Sari la conținut
Forum Roportal
roportal

Pretul unei asigurari RCA va merge spre 1.000 de euro

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

O data cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, sectorul asigurarilor se va alinia la normele interne ale acestei piete, urmand ca valoarea primelor anuale de asigurare sa se alinieze celor din tarile UE, a aratat, recent, Constantin Toma, presedintele Omniasig.

In Germania, nivelul actual al unei polite de asigurare valabila un an se cifreaza in jurul a 1.000 de euro, iar in Marea Britanie, tara considerata printre cele mai scumpe din Europa, valoarea unei polite anuale de raspundere civila poate merge pana la 1.200 de lire sterline.

 

Sursa: Realitatea Romaneasca

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In cazul in care veniturile populatiei raman neschimbate,ma intreb:asigurarea aceasta este chiar necesara..? ::): ::): ::):

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

din cate stiu eu veniturile apar din productivitate, profit.....blacacat ma poate ajuta.....putin probabil ele sa fie "ajustate"....

...apoi acest exemplu este ..."in pantaloni scurti" raportat la ce avem de aliniat

cine are masina daca va voi sa merga pe drumuri publice va trebui sa poate dovedi ca poate sa si despagubeasca colegii de trafic mai instariti !!

treceti putin de partea cealalta ....aveti o masina tare(multi deja le aveti sau le doriti... ca sa discutat si pe forum)......si da peste tine o masina de 399 de euro ca sunt cu miile pe sosele.....asigurarea este limitata dar despagubirile sunt de mii de euro.......nasol

...dar sa ne gandim la alinieri mult mai aproape de baza nevoilor din "piramida trebuintelor" si termenul 1 ianuarie 2007 de aliniere mi se pare de-a dreptul inspimantator .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In momentul de fata suma care poate fi despagubita de o asigurare RCA este destul de mica. Daca ai norocul sa lovesti o masina scumpa vei avea mult de platit pe langa.

Stiu un caz dramatic in care cineva in urma unei crize de epilepsie (de care nu stia) a lovit 6-7 masini. O parte din cei pe care i-a lovit aveau Casco si-au facut masinile iar dupa firmele de asigurare au venit sa-si recupereze banii: sechestru pe casa etc.

Totusi 1000 Euro mi se pare aberant in Romania mai ales pentru o asigurare obligatorie.

Probabil cel mai bine ar fi daca ar exista mai multe asigurari (cu suma asigurata diferita) si fiecare si-ar alege cea pe care o doreste. De asemenea ar merge si un sistem de recompense cum e si la Casco prin care daca nu sunt evenimente asigurate pretul asigurarii sa scada.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

:) Ca tot vorbeam de viitor..

Asigurarea auto obligatorie pentru anul 2005 va fi mai scumpa cu 34%-35% decat in prezent. Societatile vor putea sa ofere reduceri de pana la 10% fata de primele de referinta stabilite de lege.

In cazul persoanelor fizice, CSA a stabilit :

*autov. 1.201 si 1.400 cmc o prima de referinta de 1,68 milioane lei

* 1.401-1.600 cmc. prima apox 2 mil lei

*1.601-1.800 cmc se aplica o prima de referinta de 2,16 milioane lei.

Pornind de la aceste valori, asiguratorii isi vor calcula propriile tarife.

 

Limitele de raspundere valabile pentru 2005 sunt de 3 miliarde lei pentru daune materiale si 5 miliarde lei pentru vatamari corporale.

 

se renunta la anul calendaristic si se prevede ca asiguratii trebuie sa incheie asigurarea RCA si sa mentina valabilitatea acesteia prin plata primei de asigurare pentru 6 sau 12 luni

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×