Iata ce am aflat:
"In ceea ce priveste Regulamentul unui forum, legislatia e chiar lacunara. Exista legea 455/2001 privind mijloacele moderne de comunicare care priveste si internetul si in plus O.G. nr. 130/2000, surse normative care nu transeaza aceasta problema.
Insa, in mod clar, clauza pe care tu ai inserat-o pe site este o cauza exoneratoare de raspundere. Cu alte cuvinte, tu nu poti fi tras la raspundere civila sau penala pentru faptele-in speta vorbele- celor care iti acceseaza site-ul. Pasajul respectiv din Regulament trebuie insa afisat astfel incāte sa fie vizibil si sa se poata prezuma ca persoana care a trimis mesajul a luat cunostinta de el. In momentul in care o persoana a accesat site-ul, daca pasajul respectiv din Regulament este plasat vizibil, se va considera ca persoana respectiva a inteles sa respecte respectivul Regulament, incheind practic o conventie tacita cu administratorul site-ului – in speta, tu -. Iar intrucāte, potrivit art. 969 al. 1 Cod Civil, conventiile legal facute au putere de lege (este vorba de principiul pacta sunt servanda sau principiul fortei obligatorii) orice injurii grave sau afirmatii calomnioase va face respectiva persoana, va raspunde personal de ele, civil in temeiul raspunderii civile delictuale (art.998-999 C.civ.) si chiar penal, pentru infractiunea de calomnie (art. 206 C.pen.). Tu insa vei fi pus la adapost de orice raspundere din ratiunile mai sus amintite. Odata ce exista acest Regulament si oamenii au avut posibilitatea sa ia cunostinta de existenta lui, tu nu ai obligatia de a cenzura mesajele sau informatiile, persoanele care acceseaza site-ul avānd dreptul sa se exprime in mod liber. Insa tu poti sa-ti rezervi dreptul, spre exemplu, de a cenzura mesajele indecente, daca acest lucru e prevazut de acelasi Regulament.
Recomandarea mea este sa pui pasajul cu "Responsabilitatea (eu as zice raspunderea, deoarece cel putin din punct de vedere juridic termenul de responsabilitate are un sens diferit) pentru continutul mesajelor si al informatiilor prezentate apartine autorului si nu administratorului acestui Forum" in mod vizibil undeva in josul paginii, iar daca sunt mai multe, in josul fiecarei pagini –stiu ca pare naspa, dar asa e ideal- si nu va fi nici o problema. Altfel, intr-un eventual litigiu ai putea fi actionat chiar tu in judecata si sa ajungi sa raspunzi civil (in nici un caz nu penal, insa)."
Sper ca te ajuta. Eu unul o sa pun jos mesajul.