sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Costurile integrarii ... Evaluare topic: - - - - -

Poll: Suntem pregatiti pentru integrare? (0 membri au votat)

Suntem pregatiti pentru integrare?

1. DA (1 voturi [12.50%])

Procentaj din vot: 12.50%

2. NU (5 voturi [62.50%])

Procentaj din vot: 62.50%

3. NU STIU (2 voturi [25.00%])

Procentaj din vot: 25.00%

Voteaza

#1 Utilizator offline   mariuschm 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-October 04

Scris 10 December 2004 - 11:38 AM

... toata lumea vorbeste de costurile integrarii ... de cifre ... cantitati ... de ce avem voie sa producem ... ce nu avem voie ....

... aveti cunostinta de asa ceva?
... v-ati reorientat activitatea pe care o desfasurati?
... suntem pregatiti pentru integrare sa-au va fi un soc?
0

#2 Utilizator offline   Claudiu 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 07-October 04

Scris 10 December 2004 - 12:00 PM

Din punct de vedere economic, integrarea ne aduce niste beneficii pe termen scurt, dar pe termen lung eu vad mai multe neajunsuri. In primul rand se vor alinia toate preturile la cele din occident. Dar Salariile ??? Se spune ca vor fi si ele aliniate cu cele din occident. Prin ce secol vor ajunge salariile de peste 1000 euro ceva normal si la noi ?
In UE fiecare tara e "traditional" producatoare de ceva. Franta e producatorul traditionat de vinuri. Noi va trebui sa importam de la ei, in nici un caz sa mai facem si export. Deci, viile romanesti ....
Si exemplete pot continua....
:) :) :)

Foarte multa lume vede in acest moment doar partea "frumoasa" a aderarii. Dar eu sunt pesimist. Sper sa ma insel. [-X [-X [-X
0

#3 Utilizator offline   goppo 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 25-October 04

Scris 10 December 2004 - 02:40 PM

si eu sunt pesimist.
mie unu mi-e frica de taranul de pe camp. acolo va fii problema mare.
din punctul meu de vedere ne cam grabim. personal nu cred ca ma afecteaza in domeniu in care lucrez.
0

#4 Utilizator offline   Claudiu 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 10 December 2004 - 03:07 PM

Citeaza

si eu sunt pesimist. ...

Uite ca avem si puncte de vedere in comun. Indiferent de simpatiile politice.
Dar sa revin on-topic.
Cine e de vina ca impozitele la noi sunt asa de mari ??? In afara de clasa politica ?
Undeva in trecut... cei din la UE au gasit o metoda cat se poate de originala de a ajuta Romania care avea mare nevoie de bani: cresterea impozitelor.
Pe termen extrem de scurt metoda chiar a dat rezultate... dar pe termen scurt, mediu si lung a este o metoda cat se poate de distructiva. Aceleasi persoane cu initiativa (care invatau pe pielea noastra) au realizat si au recunoscut (foarte voalat) ca au gresit cand au "indrumat" Romania.
0

#5 Utilizator offline   goppo 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 10 December 2004 - 03:33 PM

evident ca ei sunt devina :) dar si noi suntem devina ca-i tinem acolo. practic intrarea in ue pe noi o sa ne loveasca ce mai mult, nu pe ei. sa eu sunt de un pricipiu, atunci cand tara nu merge bine se face rotatie, chair daca si-n 96 si acum este rotatie de cadre :) doar teama ca vor fii schimbati peste 4 ani trebuie sa-i obisnuiasca sa puna osu la bataie daca vor sa-i alegem si a doua oara. nu-sa fan basescu, vreau doar sa schimb, macar pentru 4 ani, psd-ul.

iar revenind la subiect, aripa liberala sustine micsorarea impozitului :) eu sunt pentru. sa-nteleg ca si tu ai aceeasi idee?
0

#6 Utilizator offline   Claudiu 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 10 December 2004 - 03:45 PM

Citeaza

evident ca ei sunt devina :) dar si noi suntem devina ca-i tinem acolo. practic intrarea in ue pe noi o sa ne loveasca ce mai mult, nu pe ei. sa eu sunt de un pricipiu, atunci cand tara nu merge bine se face rotatie, chair daca si-n 96 si acum este rotatie de cadre :) doar teama ca vor fii schimbati peste 4 ani trebuie sa-i obisnuiasca sa puna osu la bataie daca vor sa-i alegem si a doua oara. nu-sa fan basescu, vreau doar sa schimb, macar pentru 4 ani, psd-ul.

iar revenind la subiect, aripa liberala sustine micsorarea impozitului :) eu sunt pentru. sa-nteleg ca si tu ai aceeasi idee?

