Pagina 1 din 1
Despre cota audienţei pe posturile tv Cum īşi dau seama de ce post urmăresc eu la un moment dat?
Scris 20 October 2006 - 01:52 AM
Demult mă īntreb-poate că mă lămureşte cineva şi pe mine.Statisticile referitoare la audienţă(chiar şi pe emisiuni,ore,etc.)se fac doar la cei abonaţi la tv prin cablu?Cum,pe ce principiu?
Scris 21 October 2006 - 07:10 PM
Bună īntrebare. Cāt despre răspuns .. pariem că şi īn metoda lor este o lipsă de profesionalism crasă? Oricare ar fi metoda aceea.
Scris 21 October 2006 - 07:43 PM
smirdara, la Oct 20 2006, 02:52 AM, a spus:
Demult mă īntreb-poate că mă lămureşte cineva şi pe mine.Statisticile referitoare la audienţă(chiar şi pe emisiuni,ore,etc.)se fac doar la cei abonaţi la tv prin cablu?Cum,pe ce principiu? 
Din cāte am īnţeles eu, există un fel de sondaj de opinie automat: unii abonaţi au acasă nişte device-uri care monitorizează programul pe care-l vizionează telespectatorul, minut cu minut. După care, prin extrapolare, ca la orice sondaj, se calculează că o emisiune a avut 1,3 mil. telespectatori, de exemplu.
O să īntreb o domnişoară sociolog ce condiţii trebuie să īndeplinească un astfel de sondaj ca să furnizeze rezultate realiste.
Scris 21 October 2006 - 07:46 PM
daemon, la Oct 21 2006, 08:10 PM, a spus:
Bună īntrebare. Cāt despre răspuns .. pariem că şi īn metoda lor este o lipsă de profesionalism crasă? Oricare ar fi metoda aceea.
Nu paria pe chestii din astea. Oamenii pot denatura rezultatele, din rea-intenţie sau din lipsă de profesionalism, aşa cum spui. Dar o statistică bine făcută e concepută ireproşabil, de-obicei.
Scris 25 November 2006 - 11:43 PM
Deci e un fel de cacealma?Sīnt īncepătoare īntr-ale Internetului dar ideea cu traficul e logică,pe asta o īnţeleg.Şi totuşi cum rămīne cu "traficul" posturilor de televiziune,la urma urmei?Explicaţia cu posesorii de cablu e bună,dar...oricum de aceea există statisticile,ca să ne facem o părere estimativă,nu? Oricum,eu m-am mai lămurit după replicile voastre şi se pare că e ceva necesar īn prezent "ambelor părţi".
Aceasta postare a fost editata de smirdara: 25 November 2006 - 11:47 PM
Scris 07 February 2007 - 03:36 PM
hahaha.... pai oricum dan diaconescu spune mereu ca emisiunea lui senzational de incredibila are cele mai mari audiente asa ca ce mai conteaza celelalte posturi?
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Cronica Carcotasilor
cat de mare le e vacanta? |
neuron | 41 | 22.265 |
|
tradati in dragoste | sfc | 19 | 21.066 |
|
Ce te mai tine in fata televizorului?
Unealta a diavolului sau nu... TV-ul e complet depasit |
Jugulator | 87 | 6.458 |
|
Romānii au talent!
Topic despre emisiunea-concurs. |
Jungle k | 122 | 8.222 |
|
Chestionar: Ce post romanesc de televiziune preferati | roportal | 86 | 58.548 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS