sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Accidentul de pe str Mihai Viteazu, colt cu Calea Dumbravii - Sibiu Drepturile victimei si pasii necesari Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Irina_28 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 09-October 06

Scris 09 October 2006 - 11:00 PM

In data de 18/09/2006 a avut loc un accident rutier pe trecerea dinspre Continental spre cart. Vasile Aaron, unde a fost ranita o studenta. Rog respectuos pe cine a fost martor sa scrie un email la adr ira_dorca@yahoo.com data sau sa dea un mesaj la nr de tel 0726118343 daca doreste sa depuna marturie, deoarece soferul a facut rost de martori mincinosi, iar studenta era singura in acele momente. Va rog sa nu dati numai beep, deoarece nu am de unde sa va stiu intentiile, avand in vedere faptul ca primesc deja beepuri de la nr necunoscute.
Soferul conducea un autobuz: 17.
Veti fi contactati imediat.
Va multumesc anticipat.

LEGI SI DREPTURI:
- victima are dreptul de a supune martorii soferului unui interviu?
- se poate face testul de adevar ambelor parti implicate?

Daca da, va rog sa imi spuneti legile care imi permit sa fac aceste lucruri, iar daca nu este permis, va rog sa imi sugerati o alternativa.
In politie nu prea am incredere, deoarece mi-au spus ca imi vor aduce actul penal infaptuit pentru sofer si vor veni la mine acasa pentru a da o declaratie si nu au facut nici o miscare.
Va rog frumos sa ma ajutati!!!

Cu respect, Irina Dorca.
0

#2 Utilizator offline   romeos 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 13-August 06

Scris 10 October 2006 - 07:40 AM

1. "organul de cercetare" are obligatia de a colecta informatii cat mai complete asupra accidentului. Asta inseamna inclusiv declaratiile calatorilor din autobuz (cat mai multe) !
2. testul de adevar nu este acceptat ca proba (dupa cate stiu eu) deci cred ca ar fi inutil.
3. In cazul accidentelor cu victime, de cele mai multe ori (respectiv in cazul in care modul de producere al accidentului este incert) se apeleaza la o expertiza tehnica fie la initiativa politiei fie la solicitarea expresa a uneia din parti. Expertul tehnic este desemnat de organul de cercetare si acceptat de parti si in aceeasi masura partile implicate pot angaja fiecare cate un expert tehnic asistent (un fel de avocat tehnic).
Codul de procedura penala este "legea" care prevede toate acestea.

Cred ca ar trebui sa ai incredere in politie (pana la proba contrarie), oricum, solutionarea cazului dureaza ... din multe motive dar cel mai important pentru tine este aprecierea unui medic legist a numarului de zile de ingrijiri medicare necesitate de victima accidentului. Functie de acestea fapta soferului (daca este gasit vinovat) va fi incadrata ca penala sau civila.

Succes!
0

#3 Utilizator offline   Irina_28 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 09-October 06

Scris 10 October 2006 - 06:46 PM

Vezi postarearomeos, la Oct 10 2006, 08:40 AM, a spus:

1. "organul de cercetare" are obligatia de a colecta informatii cat mai complete asupra accidentului. Asta inseamna inclusiv declaratiile calatorilor din autobuz (cat mai multe) !
2. testul de adevar nu este acceptat ca proba (dupa cate stiu eu) deci cred ca ar fi inutil.
3. In cazul accidentelor cu victime, de cele mai multe ori (respectiv in cazul in care modul de producere al accidentului este incert) se apeleaza la o expertiza tehnica fie la initiativa politiei fie la solicitarea expresa a uneia din parti. Expertul tehnic este desemnat de organul de cercetare si acceptat de parti si in aceeasi masura partile implicate pot angaja fiecare cate un expert tehnic asistent (un fel de avocat tehnic).
Codul de procedura penala este "legea" care prevede toate acestea.

Cred ca ar trebui sa ai incredere in politie (pana la proba contrarie), oricum, solutionarea cazului dureaza ... din multe motive dar cel mai important pentru tine este aprecierea unui medic legist a numarului de zile de ingrijiri medicare necesitate de victima accidentului. Functie de acestea fapta soferului (daca este gasit vinovat) va fi incadrata ca penala sau civila.

Succes!

Va multumesc mult pentru informatii. Cu respect, Irina.
0

#4 Utilizator offline   romeos 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 13-August 06

Scris 11 October 2006 - 01:04 AM

:serenade: Bafta :giverose:
0

#5 Utilizator offline   outlander 

• crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 21-August 05

Scris 15 October 2006 - 04:54 PM

Poti cere o expertiza criminalistica a accidentului rutier e mult mai bine, parerea mea. Daca vrei amanunte da-mi mesaj pe privat si iti dau detalii.
Multa sanatate!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis ordin de restrictie
legislatie
foxy_blue78  3 5.927
Topic inchis legislatie pt a putea inchiria filme pe dvd soleg  0 3.032
Topic inchis Program CONTLIV
Foloseste cineva?
OacOac  0 5.476
Topic inchis start pentru tineri dornici sa inceapa propria lor afacere Daminis  7 2.154
Topic inchis Liciente software
Liciente software pentru freelanceri
t_mann  3 6.203