Prietenie-dezamagiri.Cum este cand iti pierzi prietenul cel mai bun? topic combinat
Scris 07 December 2004 - 07:22 PM
Eu simt asta ca pe un bumerang otravitor. Se intoarce in fiecare zi si simt ca nu am unde sa fug de sentimentul de tristete si dezamagire pentru ca mi-am pierdut cea mai buna prietena. Exista oare un tip de amnezie mecanica pe care la-as putea declansa?
E trist faptul ca nu pot face nimic sa imi pastrez amintirile bune intacte. Totul sa-a murdarit...amintirile mele dragi de aproape 20 de ani.
Scris 07 December 2004 - 09:06 PM
Scris 07 December 2004 - 09:22 PM
Citeaza
E trist faptul ca nu pot face nimic sa imi pastrez amintirile bune intacte. Totul sa-a muradrit...amintirile mele dragi de aproape 20 de ani.
Din aceste cuvinte eu inteleg ca nu te referi la o pierdere "fizica" la trecerea persoanei in eternitate, ci mai degraba la o ...tradare/ dezamagire.
daca am inteles bine si cea mai buna prietena te-a dezamagit, atunci raspunsul este: nu prea ai ce face, timpul le va rezolva pe toate.
Pentru o perioada nu vei mai avea incredere in oameni,dar apoi se asterne uitarea.. si daca nu inveti lectia.. o iei iar de la capat.
suntem dezamagiti de cineva atunci cand avem " asteptari" (sa se comporte/reactioneze intr-un anume fel) de la acea persoana... cand nu mai "asteptam" nimic nu mai are cine sa ne dezamageasca.
Scris 07 December 2004 - 09:44 PM
Oricum, parerea mea e, ca oricat ar fi de greu, totusi trebuie sa te gandesti ca viata merge inainte, ca degeaba incerci sa schimbi cursul evenimentelor, poate ca asa a fost scris undeva, in stele. Sau poate ca este o lectie pe care trebuia sa o inveti in viata. Poate ca asa devenim mai buni, stiind ca daca si noi am proceda la fel i-am rani pe cei apropiati. Poate... sunt o mie si unul de raspunsuri, conteaza sa il gasesti pe al tau.
Scris 07 December 2004 - 11:07 PM
Nu vreau, nu imi place sa imi continui viata cu un bagaj urias de energie negativa pe care il port involuntar in fiecare clipa din viata mea. Cu siguranta dezamagirea e cu atat mai puternica cu cat investitia in omul respectiv e mai mare. Nu stiu in ce masura am avut asteptari foarte mari. Cred ca de fapt asta e ideea, nu m-am asteptat!!!
Cu totii facem uneori compromisuri pe lista noastra de valori. Consider totusi ca exista un loc care trebuie pastrat cu sfintenie si acela e prietenia. E sfant, e absolut in opinia mea si nu imi place sa idealizez. Este ceea ce trebuie sa ramana sigur, nealterat de sentimente confuze.
Ma intreb...ce se poate intampla in mintea prietenului tau, care a impartasit aceleasi convingeri ca si tine (sau poate nu?) incat peste noapte sa iti devina un strain. Credeti ca oricare dintre noi este expus in permanenta riscului de a ii dezamagi pe ceilalti si de isi rasturna peste noapte lista de valori? O Doamne...o singura data in viata mea am inselat...trebuie sa va marturisesc, inca simt ca am o coloana vertebrala incompleta:(.
pe.sa Va multumesc pentru raspunsuri. Sper sa putem continua discutia despre prietenie.
Scris 07 December 2004 - 11:23 PM
Scris 08 December 2004 - 06:46 PM
Scris 06 January 2005 - 09:01 PM
Altfel spus, imi pare rau de ce a patit cogesa, dar cred ca are de invatat despre ce este viata si cum sunt oamenii. In ceea ce priveste lista de valori, acolo ar trebui pastrate cu sfintenie corectitudinea si respectul reciproc.
Scris 14 January 2005 - 11:41 PM
Scris 15 January 2005 - 11:41 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
De ce mor cei care ar trebui sa traiasca? | Liviu. | 39 | 5.542 |
|
Copii disparuti
Aruncati, va rog, o privire in jur ! |
`jojo` | 6 | 6.899 |