Sari la conținut
Forum Roportal
soleg

Vreau sa scap de gelozie

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

In situatia pe care ai descris-o, cred ca ti-ar face bine sa vorbesti cu un specialist sau cu un prieten apropiat care stii ca ti-ar da sfaturi pertinente. Te poti "trata" si singur pentru o vreme, prin vointa, insa, asa cum ti s-a intamplat si in trecut, vei "recidiva". Ar fi bine sa nu mai pui atat de mare accent pe gelozia pe care o simti- e un efect a ceea ce "ai construit" in jurul tau in timp. Si, in fond, sentimentul de gelozie e firesc in conditiile in care iubesti. Treci prin stari de anxietate in care totul ti se pare sumbru. Si ce este mai facil sa crezi? Ca nici relatia ta nu iti ofera siguranta- si de aici gelozia exacerbata si "intemeiata". E mult mai usor sa proiectezi asupra altuia- in cazul tau asupra iubitei- cauza nesigurantei tale. De fapt, totul depinde de tine, de modul in care gandesti!

 

p.s.: cu ea ai vorbit vre-odata de ceea ce simti? nu ma refer la gelozie, ci la sentimentul de nesiguranta, la faptul ca nu mai ai incredere in tine; poate nici nu te-ai gandit, insa ai putea descoperi chiar in ea Vindecarea.....

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

de gelozie nu te vindeci! doar, cu trecerea timpului, "prindem" mai mult la minte si vedem altfel lucrurile, inclusiv pe cele responsabile de acest sentiment.

Editat de costy73

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

gelozia se vindeca cu incredere ,cu multa incredere in tine si in partener !cand ai sa inveti sa ai incredere gelozia va dispare ......ca un fum !bafta ! :think:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cam greu se scapa de gelozie.intr-o relatie nu prea e bine venita chiar ajunge sa distruga c e mai frumos intre 2 oameni.incearca sa o lasi mai moale cu gelozia,sa nu o mai arati de fata cu alte persoane si poate cu timpul te vei si schimba.

red2shoes de multe ori increderea nu poate vindeca gelozia atunci cand aceasta e prea mare.poate numai timpul! :think:

Editat de dark_pearl

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

...te inteleg perfect...si eu sunt geloasa si sun pe cale de a`l pierde pt ca nu pot scapa de gelozie.ideea este ca el m`a inselat la inceputul relatiei noastre iar eu am aflat...de atunci nu mai am incredere in el.il iubesc f mult...dar am ales sa renunt.nu mai sunt eu,pur si simplu de multe ori imi fac tot felul de scenarii in care eu il prind ca ma inseala ,am cosmaruri noaptea...e chiar aiurea.acum tot ce mai vreau este sa pun capat relatie noastre..ceea ce incerc sa fac de ceva timp,dar nu am indeajuns de multa vointa.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Soleq, ai grija ca daca dai inainte cu gelozia o vei pierde cu siguranta.

Eu am facut acceasi greseala ca si tine si credeam ca sunt foarte motivat sa fiu gelos si ca daca ma impun in sensul eliminarii diverselor cauze mai mult sau mai putin credibile , voi rezolva ceva .

Am rezolvat : A hotarat sa ne despartim pentru ca nu mai suporta gelozia mea.

 

Ai grija si incredere in tine ca poti , cu totii stim ca putem. E bine ca constientizezi ca esti gelos , e primul pas pozitiv pe care-l faci spre vindecare .

 

Citind cele sacrise de tine realizez ce greseli mari am facut eu si pe care tu le poti evita. Daca continui sa fii gelos va cauta intelegere in alta parte si crede-ma va fi "unul" care sa o faca sa creada ca e a laturi de ea, ca o intelege si cat de magar esti tu ca nu o apreciezi, dupa care o va folosi si arunca la gunoi daca intelegi ce vreau sa zic.

 

Sa eviti toate astea lupta cu tine insuti, ai incredere in ea si nu uita "arata-i ca o iubesti si discutati despre ce te doare si cum se poate evita de comun acord".

 

Bafta multa ! :airkiss:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Gandeste-te de unde vine gelozia asta a ta... Din ce am inteles eu, sotia nu ti-a dat motive sa fii gelos. Problema e faptul ca nu ai incredere in tine, si in directia asta ar trebui sa actionezi mai mult. Discuta cu ea despre ce te framanta, impreuna puteti depasi mai repede situatia asta. In fond, e langa tine in fiecare noapte, a fost langa tine atatia ani, si cand a fost bine, si cand a fost rau. O sa fie si acum cu siguranta. Cu multa rabdare, si sprijin din partea ei, si nu numai, o sa depasesti criza asta, sunt convinsa. Multa bafta.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

mai nou am devenit si eu geloasa... pe timpul altora cu altii... pe relatiile altora ... nu e bineeeeeeeeeeeeeeee! ajutor!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si mie mi se mai intampla asta, dar incerc sa ma abtin cat pot ... In nici un caz nu e bine pentru relatia actuala, sa ne gandim tot timpul "Noi de ce nu putem fi asa?", "El de ce se poarta asa cu ea, pe cand tu...". Sunt reposuri pe care nimeni nu vrea sa le auda...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×