CENTURA DE SIGURANTA ("contra" )
Scris 25 October 2006 - 08:16 PM
Scris 25 October 2006 - 08:48 PM
catalin_ss, la Oct 25 2006, 09:16 PM, a spus:
1. Pentru că "proprietatea ta" circulă pe drumurile publice. Du-ţi "proprietatea" pe câmp şi ai să vezi că acolo nu te obligă nimeni să porţi centura. Pe câmp, nici măcar permis de conducere nu e nevoie să ai.
2. Nu periclitezi vieţile şoferilor din trafic, dacă nu porţi centura, într-adevăr. Dar dacă e nevoie de o ambulanţă, ca şi de servicii medicale de urgenţă în spitale, acelea vor fi disponibile şi pentru tine, fără să te întrebe nimeni dacă ai avut sau nu centura. Şi cum aceste servicii costă (iar societatea, în ansamblul ei, suportă costurile) s-a decis că pe drumurile publice obligativitatea portului centurii de siguranţă va reduce costurile asistenţei medicale necesare ca urmare a accidentelor. Ceea ce, statistic, e perfect adevărat.
3. Se pot da exemple concrete în care centura a fost fatală, dar exemplele contrare sunt mult mai numeroase. Foarte recent, am avut ocazia să văd cum lipsa centurii a permis unei cunoştinţe să fie aruncate din maşina cu care intrase într-un cap de pod şi să scape doar cu câteva zgârieturi, în timp ce, dacă ar fi avut centura, ar fi fost strivită între scaun şi volan. Dar statistic obligativitatea centurii e mai utilă decât absenţa acestei obligaţii.
catalin_ss, la Oct 25 2006, 09:16 PM, a spus:
Da, dar nu pe drumurile publice.
Scris 25 October 2006 - 10:31 PM
catalin_ss, la Oct 25 2006, 11:16 AM, a spus:
Nu-mi vine sa cred ca cineva care deja are permis de conducere poate fi atit de IRESPONSABIL !!!
Ai alte probleme care te supara ??? rezolva-le !!! dar pe un forum atit de mult vizitat de tineri sa ai curaj sa vii cu ideile tale bolnave !!!
ma mir ca n-au blocat moderatorii si sper sa inchida topicul !!!
Cu dispret !!!
Scris 26 October 2006 - 12:20 PM
Olga Khan, la Oct 25 2006, 11:31 PM, a spus:
ma mir ca n-au blocat moderatorii si sper sa inchida topicul !!!
Cu dispret !!!
Dar cenzurarea unor subiecte este cam mult.
Aşa au ocazia să înţeleagă, şi ei şi alţii, de ce societatea e organizată aşa cum este şi de ce legislaţia conţine prevederile "care este", cum ar spune "Marean" Vanghelie.
Aceasta postare a fost editata de harald: 26 October 2006 - 12:21 PM
Scris 01 November 2006 - 03:00 PM
Scris 01 November 2006 - 03:40 PM
Scris 01 November 2006 - 06:32 PM
dracula1038, la Nov 1 2006, 03:40 PM, a spus:
Frica n-are ce căuta în discuţia asta, centura nu "te apără", nu e nici câine şi nici bodyguard
Argumente pro şi contra s-au adus deja în discuţie pe un alt topic:
http://www.roportal....ftopic1097.html
Ideea e să nu te încrezi orbeşte în salvarea pe care ţi-o poate oferi centura. În marea majoritate a cazurilor, e foarte utilă. Dar pentru accidente la viteze foarte mari, atunci când maşina se dezintegrează, literalmente, la impact, ar fi fost de preferat să nu ai centura. La fel şi dacă maşina ajunge într-un râu sau într-un lac, ar fi fost de preferat să nu ai centura.
Lipsa centurii îţi permite să fii expulzat din maşină înainte de finalul impactului, deci înainte de disiparea întregii cantităţi de energie cinetică. Iar la viteze mici, orientativ 30-60 km/h, e mai bine să rămâi în scaun. La viteze foarte mari de impact, 120-180 km/h, e fatal tocmai faptul că rămâi în scaun. La viteze intermediare, e mai greu de anticipat ce se va întâmpla, trebuie ţinut seama de toţi factorii implicaţi în crearea condiţiilor concrete de la locul accidentului. De-obicei, există înregistrări ale testelor făcute pe manechine (crash-test) care te pot edifica în privinţa comportării la impact a diverselor modele de automobile.
Scris 03 November 2006 - 02:06 PM
De cand am vazut testul, port centura si in parcare.
Scris 30 August 2011 - 01:17 PM
catalin_ss, la 25 October 2006 - 08:16 PM, a spus:
Pacat ca mai si vorbesti ... Ar trebui sa te gandesti tu singur la tine,la siguranta ta ... , si daca nu la a ta la alor tai ... cunosti si tu un caz la un milion si tot te bati cu pumnul in piept ca e mai bine cum stii tu. Eu stiu ce inseamna centura, si cred ca ar trebui amenda mai mare decat este , pentru nepurtare. Eu cunosc 1 milion de cazuri in care a folosit centura.Tu cunosti un caz in care nu a folosit. Cel mai bine ar fi sa nu mai ai carnet pentru ca vorbesti aiurea si dai exemplu prost. Ar trebui sa vezi filmuletele despre urmari la un impact de 50 km/h si dupa cred ca nu vei mai comenta despre in localitate sau nu.
Ciao !
Scris 31 August 2011 - 11:52 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Permisul
Topic combinat |
Florin18cl | 80 | 25.001 |
|
Chestionar: