Calmepan
Scris 12 October 2006 - 04:11 PM
In fine, am ajuns la un moment de rascruce in care nu mai pot continua asa si am decis ca am nevoie de psihoterapie. De vreo 7 luni am luat Xanax, nu la prescriptia medicului, dar fiindca am avut acces la el (asta ca sa pot sa dorm, fiindca stiu ca e un anxiolitic destul de slab)...iar cand ma simteam mai linistita nu luam, pt. ca n-am vrut sa-mi creez dependenta. Acum am fost la medic si mi-a prescris ce v-am spus, urmand sa continui cu terapia. Eu sincer nu vreau medicamente, vreau niste raspunsuri ca sa ma pot schimba si sa am o viata fericita.
Problema este ca am luat Calmepan si m-am simtit ametita toata ziua, nu-mi permit asta fiindca imi afecteaza performantele intelectuale. Eu vreau doar un medicament slab cat sa ma pot odihni. Iar Xanax-ul vroiam sa-l elimin de tot, am doar 24 de ani si nu vreau sa ma droghez dela varsta asta. Mi-e frica, ca incep sa iau cat mai multe medicamente si ma distrug de tot (am auzit ca sedativele astea distrug neuronii). Mai ales ca nu am prea mare incredere in doctorii astia si stiu ca sunt multi care dau retete aiurea.
Deci, va rog sa va exprimati parerea (mai ales cei care au fost intr-o situatie asemanatoare).
Eu sincer nu cred ca o il mai iau pt. ca mi-e frica sa nu devin dependenta.
Eventual cine stie un psihoterapeut bun in Iasi, astept un sfat.
Multumesc mult.
Scris 12 October 2006 - 04:38 PM
Sincer mi se pare cam mult si calmepam si xanax(nu este nici pe departe un anxiolitic usor cum spui tu,creeaza foarte usor dependenta si prin ultimele demonstratii s-a ajuns la concluzia ca face mai mult rau decat bine pe termen lung).Parerea mea ca psihiatrii care mai folosesc anxiolitice sau sedative sunt ori comunisti,cu niste orizonturi inchise ori dezinformati.Acum sunt folosite antiepileptice(depakine,rivotril) care s-a demonstrat ca lucreaza mai asupra SNC-ului decat pastile gen alprazolam,diazepam,etc etc.Iar efectele pe termen lung nu se compara.(sunt oameni care sufera de epilepsie si iau aceste pastile toata viata fara sa aibe cea mai mica problema).
Parerea mea,schimba psihiatrul sau lasa pastilele si apuca-te numai de psihoterapie.
Scris 13 October 2006 - 10:40 AM
LE: Adriana, vorbesti din experienta sau lucrezi in domeniu? Nu stiu nimic despre antiepileptice, dar nu-mi suna prea bine...Si inca ceva: imi poti recomanda un psihoterapeut in Iasi?
Aceasta postare a fost editata de SimoDanielle: 13 October 2006 - 10:46 AM
Scris 15 October 2006 - 02:52 PM
distractie placuta ! daca iti este greu ia-l ca pe un joc prima data
iar ca medicament pentru somn incearca sa faci sport care are dublu rol : acela de a te face sa dormi mai bine si de a te inveseli intru cat in timpul sportului au loc niste reactii umitoare in plus cunosti si multe persoane acolo.
personal iti recomand un sport de echipa
http://www.magazinstiintific.ro/Stiinta:ME...omnia_2496.html
Scris 15 October 2006 - 06:44 PM
Prieteni nu am stiut niciodata cum sa imi fac..din pacate. Si un prim-contact pot sa realizez, pot sa vorbesc cu lumea..dar mi-e frica de ceea ce urmeaza. Cum a spus O.Paler, "am invatat ca farmecul dureaza cam 15 minute, dar dupa aceea ar fi bine sa stii ceva". La prima vedere ai sa spui despre mine ca sunt foarte degajata, foarte vesela..
Ceea ce am facut eu toata viata a fost sa fur idei de la cei din jurul meu, pentru eu din pacate nu am. Am furat de la fiecare ceea ce mi-a placut si am adaptat. De aceea acum am ajuns in situatia ca nu mai stiu cine sunt eu..uneori ma gandesc ca sunt un caz unic..si ma intreb daca o sa gasesc vreodata solutia.
