Scris 20 July 2007 - 01:14 PM
Draga Spider,
Desi mi-am pierdut si ultimele sperante dupa ce am citit multe din posturile tale pe acest site, iti prezint totusi situatia familiei mele cu rugamintea sa-mi dai orice fel de sfat. Mai ales ca la un moment dat ai recomandat un medic din Galati, oras in care se afla internat si tatal meu.
Pana in urma cu 3 saptamani nu a avut absolut nici un fel de probleme medicale. Are 64 de ani si s-a internat la Spit. Militar deoarece vomita intruna. Dupa endoscopie, anal. de sange, tomografie (de la gat in jos tot corpul), dr. internist ne-a dat groaznicul verdict: in stomac are sangerari masive, niste cratere ca niste vulcani si metastaze in ficat si alte organe. Termen: max. 3 luni cu tratament. Am facut biopsia: metastaze masive, melanom malign. Termenul s-a redus la 2 saptamani. Si a fost identificata si pata de pe spate responsabila. Am vrut sa-l duc in Bucuresti, unde locuiesc eu, dar nu mi-a recomandat pt. ca a zis ca acolo cond. sunt si mai proaste si anal. dureaza si mai mult. Ne-a recom. sa ne straduim sa-i asiguram max. de confort in zilele ramase.
L-am mutat totusi la sectia oncologie a spit. jud. unde cond. sunt cumplite, si acum urmeaza tot un tratament pt. oprirea sangerarii din stomac care nu vrea sa cedeze, nu poate decat apa sa bea si pe aia o vomita in mare parte. E hranit artificial si citostatice nu poate incepe din cauza sangerarii. Oricum eu putinul timp in care nu am fost langa el pt. ca tb ingrijit permanent, am cercetat pe internet si n-am vrut sa abandonez lupta oricat de putine ar fi sansele. Cel mai incurajator mi s-a parut tratamentul cu vasc deoarece e injectabil si el nu poate inghiti nimic. Problema e ca nu se poate discuta cu dr. din spital, nu ne-a spus nici macar care e situatia, tot ce stim e de la internistul care l-a depistat si care deasemenea nu accepta nici un alt tratament in afara a ce prescria el. De asemenea clinica Nova vita din Serbia pare a avea mari reusite. Desi nu stiu cum as putea sa-l transport pana acolo.
Stiu ca diagnosticul este f. prost si unii s-au rastit la mine ca de ce nu inteleg ca nu se mai poate face nimic, dar totusi el nu a slabit deloc desi nu mananca nimic de 3 saptamani, si nici la fata nu arata f. rau. Uneori vb. chiar normal ca nu-mi vine sa cred ca e bolnav, desi nu se da jos din pat, si mai ales de cand l-am mutat la oncologie si a aflat si el ce se intampla, e mult mai retinut si nu-l mai intereseaza nimic. Noi nu i-am spus nimic despre diagnostic, dar cand l-am mutat la onc. s-a discutat despre asta de fata cu el si a inteles, dar nu intreaba nimic, si nu stiu daca-si da seama ca e chiar in ultimul stadiu, el spera sa-si mai vada gradina. Surorile lui vor sa-l ducem sa moara acasa, dar eu si sora mea nu putem face acest lucru.
Va rog din suflet pe toti cei care pot sa-mi dea un sfat sa-mi raspunda, daca se pot face injectiile cu vasc in vreun spital in acelasi timp cu tratam. pt. stomac pt. ca nu pot sa-l scot din spital cu acea sangerare plus anemie, i se fac transfuzii de sange.
Spider poate mai tarziu ma poti sfatui si in privinta riscurilor existente pt. mine si sora mea, ca m-am ingrozit dupa ce am citit si cele 2 posturi cu informatii despre acest tip de cancer. Si noi suntem pline de alunite ca si tata. In plus ambii mei copii au alunite din nastere care inteleg ca sunt si mai periculoase. Dar acum sa rezolv cu tata. Este cumplit ce ni se intampla deoarece am pierdut-o si pe mama acum 10 ani, avea doar 57 de ani. Iar eu parca imi amintesc ca am vazut acea pata de pe spate intr-o vara si m-am intrebat ce-o fi aia ca nu seamana cu o alunita, nu-mi vine sa cred cat de ignoranta am putut sa fiu.