei batrini plus curatenie sa fie ca in farmacie mereu plus gatit si spalat, calcat.
La 5-6 batrini UNA singura persoana face tot menajul, de la 6 in sus trebuie sa fie 2 angajati, e LEGE si se controleaza !!! ca de-ar fi dupa romance patroane si miliardare, ar fi alta viata, mai rau decat in sclavagism.
Munca NU se rezuma la 8 ore !!! dar nu stiu exact cum este cu aranjamentul.
Sa fii atenta sa-i ceri o camera si pat normal. Pe una l-au pus in dulap sa doarma pe un shezlung de langa piscina !!! Sint mari excroci romanii in civil !!!
Al doilea cuvint din gura lor spurcata e Bunul Dumnezeu dar sint niste scorpii si fomisti dupa bani ce n-ai vazut.
Minte de ingheata apele, de obicei nu te platesc cat iti promit ca stie n-ai ce sa le faci !!! Sa-i ceri un contract in engleza si in romana si eu te invat unde sa reclami daca ai ceva cu ei pe tema de exploatare!!!
Iti da o zi pe saptamina liber (dar aici e o smecherie) dar de obicei locuiesc intr-o zona rezidentiala si nu stii cum sa te duci nici unde ca n-ai cu ce si stai tot acolo si lucrezi gratuit pana la urma daca n-ai grija sau daca nu-i spui de la inceput ca tu stii drepturile tale si din liber daca lucrezi are sa-ti dea una si jumatate ori banii inainte de a incepe munca. dupa n-o sa-ti mai dea nimic !!!
Unii patroni scad si o calatorie pana la banca sa trimiti ceva acasa !!!
Timpul lor pretios e calculat la vreo 100 de dolari pe ora !!! cand se ofera sa te duca la cumparaturi !!!
Job description
Ai spalat vreodata un batrin invalid ???
Imagineaza ca ai de facut de cate ori face pe el si poate toti din casa sint la fel !!!
Neaparat trebuie sa intrebi despre ce fel de batrini este vorba, cei lipiti de pat platesc mai scump si patroanele au interes sa se reprofileze pe cat mai complicate batrini sa aiba venit lunar cat mai mare.
O persoana care are nevoie de 100% servicii, plateste cel putin $4500 pe luna, iar tu trebuie sa-i ceri cel putin $2500 salar lunar sa ingrijesti 5-6 din ei !!!
In fiecare zi la ora fixa trebuie sa stea la masa/in pat pentru micul dejun dupa ce le-ai spalat si premenit pe toti. Curatenie zilnic de facut, preparat pranzul care in State este o masa usoara supa+sandvici si fructe iar cina e una mai consistenta cu friptura si garnitura, salata.
De spalat cu masina dar zilnic o groaza de cearceafuri si le cam intinzi pe sfoara la uscat, calcat si depus la loc, curatenie la nesfarsit, vasele se spala cu masina.
Nu vreau sa te sperii dar e o munca foarte grea. Daca trebuie sa vii, o sa-ti fie o experienta pentru viata!!!
aventura americana, viata la stapin roman pricopsit !!! Nimeni n-a murit inca de munca asta, doar cativa partoni au pierdut totul din nepricepere dar si asta face parte din riscurile afacerii.
Cumva vii in Mesa ??? o suburbie al Phoenix-ului.
Scris 30 October 2006 - 11:26 AM
Scris 31 October 2006 - 09:20 AM
coleen, la Oct 30 2006, 02:26 AM, a spus:
Daca o agentie te aduce inseamna ca ai si permis temporar de munca.
Intreaba-le ce fel de asigurare medicala iti ofera ca vei lucra intre batrini bolnavi si in iarna circula foarte multe gripe, flu se zice pe aici siin caz ca te imbolnavesti, cine va avea grija de tine, sau tu va trebui sa platesti din buzunar doctorii ??? O vizita medicala costa $170 cel putin daca cineva n-are asigurare medicala iar medicamentele devin enorm de scumpe la fel.
De la stres toti au probleme dentare ca necazul iese pe dinti !!! O extractie costa $250 se cheama operatie,
plombare cateva sute, lucrarea pe canal e si mai scumpa iar o coroana va costa cel putin $900, am uitat sa adaug consultatia si razele. Un implant $1850 (doar radacina de titanium) iar coroana pe implant $1500.
Farmaciile nu-ti vind contra durerii nimic foarte tare doar pe reteta !!! precis stiai si pe asta.
Repet sa nu accepti $5.50 pe ora salariu, doar de la 2500 in sus pe luna ca vei lucra foarte mult.
Sint si institutii mari ca un spital si acolo se lucreaza in trei schimburi. Intreaba multe ca vei avea deceptii si asa la ajungere. Agentii mint cat poate ca nu mai vrea sa lucreze nimeni in acest business.
De obicei casele sint in zone rezidentiale de unde n-ai acces la transport in comun sau la nimic doar dupa lungi calatorii, vorbesc de Phoenix ca aici nu prea exista autobuze.
Fetele "au-pair" au crezut ca vin sa invete engleza si sa mearga la liceu sa aiba o viata americana, in schimb erau servitoare ieftine langa copiii, fara plata tinute departe de civilizatie si de ochii lumii !!!
Am descris munca sa stii in linii mari la ce te angajezi, insa adevarul poate sa fie mult mai cruda.
O prietena a lucrat intr-o casa si un nebun a lipit-o de un perete ca un chirurgul abia l-a putut asambla la loc spatele ei dezfigurat si de 20 de ani este in pensie de boala de dizabilitate cu $825/luna care-i egal cu zero pe plan local. De n-ar avea casuta platita de sotul decedat intre timp, putea cersi!
Doar vreau sa fac alert viitorii muncitori temporari in america sa negocieze si despre aceste conditii de munca si asigurarea medicala, dentala si viziune.
Scris 16 November 2011 - 01:07 AM
coleen, la 26 October 2006 - 01:45 PM, a spus:
Sa-ti scoti asta din cap si sa ridici fruntea sus si sa face ce iti face placere si ce sti si iti vei gasi locul potrivit tie in lume.
Daca te atrage sa ingrijesti de niste batrani fa-o fara nici-o retinere.
Anca/Maria, la 26 October 2006 - 09:24 PM, a spus:
Estul Salbatic?
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
procedura de obtinere green card
va rog sa descrieti cum a-ti procedat pt a obtine green card |
adi__m | 3 | 4.547 |
|
Viza de America sta sa cada