Din pacate din motive financiare nu o sa am posibilitatea sa schimb prea multi psihologi..de aceea incerc cat mai mult sa fiu autodidacta...pentru ca oricum nu pot sa ma incred orbeste in ce imi spune un om, mai ales ca de obicei psihologii sunt ei insisi oameni cu probleme emotionale.
Master_mind, ca orice om, imi doresc sa fiu fericita. Dilema mea este...sa continui sa ma agat de acest mediu de oameni inteligenti, dar care ma face sa nu am incredere in mine, si in care oricum nu sunt integrata, sau sa "cobor" acolo unde imi este locul, la un alt nivel? Problema este ca acest mediu, este ca si luxul, o data ce te-ai obsinuit, ti-e greu sa traiesti o viata simpla.
P.S. Sper ca nu v-am ametit de cap
Scris 15 October 2006 - 07:21 PM
Acest mesaj personal nu a fost trimis
buna !
iti las id meu de mesenger : dani_business_man pentru a merge impreuna spre rezolvarea care o astepti . te pot ajuta doar din perspectiva omului simplu altruist informat intru cat deocamdata nu am atestate cunostiintele .
Scris 15 October 2006 - 07:36 PM
Citeaza
P.S. Sper ca nu v-am ametit de cap si master_mind, astept parerea ta.
Parerea mea e una simpla si la care as aplica si eu personal daca as fii in situatie , si anume : ramai in acel mediu intru cat se pare ca iti place dar nu forta nota sa tii pasul fiecare are pasul lui si poate poti tine pasul fara sa fortezi sau sa citesti utimile noutati in diverse domenii iar daca chiar sunt asa inteligenti cei din anturajul respectiv te vor repsecta si aprecia asa cum esti , nu incerca sa pari intru fel care crezi tu ca place poate placi mult mai mult tu cea naturala . Iar comparatia cu luxul eu zic ca tine de vointa si motivatie , poti oricand trece dinou la viata simpla asta daca nu ai ajuns un snob iar caracterul tau a suferit transformari radicale poate si de aici vorba ca sa nu uit de unde pleci intru cat asta te pastreaza uman. Un om care e sus poate cobora destul de usor dar care e jos nu prea poate urca asa usor , iar fericirea din pct meu de vedere e definita ca un echilibru in toate ceea ce compune viata : profesie , familie , dragoste , bani , sanatate etc .
Un motto frumos pentru cei care s-au dedicat studiului in mare parte : " Numai prostii cred ca tineretea e pentru distractii , tineretea e pentru asimilarea unor cunostiinte ce iti vor fii utile mai tarziu " desi personal subscriu la ideea ca se poate si scoala vietii si scoala
Aceasta postare a fost editata de master_mind: 15 October 2006 - 07:37 PM
Scris 06 November 2006 - 05:38 PM
adriana10, la Oct 12 2006, 04:38 PM, a spus:
Sincer mi se pare cam mult si calmepam si xanax(nu este nici pe departe un anxiolitic usor cum spui tu,creeaza foarte usor dependenta si prin ultimele demonstratii s-a ajuns la concluzia ca face mai mult rau decat bine pe termen lung).Parerea mea ca psihiatrii care mai folosesc anxiolitice sau sedative sunt ori comunisti,cu niste orizonturi inchise ori dezinformati.Acum sunt folosite antiepileptice(depakine,rivotril) care s-a demonstrat ca lucreaza mai asupra SNC-ului decat pastile gen alprazolam,diazepam,etc etc.Iar efectele pe termen lung nu se compara.(sunt oameni care sufera de epilepsie si iau aceste pastile toata viata fara sa aibe cea mai mica problema).
Parerea mea,schimba psihiatrul sau lasa pastilele si apuca-te numai de psihoterapie.
Adriana, nu stiu de unde iti iei tu informatiile, dar nu sunt chiar adevarate. Antiepilepticele, gen Rivotril, in timp, actioneaza negativ asupra intelectului. La fel si SSTI-urile, care sunt mult mai daunatoare decat orice alt medicament. S-a demonstrat ca au aceeasi actiune ca LCD si Ecstasy.
Scris 06 November 2006 - 09:11 PM
Sanatate si invata sa te iubesti asa cum esti.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
rezultat analize | marius36 | 3 | 4.227 |
|
Chist dermoid | Smile | 1 | 5.640 |
|
Dosar aprobat si acum incotro? | liduta | 4 | 4.440 |
|
un sfat va rog | valentyno75 | 4 | 4.440 |