Micsorarea impozitelor ar duce pe termen scurt la o scadere a veniturilor tarii. Dar pe termen mediu si lung are numai efecte pozitive. Vor creste veniturile populatiei, va creste baza de impozitare (mai degraba iei mai putin dar de la mai multi decat mult de la putini), va scadea economia subterana, etc. Sunt foarte multe efecte pozitive.
Nu numai Basescu se lauda cu scaderea impozitelor, toata clasa politica a avut in vedere in campania electorala acest obiectiv. Doar ca unii au fost la putere si nu au facut nimic sau aproape nimic in acest scop. Cresterea impozitelor a inceput chiar inainte de 1996... deci si CDR-ul si PSD-ul au avut vina lor.
Concluzia logica e ca ar fi trebuit sa votam pe cineva care a fost doar in opozitie pana acum - PRM... ::): ::): ::(:
Dar sa nu radem de lucruri pentru care ar trebui sa plangem.

Evident ca sunt pentru micsorarea impozitelor. :twisted: :twisted: :twisted:
0

#7 Utilizator offline   goppo 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 10 December 2004 - 04:05 PM

adu-ti aminte ca-n 96-98 sa-au inchis o gramada de fabrici falimentare. atunci nu era cazul sa se micsoreze si impozitul pe profit. era o sinucidere :) oricum a fost o sinucidere :) este deasemenea adevarat ca-n '99 cand au inceput primele semne de redresare economica trebuia treptat sa se scada si impozitul marind in acelasi timp forta de cumparare si evident banii din piata.
acum un an de zile si psd-ul a propus cota unica de impozitare si chiar m-am mirat si-n acelasi timp bucurat... intre timp au renuntat la idee ca acum in campanie sa bata la cap electoratul ca pnl-ul va duce tara de rapa daca se trece la cota unica de impozitare.

nici eu nu am fost de acord cu guvernarea cdr pana la guvernul isarescu.dar acum nu trebuie etichetate toate partidele de opozitie cu cdr-ul. este doar parere mea. nu-sa convins ca vor face treaba mai buna cei din alianta dar sper sa putem opri "caracatita" psd.
0

#8 Utilizator offline   mariuschm 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-October 04

Scris 10 December 2004 - 05:44 PM

... va multumesc pentru raspunsuri ...

... din informatiile pe care le aveti noi ce fel de productie traditionala vom avea (implicit acceptata de UE) ... sper ca nu doar piata de desfacere ...

... din ce am mai auzit de pe la unii am inteles ca DANONE e un produs Italian ... iar italia in cadrul UE nu are drept de productie lapte ... paradox ... din ce lapte fac ei aceste produse ...

... si inca o remarca ... ma bucura faptul ca indiferent de convingerile politice suntem constienti de ceea ce ne asteapta ... la urma urmei toti suntem romani si toti vom simti impactul integrarii in UE ...
0

#9 Utilizator offline   Black CAT 

• eu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-July 04

Scris 10 December 2004 - 09:11 PM

Votul meu: nu suntem pregatiti, dar e un rau necesar.
0

#10 Utilizator offline   MSC 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 10-December 04

Scris 10 December 2004 - 11:46 PM

Poate ca suntem motivati peuntru a intra in UE, deoarece visam la o viata mai buna, insa efectul imediat va fi contrar. Preturile vor creste brusc, bogatii vor devenii mai bogati iar saracii si mai saraci.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Locurile in parlament roportal  0 3.890
Topic inchis Atasamente Comunismul si Masoneria