iar am sa va necajesc cu un mesaj lung;imi pare rau, aici , in Israel, nu prea am cu cine ma sfatui- se pare ca boala am adus-o in principal noi, cei veniti din sud-estul Europei ( de cate ori am fost la spital la control, am intalnit doar persoane provenite din Romania sau fosta URSS).Mie mi s-a spus tot timpul ca "situatia de plecare " este , in fapt, buna - si presupun ca de asta am si fost introdusa in categoria "cercetare " , cu tratati care primim GRATIS ( de la Roche, prin intermediul spitalului ) medicamentele, fara sa ne plimbam, ca altii , dupa aprobari, apoi pe la Asigurarile Sociale sau diferitele "policlinici " ( asa se numesc la noi casele de asigurare de sanatate - sunt 4 in tara )
Probleme e ca eu nici nu stiu pe unde era viremia mea: la PCR , pe hartie scria doar "pozitiv " , nici un fel de numar clar.Eu fac tratamentul prin...telecomanda , fiindca locuiesc in Carmiel, la 45 de minute de Haifa, unde e spitalul - si e relativ greu sa intru in legatura cu profesorul care se ocupa de noi ( doctorita de familie ori nu prea se pricepe, ori nu vrea sa intre in afacerile altora, de la ea nu prea primesc explicatii )Pe scurt, am inceput mai lin, din punct de vedere al fenomenelor secundare - dar , se pare ca e vorba de un efect cumulativ ( fratilor, eu sunt CHIMISTA de meserie, asa ca mai inteleg cate ceva ! Si culmea e ca in Romania am lucrat 10 ani la "Terapia " , iar acum lucrez aici, de 3 ani si jumatate, tot intr-o fabrica de medicamente !!! ) si incepe sa fie din ce in ce mai greu si mai rau ( apropo, saptamana trecuta, cineva care e in prag de finish, mi-a spus ca stie foarte multa lume care a stopat tratamentul din cauza asta !!! )Probleme e ca eu sunt intr-o tara capitalista - daca merg la slujba, trebuie sa trag FOARTE tare ( patronul ne tine ca pe un grup de infractori intr-o inchisoare, ne cere socoteala pentru fiecare minut in care i se pare ca nu am lucrat - deci l-am furat )Daca iau concediu, dupa un anumit numar de zile sunt trimisa la tot felul de comisii care sa ma puna in stadiul de ...invaliditate de un anumit grad - ceea ce echivaleaza cu o demisie de la slujba.Nimeni nu-ti pastreaza , aici, locul de munca , timp de aproape un an !!! In ianuarie voi face 53 de ani - iar ca sunt un pic prea ...in varsta ( ! ) mi s-a spus , aici, prima data , cand cautam servici la ....39 ( !!!!!! ) de ani.Asa ca va imaginati ce sanse de a gasi ceva nou , voi mai avea ?! Nici acum nu lucrez dupa calificarea mea ( 5 ani de facultate la Cluj ) , ci ca laboranta-femeie de servici a laboratorului, care are de facut si foarte multa munca fizica... ( de carat vase , pachete, de scos rezidiul chimic afara, lucru pentru care am de inconjurat toata fabrica impingand un carucior , de facut ordine in laborator si vasarie dupa 10 persoane care fac analize...de curatat multe din aparate ...)Singurul avantaj ( in afara de existenta salariului, un pic mai mare decat minimul pe economia de aici ) e ca fac schimb II doar tot a 4-a sau a 5-a saptamana ( schimb II in fabrica noastra = de la ora 16 la ora 24,45...va imaginati cum mai pot face ceva de la 22 incolo ? Eu, care si asa sunt un "om de dimineata " ...)...Am inceput sa ma scarpin pe tot corpul , ma mananca si ochii in cap si urechile , si nasul ( doar cand am mai fost gravida cu cei doi "vikingi " ai mei m-am mai scarpinat asa !!! )am primit o crema si niste tablete, dar...Incepe sa-mi cada "sanatos " parul, de mi-i frica sa ma piaptan, hemoglobina a ajuns 10,5 ( de la 16 ) NU MA POT OPRI din fumat ! ( stiu ca e FOOO-ARTE rau
Cinstit ? Desi sunt ferm convinsa ca asta e unica mea sansa de-a rezolva probleme asta, sunt tare ingrijorata pentru continuare...ma sperie perspectiva de-a mi pierde slujba, fiindca mai am pana la varsta de pensie ( 64 ) si la anii mei , peste tot te angajeaza doar pe munci aproape necalificate, in 3 schimburi, evident...Cum am sa ajung eu pana in mai, cand vor fi 48 de saptamani ? ( in astea 16 am pierdut deja 7kg ) In ce hal voi fi ???
Daca vreunii din voi aveti putin timp de pierdut cu cititul si impartasitul din experienta proprie, va rog frumos ! Povestiti cu mine !!!
Va multumesc mult , tuturor , mai ales celor care au raspuns la primul meu apel.Si scuzati-mi vorbaria !!
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis