sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

conditii somaj! pls help Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Anca/Maria 

• cold as ice
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 29-June 06

Scris 08 October 2006 - 07:34 PM

In ce conditii trebuie sa ti se desfaca contractul de munca individual ca sa poti primi somaj? Care sunt articolele de lege sau CM care iti dau acest drept, cand provii din campul muncii?
0

#2 Utilizator offline   carly 

• blood elf
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 04-June 06

Scris 09 October 2006 - 12:04 AM

Sa fii disponibilizat prin reducere de cadre, prin renuntarea activitatii firmei, prin falimentarea acesteia, in carte de munca cu litera A, lege din 1991.
Iar in ultimii 12 luni cel putin sase sa fie lucrate, se include si concediul de odihna sau medical, prin urgenta.
Nicidecum nu beneficiezi de ajutor de somaj in cazul in care iti dai demisia, indiferent de perioada anterioara lucrata.
Daca ai intrat in randul somerilor nu intra in panica, te vei descurca cu siguranta, esti tanara...asta ca o paranteza, daca e vorba de tine. Sanatate sa fie, restul se rezolva.
0

#3 Utilizator offline   Anca/Maria 

• cold as ice
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 29-June 06

Scris 09 October 2006 - 09:25 AM

Multumesc pentru raspuns! :derisive:
0

#4 Utilizator offline   oliver 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 20-November 04

Scris 16 November 2006 - 04:23 AM

Vezi postareacarly, la Oct 9 2006, 12:04 AM, a spus:

Sa fii disponibilizat prin reducere de cadre, prin renuntarea activitatii firmei, prin falimentarea acesteia, in carte de munca cu litera A, lege din 1991.
Iar in ultimii 12 luni cel putin sase sa fie lucrate, se include si concediul de odihna sau medical, prin urgenta.
Nicidecum nu beneficiezi de ajutor de somaj in cazul in care iti dai demisia, indiferent de perioada anterioara lucrata.
Daca ai intrat in randul somerilor nu intra in panica, te vei descurca cu siguranta, esti tanara...asta ca o paranteza, daca e vorba de tine. Sanatate sa fie, restul se rezolva.

ai raspuns gresit , eu aveam 11 luni de munca cind am fost concediat iar de la Fortele De Munca mi-au spus ca nu am dreptul la somaj decit daca aveam 12 luni de munca.

Asa ca m-am trezit deodata somer fara somaj !!! :ph34r:

Si iar gresesti cind spui ca se rezolva !
Legile lui Murphy sint valabile oriunde si oricind.
Zimbeste...miine va fi mai rau !
Daca ceva poate sa mearga prost... va merge !

Daca stai degeaba citeva luni "home alone" ... o iei razna =]

Aceasta postare a fost editata de oliver: 16 November 2006 - 04:24 AM

0

#5 Utilizator offline   OacOac 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-December 05

Scris 16 November 2006 - 08:44 AM

Citeaza

Conditii de acordarea indemnizatiei de somaj

Potrivit prevederilor art.34 din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru somaj si stimularea ocupării fortei de muncă, denumită în continuare lege :

1).Somerii prevăzuti la art. 17 alin. (1) din lege, beneficiază de indemnizatie de somaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele conditii:

a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii

b) nu realizează venituri sau realizează din activităti autorizate potrivit legii venituri mai mici decât salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata;

c) nu îndeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;

d) sunt înregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de muncă în a căror rază teritorială îsi au domiciliul sau, după caz, resedinta, dacă au avut ultimul loc de muncă ori au realizat venituri în acea localitate.

3). Somerii prevăzuti la art. 17 alin. (2) din lege, beneficiază de indemnizatii de somaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele conditii:

a) sunt înregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de muncă în a căror rază teritorială îsi au domiciliul;

b) nu realizează venituri sau realizează din activităti autorizate potrivit legii venituri mai mici decât salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata;

c) nu îndeplinesc conditiile de pensionare, conform legii.

0

#6 Utilizator offline   beggar 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 11-August 06

Scris 16 November 2006 - 04:52 PM

:flowers: daca am doar 8 ani vechime pot sa ies la pensie legal???........intrebarea e serioasa!!!!!!!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis un partaj mai dificil mio  0 5.636
Topic inchis Bani furati
Cetatean strain cumpara pamint in Romania
marin_unghe  4 5.354