sterilizarea chirurgicala ligatura tubara/vasectomia
Scris 06 October 2006 - 04:58 PM
STERILIZAREA FEMININA sau LIGATURA TUBARA :
Consta īn blocarea sau sectionarea trompelor uterine, astfel īncāt ovulele eliberate de ovare nu mai pot veni īn contact cu spermatozoizii.
Metoda este foarte eficienta - (0,5 sarcini la 100 femei īn primul an de utilizare), depinde partial de tehnica folosita.
De obicei metoda este permanenta, ireversibila.
Tehnicile sunt diverse. De obicei, operatia poate fi efectuata sub anestezie locala si sedare usoara. Abordarea se face de cele mai multe ori cu ajutorul laparoscopului, mai rar prin minilaparotomie.
Dupa operatie, femeia va avea cicluri menstruale normale.
Sterilizarea masculina sau vasectomia
Consta īn blocarea sau sectionarea canalelor/ductelor/vaselor deferente, īmpiedicīndu-se astfel eliminarea spermatozoizilor.
Eficienta este foarte mare - 0,5 sarcini la 100 cupluri īn primul an de utilizare. Daca metoda este folosita corect, eficienta este mai mare. Folosirea corecta presupune ca barbatul/cuplul sa utilizeze o alta metoda de contraceptie dupa efectuarea vasectomiei, timp de 3 luni dupa interventie sau la primele 20 ejaculari, oricare situatie apare mai īntāi.
Tehnica este simpla, rapida, nu necesita spitalizare. Anestezia este locala, la nivelul scrotului, unde sunt abordate cele 2 canale deferente.
Dupa operatie, barbatul va avea erectii si ejaculari normale, cu diferenta ca īn lichidul ejaculat (spermatic) nu mai sunt prezenti spermatozoizi (fapt care poate fi constatat doar prin efectuarea unei spermograme).
Deocamdata doar ce inseamna aceste lucruri.
Sunt de preferat pentru cei care nu vor sa mai faca copii? Sunt metode "ortodoxe"? Ce parere ar avea biserica despre asta? Cine ar fi mai bine sa recurga la o astfel de metoda, ea sau el, intr-un cuplu? Cine accepta mai usor sa renunte la capacitatea de procreere, femeia sau barbatul? Atinge orgoliul feminin/masculin o astfel de operatie? Reprezinta un handicap?
Scris 06 October 2006 - 09:03 PM
In viata nu poti stii ce ti se poate intampla: divort, moarte copii si cand vrei sa mai faci copiii te trezesti ca nu mai poti. Parca cu asta nu ne putem juca, nu mereu putem hotari asupra corpului.
Parerea mea: eu nu sunt de acord - exista sterilet ca metoda de contraceptie care nu face nimic rau , pastilele cotraceptive - care pt mine sunt supliment de hormoni, deci toxice.
Scris 06 October 2006 - 09:25 PM
*erata:contraceptiva...lol, ce'am scris
Scris 06 October 2006 - 09:41 PM
Scris 06 October 2006 - 09:50 PM
Scris 06 October 2006 - 10:03 PM
Mie personal putin imi pasa ce parere are biserica
PS eu nu am avut probleme cu pilulele, decat in prima luna cand am luat am avut ceva la ficat- mi-au crescut transaminazele, dar nu stiu daca neaparat era in legatura cu pilulele, dupa aceea am continuat ani la rand si nu am avut nimic, nici ingrasare, nici pilozitate in exces. Cred ca dupa ce nasc voi continua cu aceleasi pastile.
Aceasta postare a fost editata de Ray of light: 06 October 2006 - 10:06 PM
Scris 06 October 2006 - 10:23 PM
Daca as fi avut copii cu siguranta ca as fi considerat-o de departe cea mai complexa experienta de viata si cel mai important lucru din viata mea. Daca nu-i am trebuie sa gandesc altfel, altfel m-as considera o femeie ratata. Inteleg ce-mi asum prin evitarea unei sarcini dar in acelasi timp cred ca pot face lucruri care sa-mi exprime mintea si sufletul, altele decat maternitatea.
Scris 06 October 2006 - 10:47 PM
si, crede'ma, imi pare rau pt. situatia prin care ati trecut...
Scris 06 October 2006 - 10:54 PM
ma rog... eu nu inteleg de trebuie sa castram rasa umana, pentru a impiedica atat natalitatea, cat si eventualele avorturi ?
lucrurile sunt dicutalbile atat sub raportul uman, cat si sub cel al bisericii ...
fiecare are propiul sau arbitru si poate judeca pentru sine , nu pentru celalalt , ceea ce i se "potriveste" .
Scris 06 October 2006 - 10:58 PM
Ravl, la Oct 6 2006, 11:54 PM, a spus:
Asta-i miezul problemei. Dar cine ne invata cum sa nu ne insarcinam pe cale blanda, fara vreo reprimare. Ajungem iar la educatie si modelarea paradigmei?
La trairea noninstinctuala?
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
CE SE POATE FACE? |
oanadov | 11 | 15.354 |
|
Pielea de pe degete se exfoliaza | mirela p | 2 | 8.783 |
|
mama mea are ameteli puternice din cauza spondilozei cervicale | floarea_silvia | 1 | 5.255 |
|
Sarcina | Trooper | 8 | 6.834 |
|
cand trebuie sai spui partenerului de virus | julia22 | 1 | 3.117 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis